Dobrý deň, bryndzu robíme, takže čo to o nej vieme... na Slovensku sa pod pojmom "pravá" bryndza často označuje bryndza z nepasterizovaného mlieka. Je to bryndza, kde sa pracuje priamo s mliekom, ktoré sa nadojí, tepelne sa neupravuje, teda sa nezabijú baktérie. Zostanú tam tzv. dobré baktérie. Leeenže, netreba zabúdať, že tam môžu zostať aj iné baktérie, nielen tie "dobré". Voľakedy, keď boli paše čisté a panenské, to bolo určite OK. Dnes bohužiaľ už panenskú pašu bez záasahu človeka nenájdeme. Napriek tomu, že môžete všetky hygienické požiadavky dodržať, neviete skontrolovať, čo pojedla ovečka a čo sa dostalo do jej mlieka. My robíme aj 100%tnú ovčiu bryndzu (teda bez pridania kravského mlieka), robíme to z mlieka po pasterizácii a vyizolované "dobré" baktérie kmeňa Lactococuss sa po pasterizácii vracajú naspaäť do mlieka. Máme 100%tnú istotu, že je všetko OK a bryndza je pravá, ovčia. Táto ovčia je pod menom "Green Sheep" a dostať by ste ju už mali dneska všade (TESCO, Kaufland, TERNO, METRO).