Pegyynka ver mi je mozne dosiahnut taky pekny tvar-chce to cvik
Mna sa tiez pytali,ze ci som ich kupila
Robila som'' od oka''-lebo vazenie a tak-je pre mna strata casu:preto sa vzdy snazim recept prisposobit:
Tieto som robila z kyslej smotany/-ale to bol pokus/plus mlieko...
3 dl mlieka,dobra je aj sl.smotana,1/2 kg hladkej muky,1 drozdie,3PL cukor,1/3 roztopeny tuk-nie horuciPalmarin1PL rumu,pol kavovej lyz.soli,nie kopcovitej,3 zltka/bielky nedavam-sisky rychlo stvrdnu/z bielkov mozte potom vyslahat s dzemom penu....
Vypracovat vlacne cesto,nechat cca1h kysnut,spracovat a rozvalkat na 1cm vysku,povykrajovat,nechat podkysnut a vyprazit-dierku''na dzem robim tak,ze vykysn.sisku mierne v strede ponatahujem a tou stranou vlozim do horuceho oleja
Ked som robila z polohr.muky a do cesta som pridavala olej-neboli take jemne!