korela
Preto treba variť na Štedrý večer rybaciu polievku.
Doma iba takú. Od pobytu u svokry iba kapustnicu. Namiesto zásmažky pre zahustenie pred koncom pridať dva čerstvé olúpané zemiaky ... na mrkvovom strúhadle, zároveň aj pre stiahnutie soli.
(Najzaujímavejší recept na kapustnicu som počula dávno od taxikára Taxi Taxi, ale to bolo skôr mäso na kapuste, žiadna trochárčenie.
Tri druhy mäsa min. po 1 kg.)
U nás kapustnica až na Silvestra, na Vianoce prípitok, oblátka, med, kaprová polievka, hrachová polievka, slivková polievka, vyprážané rezne z kapra v trojobale /nie podkovičky/ so zemiakovým šalátom.
PS: kapustnicu so zásmažkou alebo červenou paprikou som chválabohu ešte nejedol. Do kapustnice výsostne klobásu BEZ papriky + ostatné prísady.
Na ňu sme už včera všetko pokúpili.