ĎAKUJEM VŠETKÝM, KTORÍ REAGOVALI KONŠTRUKTÍVNE A K VECI.
Ostatným ďakujem za účasť, nevedel som, že vás až tak vytočí moje usmernenie že mi píšte k veci a ak nemáte s podobným skúsenosť tak si svoje analýzy a múdrosti nechajte na inú príležitosť. No ego je ego, asi som si dovolil moc nepočúvnuť odborné a podložené argumenty. Bohužiaľ takto býva ak sa niekto nevie odosobniť a myslí si že jeho "erudovanosť" je úmerná počtu príspevkov čo sem zavesil.
Ja nemám patent na rozum a preto som sa tu chcel poradiť. Sami neviete čo všetko a odkiaľ žeriete a verte mi, opakujem sa, z takto vyčisteného suda budú tie klobásky zdravšie ako vaše z obchodu.
Takže sud som najskôr vypláchol wapkou a ekologicky odbúrateľným detergentom cez otvory, bol úplne prázdny, suchý, žiadnu ekologickú haváriu som nespôsobil - (informácia pre vrtalov typu - zabi bobra, zachrániš strom).
Do ešte mokrého a otvoreného suda som karbobrúskou zboku vyrezal otvor o rozmeroch 60 X 40 ktoré som potom pomocou pántov prinitoval a slúžia ako dvierka na vkladanie vecí na údenie. Predtým som sud ešte položil na bok a asi 5 hodín som v ňom udržiaval poriadny oheň. Po vychladnutí som ho skontroloval, žiadny naftový a ani iný smrad, paráda.
Postavil som ho na trojnožku a zospodu priviedol cca 1,5 metrov dlhý dymovod z oddialeného ohniska ktorým budem privádzať studený dym z horenia drevených pilín z tvrdého dreva. Vnútri som namontoval príslušenstvo na zavesenie vecí na údeniea pre lepší pocit som ešte raz dnu založil oheň a kochal sa.
Ďakujem ešte raz všetkým ktorí nie sú len teoretikmi, ktorí sa stretávajú s praktickou stránkou života, neteoretizujú a ktorí ma nielen podporili ale poradili. Naozaj, len nevedomosť musí človeka viesť k takým invektívam, inak by sa toľko "odborníkov" nezapojilo
Ešte poznámka na záver - dúfam, že sa už nenájde žiadna trafená hus čo zagága ...
Proste mam stary sud vo velmi dobrom stave, bohuzial tam niekedy bola nafta a potrebujem to teraz vycistit a verim, ze nie som sam kto sa s tym stretol. Som presvedčený že ak by som ho najskôr poriadne vymyl WAPkou a potom ho otvoril a aspon pol dna v nom nakladol otvorený ohen, ze by sa to vypalilo. To ci by niekto z toho jedol ci pil ma fakt nezaujima. Keby som napisal ze ho chcem vycistit lebo ho chcem na dazdovu vodu zase by tu boli zacyklene odpovede... Mam predstavu, mam sud, nechcem kupovat nic co mi niekto od chaty ukradne a polozil som jasnu otazku a chcem jasnu odpoved a nie aby si niekto nahanal body za to ze napise prispevok.
Dáš ruku do ohňa ???
Keď budeš vypaľovať ten sud a oheň už bude festovný ...vtedy daj a obe ...
Môžeš aj hlavu , nech Ti sprostosti oheň vypáli ...