Zavárala som nutellu. Nie som na sladké, ale je ozaj veľmi dobrá. Už som skoro 1/2 rozdala.
Vrele doporučujem.
Slivková nutella
5 kg zrelých slivák som rozvarila s 2 kg cukru a 100 g vanilkového cukru(=5 bal. vanilínový cukor). Pridala som 1 čokoládu na varenie, 300 g kakaa a 4 čokoládové pudingy(prášok). Trochu nechala vychladiť a rozmixovala som, aby neostali celú šupy. Znova som ohriala, naplnila do fliaš, uzatvorila a chvíľu sterilizovala, aby sa vrchnáky prichytili. Musela som ju plniť horúcu, lebo pri chladnutí tuhne a do fliaš by som ju ťažko dostala. Už pár rokov na plnenie do fliaš používam zrezaný lievik, aby som nešpinila okraje fliaš. Veľmi sa mi to osvedčilo pri plnení leča, kečupu, .......... a teraz aj nutelly.
Vyšlo mi 20 fľaštiček od majonézy.
Asi uvarím ešte 1/2 várky s tým, že do 1/2 pridám 3 pudingy a do druhej len jeden. Tá hustejšia bude na plnenie buchiet, do krémov, ........ a druhá na polievanie napr. palaciniek, zmrzliny ......... atd. Možno uberiem z kakaa a pridám viac čokolády.
Na nete som sa z rôznych receptov dočítala, že nutella sa po uvarení necháva odstáť na 24 hodín v chlade(asi aby sa spojili chute), ja som však ihneď zavárala, veď chute sa môžu spojiť aj na poličke v špajzi.