Akurát som v sobotu robila zemiakové slivkové knedle :
600 g varených zemiakov /v šupke/
200 g hrubej múky
štipku soli a 1 celé vajce
čerstvé slivky, kryšt. cukor
pomletý mak na posypanie, práš. cukor a roztopené maslo
Priznám sa, teraz som zemiaky uvarila ako bežne /nie v šupke/. Po uvarení som ich dôkladne popučila. Do teplo-vlažných zermiakov som primiešala múku, vajce, soľ. A na doske som vyváľkala cesto asi 0,5 cm hrubé .
Keďže odkôstkované slivky boli veľké, tak som ich nakrájala na menšie kúsky a zasypala trochou kryšt. cukru.
Potom z cesta vykrojíte kolieska a dávate na každé malú kôpku týchto slivák. Lepšie sa spraví guľka.
Varíme v mierne osolenej vode cca 15 minút. Podávame posypané mletým
makom, práš. cukrom a zaliate voňavým roztopeným maslom.
Moja rada: Zemiaky v šupke sa mi neosvedčili- je s tým práca, sú suchšie a musím priznať, že bežne uvarené zemiaky, ktoré som použila do cesta a ešte k tomu mierne teplé- robia v ceste divy. Ešte takéto dobré guľky sme nemali.
Všetci si ich vychvalovali.