Pre tých čo rady spracovávajú mixérom so "strunkami" kysnuté cesto, mimochodom vypracovávam všetko mixérom s hnetacími metlami/strunkami/ a vždy nádherne vykysne. My skôr narodené si asi spomíname na karlovarské rohlíky, nádherne voňajúce, chrumkavé a sladučké. Ja som sa už dlhšiu dobu po nich zháňala, ale bohužiaľ ich nepečú ani v Karlových Varoch, ktoré som navštívila za posledného polroka trikrát. Tak som si vygúglila takýto recept a sú vynikajúce.
1kg hladká múka špeciál, 50 g droždia, štipka soli, 30 g cukru, 250 g margarínu, 30 g sušeného mlieka, 420 ml vody
Múku preosejem do misy, v strede urobím jamku, nasypem droždie, vodu, trošku cukru a soli a nechám kysnúť polhodinu, potom pridám ostatné suroviny, vypracujem cesto a nechám kysnúť hodinu. Z vykysnutého cesta lyžicou odoberám a tvarujem guľky, ktoré nechám 5 minút podkysnúť, potom cesto rozvaľkám do elipsy, stáčam do rohlíkov a rukou tvarujem. Nechám na plechu trošku podkysnúť, pred pečením valčekom mierne pritlačím a potriem olejom. Do rúry vložím hrniec z vodou a pečiem pri 220 strupňoch 10 minút.