Teraz mi svitlo, že ohľadne tohoto si už jednu diskusiu založil:
https://www.porada.sk/t335401-kupa-p...ml#post3274846
Tam som ti jasne napísal, že sa nejedná o PRIĽAHLÝ pozemok k bytovému domu. Je to úplne samostatný pozemok. A vy, ako spoluvlastníci bytového domu nemáte na neho žiadne právo. Teda mali ste rovnaké právo a možnosť ho od pôvodného vlastníka odkúpiť, ako to urobil ten váš sused, či predseda, či ako ho voláš. Nie je na tom nič v konflikte záujmov. On jednoducho kúpil nejaký pozemok, čo bol na predaj. Rovnako aj ty, či ktorýkoľvek sused ste mohli osloviť toho pôvodného vlastníka a ponúknuť mu odkup toho pozemku. Jemu bolo asi jedno, komu ho predá. Tak ten váš predseda bol šikovnejší a kúpil si ho.
To, že ste tam parkovali - to bola len dobrá vôľa pôvodného vlastníka, že vás tam nechal. Kľudne mohol nechať vaše autá odtiahnuť, nebol to váš pozemok, ani verejný.
A je to len závisť, lebo tam nemôžete parkovať. Mali ste sa ako bytovka na to zložiť a odkúpiť to. Len potom - kto by tam mal právo parkovať, keď je tam len 12 miest??
To, že ten, kto to odkúpil, je zhodou okolností aj členom dozornej rady v bytovom dome, je čisto náhoda a nemá to nič spoločné s tým, že ten pozemok odkúpil.
Neviem, čo tu ešte chceš riešiť??? Pozemok teraz patrí jemu a keby som bol na jeho mieste, tak tam urobím parkovacie miesta a prenajímam ich.
Kto bol pôvodným vlastníkom toho pozemku? Od koho ho ten váš predseda odkúpil?
Ako sa dozvedel o tom, že ten pozemok je na predaj? Prečo by mal dať vedieť ostatným, že pozemok je na predaj?
V čom konkrétne vidíš konflikt záujmov? Ja tam skôr vidím závisť.
Ktokolvek z vas mohol pozemok kupit, ak bol na predaj.
Nepredal mu ho bytovy dom, aby bol konflikt v tom, ze by bol na strane predavajuceho aj kupujuceho.
A ze ste predtym sukromny pozemok pouzivali na parkovanie bez platenia parkovneho, dani z pozemku ... bolo len vase stastie a smola predchadzajuceho majitela ...
To je ako keby si nasiel inzerat ,ze na susednej ulici predavaju lacno auto po dedkovi, lebo potrebuju surne peniaze a nechcu cakat. Ty sice jedno auto mas, ale synovi by sa zislo. Pojdes sa najskor opytat susedov, ktori auto nemaju, ci by tuto vyhodnu kupu nechceli ...alebo ho kupis sam a budes sa tesit, kolko si usetril?