[QUOTE=ORLEN]Zákon znie, že hodnota stavného lístka má pokryť hlavné jedlo+ polievku+nápoj a to v blízkom okolí pracoviska. Teda ak je niekde v reš. menu za 80 Sk je to v poriadku.
Celkom presne zákona znie:
§ 152 ods 2:
"Zamestnávateľ zabezpečuje stravovanie podľa odseku 1 najmä podávaním jedného teplého hlavného jedla vrátane vhodnéo nápoja zamestnancovi v priebehu pracovnej zmeny ..." Teda o polievke sa nikde nehovorí.
odst. 3.
"Zamestnávateľ prispieva na stravovanie podľa odseku 2 vo výške najmenej 55% ceny jedla, najviac však na každé jedlo do výšky 55% stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu. Okrem toho zamestnávateľ poskytuje ríspevok podľa osobitného predpisu."
V podstate, ak by zamestnávateľ vo svojom okolí našiel nejaké stravovacie zariadenie, kde by hodnota jedla bola 60 korún, tak potom by mohol zamestnancom dávať stravné lístky aj v hodnote 33 Sk (55% zo 60) + príspevok zo soc.fondu.