Zavrieť

Porady

Stravné vo vlastnej réžii

Chcela by som sa vrátiť k téme stravenky.
Majiteľ reštauračného zariadenia poskytuje zamestnancom stravu bezodplatne
z nakúpených surovín alebo zbytkov. Cena stravy vypočítaná prevádzkarkou sa mesačne priemerne pohybuje okolo 25,- - 30,- Sk. Rada by som si overila, či dobre účtujem stravu ( plátca DPH, podvoj. účto).
Napr. cena stravnej jednotky 27,- Sk , počet vydanej stravy za mesiac 250 ks. Učtujem MD 501 -6750,-
538 1282,50 ( neupl. DPH)
527 6750,-
D 343 1282,50 ( DPH na výstupe)
Je to správne alebo nie ? A ak nie , ako by to malo byť???
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

    Stravné vo vlastnej réžii

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.