Xanti Pre každého je iný najlepší a najchutnejší krém, čo chutí jednému to nemusí druhému predsa .
Máš pravdu, táto chutí nám.
Miestnou špecialitou je sušená (z vaječných bielkov)a orechová torta.
Plnka: 8 žľtkov
25 Dg kryštálový cukor
1 varová čokoláda
1 polievková lyžica kakaa
1 polievková lyžica silnej uvarenej kávy(mletá, nie neska)
40 Dg masla
Žltka sa šľahajú nad parou s cukrom, pridáme čokoládu, kávu, kakao a ešte chvíľku povaríme. Do vychladnutej plnky zašľaháme maslo.
Káva- na 1polievkovú lyžicu kávy 5 lyžíc vody, nechať zovrieť 3x po sebe. Do plnky pridať len tekutinu.
Do plnky pre tortu s orechovým cestom pridať trochu rumu.