STRELEC
Práve som si naištaloval SpywareDoctor. Hneď sa aj spustil. Zahlásil 2x niečo malé neškodné a 1x trojana. Trojana mi môj NOD32 nehlásil. SpywareDoctor sice trojana detekoval, ale pre jeho odstránenie súčasne ponúkol ako podmienku zakúpenie licencie za 30USD. Až v človeku vzniká podozrenie, že tam toho trojana som dostal súčasne so stiahnutím ich exe-súboru, resp., keďže ho NOD32 ani nehlási, ktovie či tam vôbec je.
Som príliš nedôverčivý?! Neviem, ale SpywareDoctor bez zakúpenia licencie neviem vyskúšať, tak som ho hneď aj odstránil.
Spawyre Doctor je v súčasnosti asi najleplepší antiSpyware. Jeho inštaláciou si si tam trojana nezatiahol - zatiahol si si ho tam tým, že si mal do internetu pripojené nezabezpečené PC.
Ak chceš odstrániť to, čo ti SpywareDoctor našiel, môžeš to urobiť automaticky - ak si ho kúpiš (ja som tých 1.000,-Sk obetoval) alebo ručne - ak si rozbalíš ponuku pri jednotlivých nákazách, nájdeš tam presnú cestu k súborom, ktoré sú problémom - môžeš ich ručne nájsť na disku a ručne ich vymazať ..... ak sú problémy aj v registroch, opäť môžeš ručne nájsť príslušné položky registrov a vymazať ich. Ak však nie si skúsený používateľ (čo asi nie si, ak si surfoval na nezabezpečenom PC), tak by som to dal urobiť niekomu skúsenému alebo by som kúpil ten SD.
Alternatíva č.3 je odinštalovať NOD32 a nainštalovať skúšobnú verziu ESET Smart Security = nová vezzia NOD32 obsahujúca aj antispyware, antispam a firewall. A ak sa osvedčí, tak si ju
aj kúpiť (za rovnakú sumu, ako NOD32).