Zavrieť

Porady

spolocne priestory

Dobry den prosim Vas oradu . Môže predseda odmietnut dat kluce najomnikom od spoločnych priestorov ktore sa využivaju na schôdze či zhromaždenia ?
malo by to byt za učelom zhromaždenia SVB a opredseda to argumentuje tym že ked tam nebude tak tam pristup nemame
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Chobot je offline (nepripojený) Chobot

    Chobot
    Pokiaľ ste sa ako vlastníci nedohodli na inom účele využitia toho spoločného priestoru, alebo ste neodsúhlasili nejaký iný režim vstupu do toho priestoru, tak ten priestor je stále spoločný a každý spoluvlastník má právo do neho vstupiť a používať ho.

    Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

    Mária27
    My máme tiež takú miestnosť zamknutú. Sú tam všetky doklady domu.

    maped je offline (nepripojený) maped

    maped
    spoločné priestory sú pre všetkých nájomníkov, preto sa volajú spoločné. Určite to nie je v súlade, aby si miestnosť niekto privlasťňoval, je to iba o dohode.
    mackoivan nuž je to rôzne- u nás máme práčovne a mangľovne prenajaté vlastníkom bytov, ktorí za to platia. SVB sa kľudne môže uzniesť, že miestnosť, kde sa konajú zhromaždenia sa bude využívať len pre účely potrieb predsedu a rady a na zhromaždenia. Ľudia takéto priestory vedia veľmi rýchlo zapratať haraburdím.
    prcik Važený pane...ak sa vlastníci bytov dohodnu na prenájom spoločných bytov....tak sa musí zmeniť spôsob platieb za spoločné priestora a vykurovanie...pretože ja platím do fondu opráv a údržby za spoločné priestori a aj nájomca... takže spoločenstvo dostáva platby 2x t.z. neoprávnene aj odo mna...n fakture za teplo, sa do podlahovej plochy ráta celý dom a následne moj podiel aj na spoločných priestorov. A predpokladám, že sa to u vás neupravilo a zrejme máte to v prenájme vy osobne...mám pravdu...že?

    prcik je offline (nepripojený) prcik

    prcik
    Pani, pri odkupovaní bytov ste kupovali byt a na LV máte zapísaný spoluvlastnícky podiel na spoločnom majetku v dome a platby do fondu opráv platíte tiež podľa výšky spoluvlastníckeho podielu. Všetky miestnosti nachádzajúce sa v dome- máte právo užívať - aj tú miestnosť, kde sa konajú schôdze, klúč majú mať všetci vlastníci bytov a všetci ju možu užívať. nemá právo miestnosť uzamknúť a rozhodovať ako a kedy a kto... Miestnosti boli určené ako kočikárne, práčovne, sušierne a pod. dokumenty spoločenstva majú sa nachádzať u predsedu- nie v týchto miestnostiach. Listom predsedu požiadajte, aby vám odovzdal klúč od miestnosti-pretože ju chcete aj vy užívať,prípadne ak sa tam nachádzajú merače vody a tepla, že chcete chodiť kontrolovať spotrebu vody a tepla- pretože obyčajne sa tieto miestnosti využívajú len predsedom - na pranie a ak nad mistnosťou býva tak aj na kúrenie-pretože sú to sušiarne a v podstate si prikuruje - a vy všetci to platíte....Máte právo všetky spoločné miestnosti užívať vo výške vášho spoluvlastníckeho podielu.... Ak vám to neumožní, dajte podnet na prokurátúru vo veci zneužitia právomoci

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.