Zavrieť

Porady

Zubár - preplatenie úkonov

Dobrý deň,
je pravda, že každý zubár má určitý počet pacientov, ktorým prepláca ZP úkony a keď ich prekročí, a zoberie nad počet musí si všetky úkony platiť pacient sám?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    avalik je offline (nepripojený) avalik

    avalik
    Lekári majú zmluvy so zdravotnými poistovnami, presnu odpoved ti da tvoja zdravotna poistovna.

    BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

    BXLmiami
    Platí to pre všetkých lekárov.Volá sa to objednávka služieb,poistovna si objedná v sume penazí a nad to lekárom výkony nezaplatí,lebo neobjednala.
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Iwett Aj to by som brala, že sa objedná.... ale stále neviem odpoveď, či to záleží od počtu pacientov.... veď predsa zubár nemôže vedieť, koľko pacientov ošetrí a aké úkony bude robiť a koľkým ľuďom.
    Ale že by bolo obmedzenie, že bude k tebe patriť 1000 pacientov a ak budeš mať 1001, tak tomu sa preplácať nebude...
    To mi príde dosť zvláštne, lebo môže mať zubár poistencov 1000 /čísla strieľam/ a úkonov 500, a tiež poistencov 500 a úkonov 1000. O to mi ide v tejto otázke. Že poisťovňa prepláca úkony, nie počet poistencov
    BXLmiami :-)) Je to obmedzené.Poisťovna si objedná,struhne cifru a je to.Samozrejme že nevie koľko pacientov príde a ani to nerieši.
    Iwett Áno, ale obmedzené sú úkony, nie počet poistencov...to sa stále pýtam.
    ivka70 ale lekar vie, kolkym pacientom je schopny v tych limitoch korektne osetrit, rozumny lekar si viac pacientov nezazmluvni.
    BXLmiami Je to v peniazoch.Je tam suma,ktorú je ochotná poisťovna zaplatiť mesačne tomuto lekárovi.A na koľko pacientov sa to minie neriešia.Pokiaľ prvý pacient/nadsadzujem/minie mesačný limit,další platia-u zubára,alebo čakajú-u špecialistu.
    BXLmiami ivka70 to má ako vedieť,poisťovna limity mení podľa svojich pravidiel.A ked vezmem zubára,jednak ich nie je tak kam pôjdeš a jednak zo zákona musíš vziať tých v Tvojom obvode,ktorých nikto iný nechce :-).
      zbaliť

    vicktor je offline (nepripojený) vicktor

    ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac vicktor
    Ano. Kedysi som si vypocul ponosy mojej zubarky, ze je koniec mesiaca, limit uz mala vycerpany, ze moje osetrenie bude musiet vykazat az v dalsom mesiaci.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Union zdravotná poisťovňa rozlišuje medzi úkonom u zmluvného lekára a
    nezmluvného. „Zmluvný lekár si fakturuje výkony do zdravotnej poisťovne a predmetná suma je doplatkom, ktorý je nad rámec verejného zdravotného poistenia, a o ktorom by mal lekár pacienta informovať vopred,“ informuje Judita Smatanová, hovorkyňa poisťovne. Ak ste ošetrení u nezmluvného lekára a ide o plánovanú zdravotnú starostlivosť, musíte v Unione vopred požiadať o schválenie poskytnutia príspevku na úhradu. „Spätná refundácia po poskytnutí zdravotnej starostlivosti nie je možná,“ dodáva Smatanová. Aj Zuzana Horníková, hovorkyňa Zdravotnej poisťovne Dôvera odporúča pacientom, ktorí chcú podstúpiť plánovaný zákrok u nezmluvného zubára, požiadať o príspevok zdravotnej poisťovne vopred.

    Všeobecná zdravotná poisťovňa uhrádza výkony v stomatológii v zmysle platnej legislatívy. Výkony, ktoré sú plne alebo čiastočne hradené z verejného zdravotného poistenia, nájdete vo vestníku Ministerstva zdravotníctva SR. Všeobecná zdravotná poisťovňa má pre svojich poistencov zabezpečenú sieť zmluvných lekárov. Ak by niekto chcel ošetrenie u nezmluvného lekára, podmienky poskytnutia príspevku na úhradu si nájde na internetovej stránke Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

    V zozname výkonov sú plne uhrádzané napríklad: preventívne prehliadky, RTG vyšetrenia, amalgámové plomby, trhanie zubov či chirurgické výkony v ústnej dutine. Čiastočne uhrádzané sú napríklad: plomby z nadštandardného materiálu, zubné mostíky a korunky či výkony čeľustnej ortopédie.„Výkony, ktoré nie sú hradené z verejného zdravotného poistenia je lekár povinný uviesť v cenníku a o doplatkoch by mal pacienta vopred informovať,“ dodáva Petra Balážová, hovorkyňa Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

    http://www.poistovne.sk/25606-sk/pre...v-u-zubara.php

    Zubár - preplatenie úkonov

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.