Zavrieť

Porady

Predaj vozidla

bože keby som to vedela -proste viem len že som ...viac
Dobrý deň,

Prosím Vás o urýchlenú odpoveď.

Naša spoločnost predala motorové vozidlo 28.09.2007 - je podpísaný preberací protokol aj vyfakturovaný predaj zo zdanit. plnením 28.09.07 a uhrada bola 01.10.2007
Ale neuskutočnil sa prepis medzi spoločnosťami pretože tá druhá spoločnosť je len sprostriedkovatelskou spoločnosťou a povedala ze prepis sa vykoná až po predaní vozidla konečnému spotrebiteľovi a to môže byt hocikedy o mesiac, 2, 3 ...................10 neviem.
Ale teraz je to ako z daňou z motorového vozidla - kedy treba odhlásit - ja viem že ked vozidlo už nie je používané na podnikatelskú činnost - ale čo potom treba dať ako prílohu ku tomu stačí - preberací protokol?
A kedy potom treba odhlásiť zo zákonného poistenia? a ako je to s odpismi?

Všetkým za odpoveď ďakujem

A ostávam s pozdravom a prianím príjemného zvyška dňa

R.evita
Usporiadat
vieroslava vieroslava

vieroslava je offline (nepripojený) vieroslava

Jarmila.D Pozri príspevok
Nexistuje žiadne tlačivo, len vozidlo odhlásiš. Platí podmienka už nepoužívať
na podnikanie, tzn ani nevykazuješ žiadne náklady /PHM ap./ My odhkasujeme napr. stavebné stroje na zimu, keď nepracujú, v lete ich znova prihlásime, len nesmú ísť na cestu.
My používame toto tlačivo:
0 0
ali_m ali_m

ali_m je offline (nepripojený) ali_m

Lucy Pozri príspevok
...
Zákonné poistenie je možné odhlásiť až na základe prepisu majiteľa v technickom preukaze. Z poisťovne obdržíš oznámenie o ukončení poistnej zmluvy a vyčíslenie výšky preplatku, prípadne nedoplatok a podľa toho zúčtuješ do nákladov (závisí od toho, akým spôsobom platíš poistku)
doplnenie k zrušeniu poistky - stačí aj kópia TP so zapísaným odhlásením auta od pôvodného majiteľa - nie je potrebný kompletný prepis majiteľa v TP(nový to nemusí mať ešte prihlásené na seba)
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať