Ja som skôr chcela povedať niečo v tom zmysle, že ti stačí jeden kvalitný základný recept. Nájsť zmes olejov, ktorá dobre pení, mydlo dobre umýva, je pevné. A celé to experimentovanie s pridávaním prísad v stope tu zjednodušili na roztopenie mydla v granuliach a pridávanie prísad v tejto hvíli, ke´d už zrejme nehrozí reagovanie s NaOH, alebo aspon nie tak masivne. Asi preto má aj každé mydlo pridávaný glycerín.
Ono ťažko povedať, čo presne ostane z nášho kozieho mlieka, keď zreaguje s NaOH. Na to by sme potrebovali laboratória.
A máš pravdu, že ak sú manufaktúra, tak by som osobne tiež predpokladala, že robia všetko od základu a nie len ohrievajú polotovary.... Článok bol z roku 2009, možno odvteda... Ale nie, pochybujem, že by sa to zmenilo. Ono aj predpisy unie smerujú k unifikácii všetkého. A to je z môjho pohľadu tá tragédia...
No, ono je to nakoniec presne tak, ako keď niekto varí doma od základu a niekto ohrieva polotovary... Problém je, že pri tom varení od základu, ak experimentuje, často môže "uvariť" aj nepoužiteľné veci. Ale tej zábavy, čo si užije