Zavrieť

Porady

Anika61 Anika61

Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

Som
Aaaaaa pečené buchty s tvarohom a broskyňovým lekvárom
IMG_20170218_150222.jpg  
IMG_20170218_160618.jpg  
1/1
12 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

určite su famózne....toto su chvilky ked chcem byťadoptovana...revem...
5 0
Anika61 Anika61

Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

Som
lujza.j
určite su famózne....toto su chvilky ked chcem byťadoptovana...revem...
No bola som netrpezlivá...málo som ich nechala podkysnuť tak mi popraskali potvory
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

sežrala by som ich šeckeaj popraskane...ja som si nešimla....
4 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

guláš na dva spôsoby - klasika a segedín
8 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

huspenina, príbeh na pokračovanie.. časť I., II., III..
DSC_9201.JPG  
DSC_9211.JPG  
DSC_9217.JPG  
1/1
11 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Na raňajky fánky, polovicu som obalila v škoricovom cukre, boli výborné. Na obed ešte zeleninová polievka a kuracia cigánska pečienka.
10 0
Anika61 Anika61

Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

Som
Anika61
Aaaaaa pečené buchty s tvarohom a broskyňovým lekvárom
Používam roky tento recept,ale miesto oleja pol masla roztopim a múku polovicu hladkej dám....a do cesta strúhanu citrónovú kôru pridám trošku...
http://varecha.pravda.sk/recepty/naj...49-recept.html
A ešte robím z dvojnásobnej davky....dva plechy buchiet...alebo 1 plech"buchty a jeden zavin....a iba žĺtky davam.....hihi ale u nás nikdy nestihnú stvrdnúť....
Naposledy upravil Anika61 : 18.02.17 at 18:26
6 0
Anika61 Anika61

Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

Som
A ináč mi robíte ""nervyyyyy""s tými huspeninkami...mňaaaam....vymením za buchty
2 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Anika61
A ináč mi robíte ""nervyyyyy""s tými huspeninkami...mňaaaam....vymením za buchty
súhlasím, dala by som si niečo sladké..
3 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Kuracie pečienky osmažené na masti z husokačky, mala som v mrazničke trochu hrachovej kaše, cvikla, zapila som čiernym pivom.
Pečienky, kaša, cvikla.JPG  
8 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Anika61
A ináč mi robíte ""nervyyyyy""s tými huspeninkami...mňaaaam....vymením za buchty

Ja som uz parkrat huspeninu robila, nikdy sa mi nepodarila A tak luuuubim ...
2 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Pokiaľ sa dá správny pomer "materiálu na huspeninu" a vody, k tomu sa to varí na miernom plameni 4 hodiny....musí sa huspenina podariť.
P.S.
Mne sadne aj slepačia polievka, ale varím ju 3-4 hodiny.

Vidím 4 mínusky...
K huspenine dodám, čo som napísala, to platí. Lebo ak sa dá veľa vody v snahe mať veľa "huspeniny", alebo sa varí menej, ako 4 hodiny, nikdy z toho huspenina nemôže byť, iba "žbrnda".

Že mávam rôsol zo sliepky, ale aj z kuraťa?
Áno, pretože:
nedržím sa rýchloreceptov z netu, kde sa uvádza doba varenia cca 1-2 hodiny pri vývaroch z hydiny a 2-3 hodiny pri hovädzích vývaroch.
Od detstva viem, že sa rodičke nosilo do kúta....v prvom rade slepačia polievka na posilnenie. Multibomba na minerálne látky, známa už od 12 storočia, ako liek pri prechladnutiach a iných chorobách. "Židovské antibiotikum" uznávané i dnes pre svoje blahodarné účinky na oslabený organizmus.....ale takýto vývar treba variť minimálne 4-5 hodín, aby sa uvoľnil kolagén a ostatné významne prospešné látky.
Časovo ešte náročnejší je hovädzí vývar, taktiež považovaný za liek na kĺby, artritídu, deravé črevá, celiatiku, detoxikáciu, posilnenie imunity. Na uvoľňovanie prospešných látok a dosiahnutie výraznej plnej chuti je potrebná doba varenia-tiahnutia 4-8-24-72 hodín.
Ale komu by sa v dnešnej dobe chcelo tak dlho niečo variť? Dnes sa už v máloktorej domácnosti tieto pravidlá dodržujú, absencii týchto poctivých vývarov gastrológovia pripisujú i výskyt mnohých zdravotných problémov tráviacich aj pohybových.
V dnešnej dobe tieto "fajnšmekerské", poctivé niekoľkohodinové vývary pripravujú už iba skutočne špičkové reštaurácie, ktoré si zakladajú na kvalite a siahajú na "Michelinskú hviezdu".
Naposledy upravil afrikánka : 19.02.17 at 21:34
13 4
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Dnes varil syn, ja som len radila a navaril výborne. Slepačiu polievku s rezancami, sviečkovú na smotane+ králičie chrbty bez kosti, špaldové knedle. Akurát kváskové knedle som robila včera, lebo potrebujú veľa času.
5 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

slepačia polievka, paprikáš kuraco-slepačí s haluškami..
DSC_9239.JPG  
DSC_9213.JPG  
1/1
9 1
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

dnes mám chuť na pizzu..
DSC_9242.JPG  
5 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Pre gazdinky, ktorým sa nedarí uvariť huspeninu som doplnila komentár.....aby pochopili, čo je poctivý vývar a kedy sa uvoľňuje kolagén, ktorý má významný podieľ na rôsolovaní

...nič v zlom, ale videla som aj mínusky
2 1
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

afrikánka
Pre gazdinky, ktorým sa nedarí uvariť huspeninu som doplnila komentár.....aby pochopili, čo je poctivý vývar a kedy sa uvoľňuje kolagén, ktorý má významný podieľ na rôsolovaní

...nič v zlom, ale videla som aj mínusky
Stará škola. Ako ste si už asi všimli takú kapustnicu akú varievate na Vianoce nerobím. Jednoducho sme tam neznášali to údené. Varím zásadne z kolena alebo chvostíkov. A varím nekonečno. Kým sa koleno nerozpadne. Bratranec, ktorý býval neďaleko (už zomrel) mi vždy vravel: Čo to vola varíš, keď to ešte nemáš uvarené? A takisto aj polievky varím dlho.
3 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Dojedla som od včera vysmažené kuracie pečienky, zemiaky, broskyňový kompót.
Kur. pečienky (2).JPG  
Kur. pečienky (1).JPG  
1/1
6 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

načo si...ved úmera nepustí....z jednej prasacej paprče sa 10l huspeniny neuvarí.....
ja vlastne navarím huspeninu... ked sa tak zamyslím ...z každej poléfky-vývaru....
3 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať