Zavrieť

Porady

Prepocet a zvysenie poistneho k poistnemu produktu UDP-K od Prvej Cesko-Slovenskej P.

Zdravim,

mam taky problem, mam kapitalovu zivotnu poistku na 20 rokov od Prvej Cesko-Slovenskej Poistovne, s tym ze 15 rokov sa plati, dalsich 5 rokov sa caka a po uplnynuti tychto 5 rokov sa ma vyplatit dohodnuta suma. Zmluva bola zalozena este v roku 1998 a po 10 rokoch platenia poistky mi prisiel teraz list v ktorom mi poistovna navrhuje 3 riesenia tejto poistky:

a) Mesacna splatka sa mi nebude zvysovat ale poistovna podla svojich postupov uplatni zmenu krytia a vyplatnej sumy v pripade dozitia
b) Budem suhlasit s prepoctom splatky s tym ze po prepocitani mi poslu info o novej vyske splatky a ak nebudem suhlasit, tak moja zmluva zanikne
c) Suhlasim so zanikom mojej zmluvy

Samozrejme treba zaslat list tak aby ho uz 10.5. 2008 mali inak suhlasim s bodom c)

Chcem sa opytat ci niekto mal alebo riesil podobny problem a ci sa neda nejako branit proti takymto praktikam. Ved to uz potom nema ani zmysel uzatvarat zmluvy, ak sa takto jednostranne a neadekvatne mozu menit.

V prilohe posielam cele znenie listu.

Za akukolvek radu dakujem.
Naposledy upravil Ajven : 07.05.08 at 17:28
minika minika

minika je offline (nepripojený) minika

vitamin_r Pozri príspevok
na stranke ASU v casti diskusie su pribehy ako to vyzera v skutocnosti, nie ako to vykresluje pavol.za/jarecko, ze trovy 390eur alebo poplatok 331,50 eur su vlastne vyhra.

Dobrý deň.Som klientkou slávnej poiťovne Rl.Prosím Vás poraďte mi čo mám spraviťkeď som založila tri poistky v r. 1999,2000,a 2002. V r. 2007 prišlo zníženie poistiek,tak som ichznížila.V. r. 2009 prišli zvýšené poplatky a ja som si to nemohla dovoliť,tak som chcela zrušiť poisku a vyplatiť odkupnú hodnotu.Oni mi odpovedali že mám tam nulovú hodnotu.Ako môžem tam mať nulovú hodnotu,keď som ,tam platila podstivo toľké roky.A ešte pri zániku im mám zaplaťiť okolo 25 eur.A ja tam mám okolo 33000eur.Že sa nehambia pýtať peniaze. Ďakujem.

dopadli sme velmi dobre este nas dali na arbitrazny sud trovy konania 390,-eur treba zaplatit do 3 dni ale odkial ?tolko penazi nemam a kto vam dnes pozicia?10 rokov som presne bez meskania platila a dnes mam holu ...........

Tak mi poradte ako mám teraz vyriešiť tie súdne trovy arbitražneho súdu?
Ktorú možnosť AUS si mám vybrať,aby som neprišla o tých 390,-EU ale aj o dalšie moje úspory?Mám to radšej zaplatiť alebo mám počkať a zachvílu budem bývať pod mostom?

Zdravím! Čiže ak to správne chápem všetky náklady spojené so žalobou a teda naším zastupovaním preberáte Vy, teda AUS, a ja s tým nebudem mať žiadne náklady? Pýtam sa len preto, lebo po posledných udalostiach sa bojím niekomu dôverovať, určite ma chápete. Za odpoveď ďakujem.
Zase si niečo zabudol priložiť: a síce:
Klienti poisťovne obdržali rozsudok arbitrážneho súdu - Košice, v ktorom uvedený súd navrhuje zaplatiť sumu 390 € pod hrozbou exekúcie.

Ak ste obdržali rozhodnutie arbitrážneho súdu, AUS dáva nasledujúce riešenie:

Zaloba_na_poistovnu.doc
Postup_vyplnenia_zaloby.doc

Vecná debata!!!!!
0 0
Ali76 Ali76

Ali76 je offline (nepripojený) Ali76

niečo ma tak napadlo ohĺadom tej rozhodcovskej doložky a toho ako sa tu vravelo že sme nato mali pár dní aby sme s bodom XV. čiže s roz.súdom nesúhlasili pri sporoch s RL.
Myslim, že niesom absolutne od pravdy keď poviem že ako tú zmenu VPP, tak aj to na spodu tej navratky-vylúčenie rozhod.súdov , si nik neuvedomoval.Proste prímal výhodu od poisťovne s tým že mu je asi poisťovńa za tie roky vďačná za spoluprácu, tak mu dáva bonus. že asi tak?
Keby ale niekto napadol a dal výhradu vtedy na ten bod XV., teraz by určite argumentovali že keďže dal výhradu na bod XV. musel aj čítať VPP z 21.5.07
Nedal výhradu-ženú nás na AS
Dal výhradu- všeobecný súd by klienta kopol do zad aj so žalobou na RL.
0 0
jarecko jarecko

jarecko je offline (nepripojený) jarecko

Dakujem pan hovorca, mna skor zaujimaju tieto fragmenty z diskusie AUS, ktoru si tu nadhodil:

Oni mi (RL) odpovedali že mám tam nulovú hodnotu.Ako môžem tam mať nulovú hodnotu,keď som ,tam platila poctivo toľké roky.

10 rokov som presne bez meskania platila a dnes mam holu rit.

To co tu vypichujes, je uz len dosledok toho super podvodu, ktory vyniesol RL urcitu vyhodnejsiu poziciu voci niektorym klientom. Nie je este vsetkym dnom koniec.
0 0
15janka12 15janka12

15janka12 je offline (nepripojený) 15janka12

harley davidson, nepodarilo sa mi poslať Vám správu, zajtra ráno sa Vám ju pokúsim poslať znovu.
0 0
lubocko lubocko

lubocko je offline (nepripojený) lubocko

vitamín z diskusie na stranke ASU,cit.Dobrý deň. Aj ja som poškodený podisťovňou Rapid life. Kde by som sa dostal k splnomocneniu, aby som ho mohol vyplniť a Vám poslať. Ako mám ďalej postupovať, mám zmluvu zrušiť alebo počkať?Podotýkam,že je to novší príspevok ako tvoj.Nie je pravda,že žaloba sa nemôže podať v mieste bydliska.Keďže je to žaloba v spotr. spore je bez poplatku(ak sa mýlim tak sorry)Mám info,že v KE bude zastupca ASU.Nevidím dôvod,aby sa žaloby nespojili
0 0
minika minika

minika je offline (nepripojený) minika

vitamin_r Pozri príspevok
ty dub, nerozumies ze ked tu 50 stran na niekoho utocite tak potom nemate ziadne pravo od neho nieco ziadat?

ASU ma informovat ze na tych ktori su na hromadnej zalobe boli a mozno aj budu podane zaloby na AS. nie len naslepo kazdeho odkazat aby im poslal splnomocnenie a potom podavat zaloby. klienti AUS maju pravo vediet ze o mesiac-dva im pride rozsudok na trovy 390 eur. nepovedat im o tom je podla mna na hrane zakona - neviem kto potom poskodzuje zaujmy spotrebitelov.
Na koho útočíme? Masíruješ tu a navodzuješ jednostranný názor, že všetko je prehraté, strašíš poplatkami, vymáhaním škody poisťovňou, ktorá im zaručene podľa teba vznikla - v astronomických sumách. Máš pravdu že nemáme žiadne právo od teba žiadať nič. Ale ty sám si uzurpuješ právo najmúdrejšieho a keď to ty povieš, tak je to pravda. Máš Ty na to právo?
0 0
Ali76 Ali76

Ali76 je offline (nepripojený) Ali76

vitamin_r Pozri príspevok
dobre uvazujes ale mas zly koniec.

samotne ne/citanie VPP vam spor nevyhraje - nie je na to opora v zakone. preto aj prehrate v TN.
Opora v malých písmenách nieje, to máš pravdu, ale uvedenie do omylu úplne inou ponukou v zákone je.
0 0
minika minika

minika je offline (nepripojený) minika

vitamin_r Pozri príspevok
vecna debata:
1. A. sa pomylila ked povedala ze zalobu treba poslat na sud v mieste bydliska
2. A. sa pravdepodobne pomylila ked napisali ze to je bez poplatku
3. A. napisala ze advokatku zdarma mate len v TN a teda v KE sa zastupujete sami
4. hydalgo tvrdil ze vdaka chybe v zalobe NEBUDU konania vsetky spojene do jedneho
5. A. neporadilo co robit ked pride lubostny list od exekutora

vecna debata.
1. nepodstatné
2. pravdepodobne?????
3. ...teda v KE sa zastupujete sami - tvoje domýšľanie
4. nechám na zváženie
5. Prosím niekoho nech zareaguje, či mu už prišiel ľúbostný list od
exekútora.
0 0
Ali76 Ali76

Ali76 je offline (nepripojený) Ali76

vitamin. po viem ti jeden príbeh
Poistku-dôchodkovú, už klient mal skoro doplatenú. Zaplatil 18-teho ako vždy predposlednú splátku. Z poisťovne mu ale došlo že 21-ho jeho platbu neregistrujú a poslali zároveň nejakú redukciu. Keď tam volal povedali mu že je to v poriadku že to posielali všetkým , nech len podpíše ten papier a všetko bude v najlepšom poriadku. A hľa čo sa stalo: hajzlíci si samozrejme do toho papieriku, ktorý je akože v poriadku, zakonponovali dole new VPP a RD.
Je to v poriadku? nieje to zavádzanie do omylu?

a ten 5-ty bod: pride papier od exekútora- treba podať exekútorovi námietku že bola na rozsudok podaná žaloba. na základe tohoto mu súd exekúciu nepovolí až do doby kedy sa rozhodne. exekútor sa musí riadiť rozhodnutím SK súdu. AS mu nato povolenie nedá
Naposledy upravil Ali76 : 25.08.09 at 19:42
0 0
minika minika

minika je offline (nepripojený) minika

vitamin_r Pozri príspevok
utocite na kazdeho kto napise iny nazor ako "VYHRAME!!!".

podla teba je to strasenie - podla mna ma kazdy pravo vediet MAXIMUM informacii aby sa vedel spravne rozhodnut podla seba.
Správne si napísal Maximum informácií. Ale objektívnych!!! Nie veci vytrhávané z kontextu, lži a polopravdy.
A myslím si, že každý sa správne rozhodne podľa seba.
0 0
jarecko jarecko

jarecko je offline (nepripojený) jarecko

vitamin_r Pozri príspevok
co vam ale vzdy unika je to ze nemozes prist na sud a tvrdit ze kvoli malym pismenkam alebo VPP na internete by tie nove VPP mali byt neplatne. to nikdy neprejde.
Ja som trpezlivy, pockam aky vyrok na VPP vyslovi sud v TN.
0 0
Ali76 Ali76

Ali76 je offline (nepripojený) Ali76

vitamin_r Pozri príspevok
no jedna objektivna informacia by bola rozhodnutie krajskeho sudu ktore vam AUS nechce ukazat... preco asi....
1. objektívna info by bola prečo hydaldo nenalepil komplet PO z KS TN
2. tych 30€ je kravina. to mal zaplatit RL

a to PO- neviem , ale ak sa nemýlim tak 11,95 vyberať nemože. zrušil pozastavenie zrejme tie druhé poplatky a rušenie zmlúv (?) Teda 11,95 a z toho titulu nám zmluvu nemože zrušiť a poistky platíme. Tak prečo z toho robíte takú kovbojku. Alebo mi to pls. ozrejmite
Naposledy upravil Ali76 : 25.08.09 at 20:04
0 0
lubocko lubocko

lubocko je offline (nepripojený) lubocko

vitamin_r Pozri príspevok
mam info z AUS stranky ze v KE nikto nebude... a urcite nie ak bude 93 pojednavani.... na tolko pravnych ukonov advokata nema urcite AUS prostriedky.
povedz jeden dôvod,prečo by sa žaloby nemali spojiť,keď ho tam nevidel ani advokát,na ktorého si nás onoho času odkazoval.
0 0
macko555 macko555

macko555 je offline (nepripojený) macko555

lubocko Pozri príspevok
povedal som si,že tu už nebudem písať,ale nedá mi.Macko555 píšeš,že ASU poslala list NBS s prosíkom.Pri všetkej úcte odkiaľ poznáš jeho obsah,nemyslím že jeho obsah je vec verejná.Ja naopak mám informácie*,že práve NBS požiadal právnika ASU o informácie
jedno nevylučuje druhé
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

vitamin_r Pozri príspevok
ty dub, nerozumies ze ked tu 50 stran na niekoho utocite tak potom nemate ziadne pravo od neho nieco ziadat?

ASU ma informovat ze na tych ktori su na hromadnej zalobe boli a mozno aj budu podane zaloby na AS. nie len naslepo kazdeho odkazat aby im poslal splnomocnenie a potom podavat zaloby. klienti AUS maju pravo vediet ze o mesiac-dva im pride rozsudok na trovy 390 eur. nepovedat im o tom je podla mna na hrane zakona - neviem kto potom poskodzuje zaujmy spotrebitelov.


ved si snim poklonkujes, tak by ti to mohol dat napr na sukr. postu, Nie? a upresni, kto utoci 50 stran. je to prave on, co nas tu osocuje. ty buk

stale tu omielas to iste, az je to trapne. uz by si mohol dat nieco "vecne"
0 0
jarecko jarecko

jarecko je offline (nepripojený) jarecko

Pan ,,hovorca,, pozri si radsej toto. Mam dojem, ze tak nejak obdobne to vyzera s tym co tu pises.
Naposledy upravil jarecko : 26.08.09 at 02:40
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

vitamin_r Pozri príspevok
1. podstatne ak chcete spojit konania. ak to tvoj sud postupi do KE o rok ...
2. na 90% ....
3. vyhlasenie aus k problemu.doc, na ich strane.
5. exekutor ma 10 rokov cas...

demagogia
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

Ali76 Pozri príspevok
1. objektívna info by bola prečo hydaldo nenalepil komplet PO z KS TN
2. tych 30€ je kravina. to mal zaplatit RL

a to PO- neviem , ale ak sa nemýlim tak 11,95 vyberať nemože. zrušil pozastavenie zrejme tie druhé poplatky a rušenie zmlúv (?) Teda 11,95 a z toho titulu nám zmluvu nemože zrušiť a poistky platíme. Tak prečo z toho robíte takú kovbojku. Alebo mi to pls. ozrejmite

robia z toho kovbojku preto, lebo nema/ju iny argument je smiesne, ako sa snazi poukazat na prehru v suvislosti so zmenenym PO.
0 0
minika minika

minika je offline (nepripojený) minika

vitamin_r Pozri príspevok
1. podstatne ak chcete spojit konania. ak to tvoj sud postupi do KE o rok ...
2. na 90% ....
3. vyhlasenie aus k problemu.doc, na ich strane.
5. exekutor ma 10 rokov cas...
toto už neplatí?
Pôvodca textu príspevku: vitamin_r
a ty si pravnik ze sa tu tak autoritativne vyjadrujes?

minika: ak tvrdis ze nechapem podstatu a sirsie suvislosti tak ja ti odpovedam ze ak ju chapes ty (alebo aj dalsi) tak preco mate o 3 dni na krku exekutora?

najprv 3 dni a teraz 10 rokov. Tak čo platí?
0 0
Ali76 Ali76

Ali76 je offline (nepripojený) Ali76

jarečko, čo tu to dávaš za haluze :-D
Vitamin tu ešte dá nejaké P-čko a už tu ani nebudeme debatiť :-D
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať