bjuty smis
krásna červená farba, ktorú obsahuje paprika je rozpustná v tukoch, nie vo vode....
guláš má krajšiu farbu pri tomto postupe...
zhorknutie papriky je dôkaz kuchárského amaterizmu
)
Ale no...amatérizmus ...všetci sme raz začínali a ak to vysvetľujem niekomu,kto začína,tak mu radím orestovať cibuľu - odstaviť hrniec z platne,vsypať mletú červenú papriku,premiešať,vložiť pokrájané mäso a vrátiť na sporák.Tak sa nestane,že sa paprika pripáli a zhorkne.To sú také maličkosti,ale treba ich vedieť
Akurát dnes mi dcéra volá a vraví,že kúpila cesnak a vôbec ho necítiť za cesnakom.Keď ovoniaš hlávku cesnaku,tak ju necítiš,lebo alicín sa aktivuje až narušením strúčika,preto sa nepridávajú celé strúčiky,ale musia sa minimálne rozkrojiť (nakrájať,rozpučiť)
A ona,že nikdy si nevšimla,že celú hlávku necítiť za cesnakom,vy hej ?