Objednal som si iphone z e-shopu novemobily.sk, no po prečítaní recenzií na heureka.sk som sa rozhodol objednávku ešte v ten večer zrušiť - stihol som to skôr, než prišiel akýkoľvek email s potvrdením objednávky. Na môj mail však predajca neodpovedal, na ďalší deň mi prišlo upozornenie, že balík odoslali. O 10 min neskôr prišla aj odpoveď na moje STORNO - nie je možné, pretože balík už vyexpedovali. Poučený chybami a otrasnými skúsenosťami ich zákazníkov som balík neprebral. Predajca odo mňa teraz vymáha 15€ za poštu. Príde mi to trochu prehnaná suma, ale v podstate mi nevadí ju zaplatiť... Ale rád by som k tomu mal nejaký doklad. To som napísal aj predajcovi. Keď na môj mail nereagoval, napísal som ešte jeden, v ktorom som sa slušne spýtal, či sa dočkám odpovede. Reakcia: „S Vami uz bude komunikovat iba nase pravne oddelenie , s clovekom ako Vy nemame o com uz komunikovat , pred vytvorenim siobjednavky si prosim precitajte obchodne podmienkzy“. Presne tak, ako to tu je. Žiadny enter/odstavec, žiadny pozdrav. Je mi z nich nazvracanie, písal som do Heureky, no oni to nepovažujú za svoju zodpovednosť, mám sa obrátiť na SOI, čo urobilo už niekoľko zákazníkov tohto e-shopu. Mne sa tým ale asi nechce strácať čas....
Kto je teda v práve? Mám si ušetriť stres a poslať im tých 15€, alebo zotrvať? Nie som tvrdohlavý, no do študentského rozpočtu a hlavne nejakej predstavy o spravodlivosti zasiahne aj tých 15€...
Vopred vďaka.
Naposledy upravil Hispida : 07.04.17 at 13:13