ekopo Vopchám sa trochu do dámskej spoločnosti
. Všeobecne sa doporučuje ryžu mierne opláchnuť, nie 2-3 x umývať. Vrchná časť ryže totiž obsahuje výživné látky a napr. škrob. To, že sa po nej preháňajú v skladoch malí mužíčkovia s lopatami si radšej nepredstavujem.
Kdesi som čítala, že táto biela ryža, ktorú v našich domácnostiach pripravujeme, je už tak obrúsená (prepáčte za výraz, neviem akým spôsobom ju olupujú od lôžka), že tie výživné látky na zrnkách už
len boli. Preto je prakticky jedno, koľkokrát ju umývame, zmyť z nej môžme už len prach.
Ja ju pred prípravou tiež umývam viackrát a niekedy je ešte aj tretia voda špinavá, najmä keď dostanem kúpiť len ryžu balenú v papierovom sáčku. (Kvôli nej predsa nebudem bežať do ďalšieho obchodu.)