Zavrieť

Porady

Pohostenie pre návštevy

V našej rodine sa blíži čas osláv, tak by som chcela "inovovať" osvedčené recepty na rýchle pohostenie. Jedným, našim najobľúbenejším, môžem prispieť:

Hrianka s brosyňou
Na sucho opečiem hrianku chleba (možno ju potrieť maslom s horčicou alebo majonézou), navrstvím šalát (najlepšie vajíčkový, zemiakový alebo pikant), položím celistvý plátok šunky (hrianku ním prekryjem), na šunku dám polovicu konzervovanej broskyne (čím väčšia, tým lepšia). Vrch broskyne ozdobím trochou mletej papriky a prepichnem špajdľou (špáratko je krátke).
V pôvodnom recepte je namiesto šalátu praženica z vajíčka premiešaná s hráškom a namiesto šunky plátky kuracieho mäsa - ale naša úprava je menej pracná. Dobrú chuť.
Usporiadat
daniek daniek

daniek je offline (nepripojený) daniek

ondrejvla
Ale hneď si dám aj cholagol na ten cesnak...

čo je to ten cholagol to je nejaký osvedčený liek na nevoľnosti po cesnaku
0 0
Mackovka Mackovka

Mackovka je offline (nepripojený) Mackovka

ondrejvla
Ja priložím receptík na sendvič s hubami a orechami :
- cca 1/2 kg čerstvých hríbov podusím na cibuľke, ktorú si najskôr pripravím na oleji do sklovita, do toho nakrájam 3-4 zelené papriky na rezančeky, posolím, dobre okorením čerstvo zomletým 4-farebným korením, pridám mletú rascu - len trošku, soľ, podlejem a dusím do výpeku na miernom ohni cca 1/2 hod. Potom pridám 3-4 vajíčka a urobím ako praženicu. Nechám vyhladnúť, pomeliem na mäsovom mlynčeku, túto zmes dám do misy, pridám 1 celé maslo ( prípadne Ramu ), vymiešam na penu. Naplním zdobiace vrecko a na čerstvo opražený sendvič ( hrianky z neho ) nastriekam vrecom do rôznych tvarov. Vrch posypem mletými vlašskými orechami.
Tento sendvič mal doteraz vždy veľký úspech, v zime to robievam zo šampiňónov, ale najkrajšie to ukáže na našikmo nakrájaných rožkoch ale samozrejme opečených.
To musí byť dobrota. Ďakujem za recept.
0 0
evanina evanina

evanina je offline (nepripojený) evanina

Mam veľmi jednoduchý a pomerne rýchly recept. 10 uvarených vajec nastrúhať na jemnom struhadle, pridať 1 tatarskú omáčku, lyžicku vegety, menšiu na jemno nakrájanú cibuľku. Všetko spolu vymiešať (na ozdobu zamiešam trochu nasekanej petržlenovej vňate). U nas to chuti celej rodine.
0 0
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
Ja zvyknem vymiešať v mixéri plesnivý syr niva s maslom, k tomu 2-3 strúčiky cesnaku a tiež to natieram na rožky nakrájané na krúžky. Na vrch dávam jednu olivu a pochúťka je hotová.
0 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Ja robievam takú falošnú tresku:
1 hrudkový tvaroh a 4 natvrdo uvarené vajcia postrúhané alebo pokrájané na hrubo, 3 stredné mrkvy a 4-5 sterilizovaných uhoriek postrúhaných na drobno, menšia cibuľka na malé kocky. To sa všetko zmieša vo veľkej mise, pridá sa čajová lyžička horčice a jedna light majonéza. Treba to posoliť alebo povegetiť (cca 1 čajová lyžička vegety).
Potom to z tej velkej misy preložíš do menšej, strčíš do chladničky a tú misu kde sa to robilo, nedať nikomu a to čo sa nalepilo povylizovať. :-))
Perfektná je s čerstvými rožkami.
Môže sa to aj natrieť na chlebík, rožky ale dá sa jesť aj ako šalát rovno z tanierika.
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

Ja robievam tiež šalátik, ktorý každému chutí. (Okrem švagra, lebo on nie je kačica )
20 dkg šunky, najlepšie diétnej pokrájané na pásiky, 3 natvrdo uvarené vajcia pokrájané na menšie kocky, 2-3 sterilizované uhorky pokrájané na kocky, 1 väčšia cibuľa pokrájaná na menšie kocky, sterilizovaná kukurica (pre švagra vôbec ), a väčšia majonéza ale lepšia je tatárska. K tomu ešte uvariť 2 PL oleja s 2 PL horčice a 3 PL kečupu. Keď to vychladne, všetko spolu zmiešať.
Každý si môžete pridať množstvo ingrediencie podľa chuti. Dochucovať soľou alebo niečim iným netreba. Ja zvykievam robiť pre mňa a manžela dvojitú dávku, lebo je to raz-dva fuč
Dobrú chuť
0 0
Mackovka Mackovka

Mackovka je offline (nepripojený) Mackovka

Ešte jedna varianta cesnakovej pomazánky:
1 diel tvarohu, 1 diel Ramy, roztlačený cesnak (čím viac, tým lepšie) a trochu soli (ak sa nepoužila cesnaková pasta). Ak to chcem vrecúškom dať na kolieska rožkov, tak rozriedim trochou mlieka. Navrch polovica vlašského orecha.
0 0
bezradná bezradná

bezradná je offline (nepripojený) bezradná

knihomol I. stupňa
Ak nám vystanú z grilovaného kuriatka prsia( a u nás bežne vystanú) zvyknem z nich robiť šalát:
mäso pokrájam na kocky, pridám na drobné kocky pokrájané 1 jablko, kyslú uhorku, cibuľu pokrájam tiež na drobné kocky, dám zohriať nálev z 1 pol. lyžice horčice, oleja a octu , pridám cibuľu a keď zmes vychladne pridám k mäsu. Môže sa pridať aj hrášok a kukurica podľa chuti, dochutím soľou, nakoniec pridám 1 majolku, na hodinku do chladničky a potom už len - dobrú chuť!
0 0
bezradná bezradná

bezradná je offline (nepripojený) bezradná

knihomol I. stupňa
daniek

čo je to ten cholagol to je nejaký osvedčený liek na nevoľnosti po cesnaku
Aj febichol je celkom dobrý na tie cesnakové nevoľnosti
0 0
Inuška Inuška

Inuška je offline (nepripojený) Inuška

Ja robievam zo zvyškov kuraťa nasledovný šalát - ide dobre na odbyt
Základ su zemiaky varené v šupke a nakrájané ako na klasický majonézový šalát. Do toho na malé kúsky nakrájené:
- kuracie mäsko - stačí trocha
- zavárané broskyne
- malá cibuľka
- 1-2 sterilizované uhorky
- sterilizovaná kukurica
Potom pridám majonézu, dochutím soľou, čiernym korením, horčicou, cukrom príp. octom.
Je super, dá sa jesť samostatne, alebo ho plním do šunkových roliek.
0 0
Hre Hre

Hre je offline (nepripojený) Hre

Mojím návštevám chutnájú syrové slimáky. Recept je jednoduchý
1 lýstkové cesto
2 syry ( môže byť hocijaké v črievku)
2 lyžičky vegety
šunka
vajíčko na potretie

Syr zmiešam s vegetou. Lýstkové cesto si rozdelým na polovice. Rozvaľkám do obdlžnika a rozotriem lyžičkou polovicu syra. Navrch naukládame šunku, jeda vedľa druhej. Zvynieme po šírke a krájame na slimáčiky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Keď máte probém s krájaním dajte do chladničky stuhnúť potom to ide perfektne. potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby syr nevytiekol a upečieme do ružova. To isté s druhou polovičkou cesta. Pre zmenu môžte dať namiesto šunky syr a potom je celý slimák syrový.
0 0
Soňula Soňula

Soňula je offline (nepripojený) Soňula

Ja pridám trošku iný recept, pohostenie pre návštevy. Po pravde, už som prejedená /aj naše návštevy/ rozkrájaných a pomazánkou natretých rožkov, zapekaných chlebíkov atď. V Carrefure sme kúpili obyčajné jaternice. Dala som ich na malý plech, podliala vodou, zapla na 200 stupňov a do chrumkava opiekla v trúbe. Potom som ich vybrala, nechala vychladnúť. Skoro studene pokrájala na kolieska a dala návšteve. Boli výborné. Všetka masnota z nich zastala vo vode, v ktorej som ich piekla.
Skúste..
0 0
ANNAP ANNAP

ANNAP je offline (nepripojený) ANNAP

pridám aj ja:
plnený sendvič, dobrý je v tom, že si ho môžeme pripraviť skôr a potom len krájame.
postup: spravím si perkelt z bravč.mäsa / aj kuracie prsia/ mäso krájam na menšie kúsky, po vychladnutí pridám maslo,uhorku na pásiky, červenú papriku-kápiu, horčicu,uvarené vajíčko,zastrúham trošku syra. Zo sendviča vydlabem celý stred, tú striedku dám ešte do tej plnky aby bola taká akurát na plnenie a naplním sendvič, dám do alobalu do chladu a príde návšteva
krájam.Vyzerá to celkom pekne a je to aj chutné, fantázii sa medze nekladú do tej plnky si môžeš dať čo chceš, len ten perkelt je základ.dobrú chuť
0 0
denisamka denisamka

denisamka je offline (nepripojený) denisamka

Mám viacero receptov na pohostenie návštev. V prípade záujmu, pošlem aj ďalšie, len budem potrebovať aspoň 1 ingredienciu, aby som vedela, čo mám poslať. Teraz dávam do pléna PIZZOVÉ LOĎKY. Na troche oleja podusiť cibuľku, opražiť párky pokrájané na kolieska (môžen sa pridať aj klobáska), zavárané lečo (môže byť aj čerstvé, len to dlhšie trvá), zaváranú kukuricu, hrášok, šampióny, pizza korenie a soľ. Podusiť do mäkka. Panvicu odstaviť. Rožky alebo žemle rozkrojiť na polovicu, stred vydlabať, potrieť kečupom(alternatíva:smotana s pretlačeným cesnakom), dať do jamiek náplň, posypať strúhaným syrom a dať zapiecť, kým sa syr nerozpustí.
PAPAŤ AKO KOMU CHUTÍ (teplé, studené, s dresingom, či bez)
II. možnosť: náplň ostáva tá istá, len sa rozvaľka lístkové cesto na tenko, vykroja sa pohárom kruhy, potrú kečupom(smotana s cesnakom), dá sa náplň, posype syrom, cesto sa prehne, okraje zatlačia, potrie povrch žĺtkom a upečie.
DOBRÚ CHUŤ.
0 0
Mackovka Mackovka

Mackovka je offline (nepripojený) Mackovka

PIZZOVÉ LOĎKY.
Denisamka je to zaujímavé. Vyskúšam. A bola by som rada, keby si zo svojich receptov vybrala ešte aj ďalšie. Vďaka.
0 0
denisamka denisamka

denisamka je offline (nepripojený) denisamka

Nie je problém napísať, problém je len ktorý napísať. Stačí jednú ingredienciu napísať a ja určite pošlem niečo. Len takto neviem, ktoré skôr. Mne chutia všetky. Pravdepodobne aj návštevám. Občas ich máme až neúrekom.
0 0
lutik lutik

lutik je offline (nepripojený) lutik

Ja rozvaľkám lístkové cesto, natriem vajíčkom, posolím a vykrajujem formičkami rôzne tvary,na ktoré potom poukladám kúsok klobásky.
Poprípade navrh dám ešte kúsok tvrdého syra a dám upiecť.
Zatiaľ to každému hosťovi veľmi chutilo.
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

lutik
Ja rozvaľkám lístkové cesto, natriem vajíčkom, posolím a vykrajujem formičkami rôzne tvary,na ktoré potom poukladám kúsok klobásky.
Poprípade navrh dám ešte kúsok tvrdého syra a dám upiecť.
Zatiaľ to každému hosťovi veľmi chutilo.
Skús na klobásu pridať trošičku kečupu a postruhaný syr zmiešať s pizzovým korením. Môj muž by to jedol furt. Len keby bolo toho, kto sa s tým pohrá.
Ja robievam také veterné mlyny, ale obyčajné vykrajovanie snáď urýchli prácu.
0 0
sophia2 sophia2

sophia2 je offline (nepripojený) sophia2

Ahojte,ja sa musim tiez pridat,lebo mam super cestovinovy salat,kamaratka mi ho raz ponukla ked som bola u nej na navsteve namiesto chlebickou.Nevedela som sa ho dojest a tu je recept,ktory som od nej vypytala:
Najprv treba uvarit cestoviny v slanej vode (ja pouzivam tie vrtulky),do vychladnutych cestovin zamiesame:kukuricu,sampinony,na kocky pokrajanu sunku a salamu,kapiu a nakoniec pridame 1 majolku (ja davam na cely sacok cestovin,velku) a jednu konzervu mleteho tuniaka aj s tym olejom,neverili by ste aku doda cestovinam dobru chut.Premiesame a dame do chladnicky.Je to vyborne..... Dufam,ze Vam bude chutit.
0 0
ALDA ALDA

ALDA je offline (nepripojený) ALDA

stará mama, matka, manželka
Neviem, či som tento recept už na Porade písala:
Plnené palacinky:
Upiecť palacinky, ale bez cukru.
Na palacinku položiť plátok šunky, na ňu plátok syra, zavinúť a obaliť ako rezne v múke, vajíčku a strúhanke a vypražiť, je to super.
Môžu sa plniť aj inou plnkou, napr. hríby s vajíčkom a pod.
Prílohu niekto ani nežiada, dobré sú zemiačky, alebo iba letný šalátik.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať