[quote=petovsan]Ja pridávam
"Syrovú pochúťku"
250 g eidamu, 3 vajcia, 100 g diétnej salámy, 50 g kyslej uhorky, kápia, cibuľa, majonéza, 1 dl sladkej smotany, 150 g aspiku v tekutej forme, soľ, ocot, ml. čierne korenie a petržlen. vňať.
Syr a salámu postrúhať na hrubšom strúhadle, pridať na drobné kocky pokrájané uhorky, vajcia uvarené natvrdo, kápiu a cibuľku. Majonézu premiešať so smotanou a aspikom, pridať pokrájané suroviny a ochutiť. Vložiť do formy srnčieho chrbáta vyloženej celofánom a nechať v chladničke stuhnúť do druhého dňa. K tomu podávať pečivo.
Túto "pochúťku" pripravujem na Silvestra alebo pri väčších oslavách a väčšinou podávam ako súčasť obloženej misy.
Lahôdkový šalát (je skutočne lahôdkový)
Majonézu zmiešame v mise so šťavou z 1/2 citróna, pridáme uvarené (alebo ak Vám zostanú pečené) kuracie prsia nakrájané na cca 2 cm kocky, konzervu sterilizovanej kukurice, olivy, 2-3 stonky nakrájané rapíkatého zeleru a na kocky nakrájanú kápiu. Ochutíme soľou a ml. korením. Podávame s vajíčkom uvareným natvrdo, plátkami pomaranča a bagetou.
Aký je to rapíkatý zeler?