Zavrieť

Porady

Vynikajúci tvarohový koláčik

COGITO ERGO BOOM
Cesto:

1 pohar (250 ml) krystaloveho cukru, 2 pohare polohrubej muky, 1 pohar slahacky, 3 vajicka, 1 prasok do peciva, 1 vanilkovy cukor; na povrch: 250 g tvarohu, 1 vajce, cukor podla chuti,1 mensi pohar dzemu

Postup:

Vsetky prisady na cesto dobre vymiesajte.
V miske si pripravte tvaroh - do tvarohu dajte vajicko, cukor podla chuti ak chcete trocha citronovej kory a hrozienka, vsetko dobre premiesajte.
Cesto vylejte do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu.
Na cesto striedavo ukladame lyzickou kopky z tvarohu a dzemu (dzem by mal byt hustejsi.
Kolac pecieme v stredne vyhriatej rure.
Pri peceni sa kopky mierne prepadnu do cesta a vytvoria sa dierky.
Na zaver kolacik pocukrujeme.


Tento skvely kolacik ma vzdy zachrani, ked uz naozaj neviem co.
Naposledy upravil kitky : 03.05.08 at 14:37
Usporiadat
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Blankake Pozri príspevok
Pridávam "Tvarohový so šumienkovou polevou" - moje prieberčivé deti sa idú po ňom dotrhať :

Na stredne veľký plech: 3 vajcia, 180 g polohrubej múky, 180 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 8 lyžíc horúcej vody, štipka soli, 2 balíky tvarohu (2 x 250 g), 1 pochúťková kyslá smotana, 2 vanil. cukry, 3 - 4 lyžice práškového cukru, šumienka v prášku, 0,8 l vody, 2 Zlaté klasy, asi 150 g cukru
(želatína)

Cesto:
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Plnka:
Tvaroh vymiešame s van. cukrom a kyslou smotanou. Ja zvyknem pridať aj želatínu na spevnenie.
Poleva:
Pripravíme 0,8 l šumienky (šumienka v prášku - najlepšia je citrónová, ale môže byť aj malinová, pomarančová, kiwi...). 2/3 vody s cukrom dáme zovrieť do hrnca, pridáme šumienku. V 1/3 vody rozmiešame Zlaté klasy a za stáleho miešania prilejeme do vriacej vody, varíme do zhustnutia (želatínová konzistencia).

Na vychladnuté cesto natrieme tvarohovú plnku a navrch nalejeme mierne vychladnutú šumienkovú polevu. Koláč dáme stuhnúť do chladu (najlepšie do druhého dňa).
Idem piecť a error....Blanka, prečo dávaš do piškótového cesta štipku soli? Pečiem dlho, ale toto čítam prvý raz
0 0
Blankake Blankake

Blankake je offline (nepripojený) Blankake

alla66 Pozri príspevok
Idem piecť a error....Blanka, prečo dávaš do piškótového cesta štipku soli? Pečiem dlho, ale toto čítam prvý raz
Neviem, taký mám recept
Ale aj do krupicovej kaše sa dáva trošku soli...
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Blankake Pozri príspevok
Neviem, taký mám recept
Ale aj do krupicovej kaše sa dáva trošku soli...
..zaujímavé
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

aj do palaciniek
0 0
velvet velvet

velvet je offline (nepripojený) velvet

štipka soli by sa mala dávať aj do kávy...ževraj vynikne jej vôňa

inak kedysi dávno som niekde čítala, že tam kde ide cukor má sa dať aj štipka soli, a tam kde treba dávať soľ, tak aj štipku cukru. Väčšinou to dodržiavam a nemám s tým problém...iba niekedy sa stane že do sladkého dám iba štipku cukru, a....
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
truch Pozri príspevok
Dnes som skúsila tvoj koláč Kitky, je fakt výborný a je raz dva hotový. Už vidím, že ho budem robiť veľmi často.
Ďakujem za recept


Dáša
http://www.porada.sk/1389531-post46.html

Dáška, ospravedlňujem sa. Nechápem prečo svieti v chlieviku "neužitočné môj nick. Určite som Ti nechcela dať mínusku. stalo sa mi tiež v inom príspevku, pri kliknutí na užitočné, mi naskočil opak. .... prepáč
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Ďakujem už mám strach pridávať body....
0 0
luluba luluba

luluba je offline (nepripojený) luluba

Včera som ho spravila a bol vynikajúci. Aj svokra ma pochválila Vďaka Kitky
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

Aj ja som ho včera robila, je super, ešte trochu ostalo na dnes po obede.
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

ja robievam tak, ze namiesto tvarohu a lekvaru pohadzem lyzicou uvareny vanilkovy puding zo zlateho klasu, upeceny este horuci potrem kyslou smotanou, je to tiez vyborne, kto ma rad plnkove kolaciky
0 0
Dušan V Dušan V

Dušan V je offline (nepripojený) Dušan V

aj ja by som rada poslala dobrí tvarohový koláčik.Každý kto ho jedol ho pochválil
0 0
Dušan V Dušan V

Dušan V je offline (nepripojený) Dušan V

rada by som vám poslala svoj obľúbený tvarožník .Ja som tu nová niekedy sa pozriem kto aké recepty sem dal.Tak sa rada podelím s vami o svoj recept, tu je.
0 0
miramax1 miramax1

miramax1 je offline (nepripojený) miramax1

Dušan V Pozri príspevok
rada by som vám poslala svoj obľúbený tvarožník .Ja som tu nová niekedy sa pozriem kto aké recepty sem dal.Tak sa rada podelím s vami o svoj recept, tu je.
Kde je recept?
0 0
Dušan V Dušan V

Dušan V je offline (nepripojený) Dušan V

DankaSĽ,vidím že si všestranná a prispievaš aj Ty s receptami.Zdraví Ťa Ika
0 0
tom_i tom_i

tom_i je offline (nepripojený) tom_i

môžu sa miesto lekváru použiť jahody alebo maliny?
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

....tak dnes ja maximálne drevo na pečenie som večer upiekla tento koláčik, je proste úúúúžarný ideálne pečenie pre také nemehlo ako som ja
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

janka51 Pozri príspevok
Tak ja som dnes ten koláčik upiekla a dala som slivkový lekvár hoci kitky písala, že slivkový nie a predstavte si bol vynikajúci vnúčatkám chutnal lepšie ako minule keď som dala marhuľový. Musí to ale byť pravý slivkový lekvár. Ja som mala domáci švagrina mi ho nosí z Moravy. Kitky takže ešte raz ďakujem za recept.
Kitky sem pridala posledný príspevok pred dvomi rokmi, neviete prečo sme ju tu dva roky nevideli? Nestalo sa jej niečo?
0 0
otázka otázka

otázka je offline (nepripojený) otázka

účtovníčka
, baby aspoň 2 týždne už nepečte, prerábam panelákové jadro s kuchyňou už 2 týždne, a tak ľahko sa k žiadnemu pečeniu nedostanem...

Zuzana
0 0
kamoska1 kamoska1

kamoska1 je offline (nepripojený) kamoska1

Velmi dobré na dietu...
0 0
jackguelina jackguelina

jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

adi11 Pozri príspevok
a prečo by sa nemohli, ja som robievala len s ovocím bez tvarohu a bol výborný
Poznám tento koláčik,a robím ho tiež rôzne ,aj s ovocím ,aj s lekvárom.V mojej rodine najviac chutí s ovocím.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať