U nás od včera zemiaky s kuracou pečeňou na spôsob zemiakov na kyslo(obr.1) Ide tam však sladká smotana, ja dávam 33%-nú.
Dnes jeden druh mäsa - tri druhy jedla.
Pôvodný zámer bol
plnená paprika alá Vlastička(ondrejvla). Ďakujem Vlasti, ten recept je super, ja len do mäsovej plnky ešte pridávam slaninu pokrájanú na drobné kocky, opraženú na troche oleja s cibuľou.
Keďže mäsa bolo dosť, tak som 4 guľky udusila v červenej kapuste(obr.2) a pár guliek a 2 plnené papriky v kyslej kapuste dochutenej paradajkovým pretlakom(obr.3).
Obidve kapusty som podliala mäsovým vývarom. Vždy mám nejaký zamrazený, či už kurací, hovädzí, tiež trochu z húb.
Na obr. 4 sú pečené guľky, ktoré patria do omáčky s plnenou paprikou. Obr. 5 - plnená paprika už aj s guľkami.
Väčšia časť jedla ide do mrazničky na horšie časy.