Sledovať
myóm na maternici
Lekárka mi našla myóm na maternici. Povedala mi, že ešte počkáme 3 mesiace, či sa zväčšuje a potom rozhodne o liečbe. Má niekto podobné skúsenosti? Nerada by som niečo zanedbala.
Myóm na maternici mám niekoľko rokov. Lekár mi predpísal hormóny, od ktorých sa mi stále zväčšoval. Každý rok na kontrole sa ma pýtal koľko mám rokov a že po päťdesiatke sa to vysuší. Nič sa nesušilo. Začali ma bolieť prsia, pýtala som sa na mamograf. Tam mi lekárka povedala, že mám veľmi zväčšené mliečne žľazy a prečo beriem hormóny. Keď som jej povedala, že mi ich predpísal lekár keď mi zistil myóm, tak sa rozčúlila, vraj ona užíva hormóny, lebo má myóm. Išla som z mamografu napálená a ešte v ten deď som hormóny prestala brať. Taktiež som zmenila ženského lekára. Ten mi povedal, že hormóny na myóm sú ako hnojivo na záhradu.
Ten predchádzajúci lekár mi už chcel vybrať maternicu. Chodím na kontrolu každý rok a myóm sa mi značne zmenšil, už má len 1,2 cm.
Držím Ti palce.
Ten predchádzajúci lekár mi už chcel vybrať maternicu. Chodím na kontrolu každý rok a myóm sa mi značne zmenšil, už má len 1,2 cm.
Držím Ti palce.
[quote=JAJA11;450721]Lekárka mi našla myóm na maternici. Povedala mi, že ešte počkáme 3 mesiace, či sa zväčšuje a potom rozhodne o liečbe. Má niekto podobné skúsenosti? Nerada by som niečo zanedbala.
[/quote
Mala som myom tiež jeden a za dva roky sami urobilo 7,myslím si,že by som to riešila operačne,málokedy som počula,že by sa vysušil,skôr pribúdajú. Je tam aj možné riziko zvrhnutia. Neviem koľko máš rokov a riešilaby som to konzultáciou s iným lekárom.
Prajem veľa zdravia Ľubica

[/quoteMala som myom tiež jeden a za dva roky sami urobilo 7,myslím si,že by som to riešila operačne,málokedy som počula,že by sa vysušil,skôr pribúdajú. Je tam aj možné riziko zvrhnutia. Neviem koľko máš rokov a riešilaby som to konzultáciou s iným lekárom.
Prajem veľa zdravia Ľubica

Myóm na maternici je veľmi bežná vec - bohužiaľ. Ale žijem s ním už viac ako 20 rokov, našťastie sa nezväčšuje, naopak, vzhľadom na ubúdajúcu hladinu prirodzených hormónov sa zmenšuje. Pred pár rokmi ma moja gynekologička hnala na operáciu, že to treba vybrať. Išla som na vyšetrenie do nemocnice, lekár mi rovno kázal vybaviť predoperačné vyšetrenie a dal mi telefón, aby som si dohodla termín operácie. Nechcelo sa mi pod nôž, tak som išla ešte ďalšiemu lekárovi (kolegovi toho, čo ma už objednával na operáciu
) a ten mi po vyšetrení vymenoval niekoľko problémov, ktoré myóm spôsobuje. Keďže žiadny z týchto problémov som nemala, povedal mi, že je zbytočné rezať, že postupne, ako bude ubúdať hladina hormónov, sa bude myóm zmenšovať. Rozhodne to však treba sledovať, pravidelne každý polrok chodiť na sono. Akonáhle by začali nejaké ďalšie problémy, potom už je najlepšie pod nôž. Je to bežná operácia, ktorú robia v každej nemocnici niekoľkokrát za deň. Držím palce, aby sa to aj u Teba obišlo bez problémov.
P.S. Ak boli v pokrvnej rodine nejaké problémy s rakovinou, vraj je skutočne lepšie to preventívne odstrániť.
) a ten mi po vyšetrení vymenoval niekoľko problémov, ktoré myóm spôsobuje. Keďže žiadny z týchto problémov som nemala, povedal mi, že je zbytočné rezať, že postupne, ako bude ubúdať hladina hormónov, sa bude myóm zmenšovať. Rozhodne to však treba sledovať, pravidelne každý polrok chodiť na sono. Akonáhle by začali nejaké ďalšie problémy, potom už je najlepšie pod nôž. Je to bežná operácia, ktorú robia v každej nemocnici niekoľkokrát za deň. Držím palce, aby sa to aj u Teba obišlo bez problémov.P.S. Ak boli v pokrvnej rodine nejaké problémy s rakovinou, vraj je skutočne lepšie to preventívne odstrániť.
Taktiež mám 3 myom na maternice už 10 rokov.Môj lekár mi povedal,že teraz to má už skoro každá žena,treba chodiť 1 x za rok na sono a pokiaľ sa nezväčšujú netreba s nimi nič robiť.Keď sa mi dal na maternicu polyp,ten som musela ísť okamžite vybrať,lebo mi hovoril,že z polypu môže byť rakovina,ale z myomu nie, pokiaľ sa nezväčšuje nejakým rýchlym tempom.Mne myom nerobí nejaké problémy a polyp sa ozval hneď a to aj na koži skoro ako ekzem aj menzes bol hrozný.Po vybratí sa všetko ukľudnilo.
Ahojte, taktiež sa borím s takýmto problémom už tri roky, najprv to bol jeden myom, potom vznikli ďalšie dva, lekár my hovorí že treba to sledovať každý polrok, lenže my zistili cystu a že tá je horšia ako myóm na pravom vaječníku, teraz ani sama neviem čo bude
Má niekto skúsenosti s myómmami na maternici, teda s operáciou? V pondelok idem do NoU Ba na operáciu, strašne sa bojím!
Ja skúsenosti nemám, len sa bojím, či ma to tiež nečaká. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo.
Príspevok č.4 od Euralie akoby som písala ja. Tiež to odkladám zo 10 rokov, ale pred dvomi mesiacmi mi nebolo jedno, už som mala za sebou predoperačné vyšetrenia. Rozhodne je treba navštíviť viac ako jedného gynekológa, hormóny nie a podľa mojich skúseností ani protiinfarktový anopyrin. Čím bližšie k menopauze, tým z pohľadu myómov pre nás lepšie, ale nie je to pravidlo. Je treba byť pod kontrolou.
Ahojte,
vidím že nás s miómom alebo miómami je veľa.Mne tiež zistili pred pol rokom dva miómy. jeden ma asi 2 cm a ten druhý 4.7 cm-čo je dosť veľký.
Lekár mi doporučil dať si ich vybrať laparoskopicky, kým sú ešte v takejto veľkosti. Vraj keď sú veľké už to nie je také jednoduché a vtedy to vyberajú cez brušnú stenu cez normálny rez. Vraj ma môže kontrolovať takto každý polrok ale môže to začať rásť a potom na laparoskopiu bude neskoro. Povedal, že ak chcem to najlepšie tak ma môže objednať v nemocnici B.Bystrici a Handlovej.Už som sa rozhodla že si ich nechám vybrať, mám 36 rokov a 1 dieťa a ak by som ešte jedno chcela bolo by to veľmi rizikové tehotenstvo s veľkou pravdepodobnosťou potratu. takže tiež sa bojím, doteraz som nebola operovaná a odďaľujem termín operácie ako sa len dá......
Holubička 1 - ak si už po operácii, ozvi sa aké to bolo a ako si to prežila...
vidím že nás s miómom alebo miómami je veľa.Mne tiež zistili pred pol rokom dva miómy. jeden ma asi 2 cm a ten druhý 4.7 cm-čo je dosť veľký.
Lekár mi doporučil dať si ich vybrať laparoskopicky, kým sú ešte v takejto veľkosti. Vraj keď sú veľké už to nie je také jednoduché a vtedy to vyberajú cez brušnú stenu cez normálny rez. Vraj ma môže kontrolovať takto každý polrok ale môže to začať rásť a potom na laparoskopiu bude neskoro. Povedal, že ak chcem to najlepšie tak ma môže objednať v nemocnici B.Bystrici a Handlovej.Už som sa rozhodla že si ich nechám vybrať, mám 36 rokov a 1 dieťa a ak by som ešte jedno chcela bolo by to veľmi rizikové tehotenstvo s veľkou pravdepodobnosťou potratu. takže tiež sa bojím, doteraz som nebola operovaná a odďaľujem termín operácie ako sa len dá......
Holubička 1 - ak si už po operácii, ozvi sa aké to bolo a ako si to prežila...
Dnes som bola na vyšetrení a povedali mi, že mám 2 myomy. Nedokážem ani rozmýšľať, zajtra mám ísť za svojim gynekológom. Som zvedavá čo mi povie. Držím palce všetkým a držte aj vy mne. Alicja
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.