Poraďák
Členom od: 19.03.08
Miesto: PD
Aranžujeme, vylepšujeme, prerábame - inšpirácie
V tejto téme by sme sa mohli podeliť s našimi nápadmi ako si vylepšiť, prerobiť, alebo skrášliť niečo v byte, v oblečení, alebo proste čo vás napadne. Môžte priložiť aj fotky pre inšpiráciu.
Príklad:
Máte malý byt a keď príde čas Vianoc, tak stromček nemáte kam postaviť?
My sme to vyriešili takto:
1,5 - 2 m guľatinu zo stromu prepílite napoly, vyvrtáte v 3-4 radoch diery na kmeni /podobne ako má v prírode ihlič.stromček rozmiestnené konáre/, na každom poschodí 3-4 diery. Konáre sa budu dávať odspodu, tam sú najhrubšie, takže aj diery budú dole väčšie ako hore. Navrchu urobíme dieru na špic. Konáriky na koncoch zastrúhame, nakoniec silónom, alebo tenkým drôtom spevníme, aby sa neohýnali počas schnutia. Hrúbka guľatiny záleží od vkusu a miesta na stene, kam si stromček chcete umiestniť. Je dobré kmeň namoriť a nalakovať matným lakom. Pripevníme na stenu a počas roka si ho môžme vyzdobiť umelými ťahavými kvetmi, alebo konárikmi z vŕby.
Je to vhodné v malých bytoch a aj kde sú malé deti.
Výroba mydla trvá asi 45 minút, väčšinu tohto času vám zaberie miešanie.
Čo potrebujete:
V prvom rade dva rozdielne druhy rastlinného tuku.
45 g rastlinného tuku
28 g rastlinného tuku
30 ml olivového oleja
40 ml 25 % hydroxidu sodného
niekoľko kvapiek vonného oleja (2-3)
hrnček s obsahom 250 ml
váhy, odmerný valec alebo odmerku s mierkou, sklenenú tyčinku na miešanie, ochranné okuliare, rukavice, formičky na vykrajovanie, drevenú platňu a filtračný papier
Do nádoby odvážte presné množstvá tuku a prilejte olivový olej. Potom obsah začneme pomaly zahrievať, kým sa tuk nerozpustí. V žiadnom prípade však tuk nenecháme dôjsť do varu. Za stáleho miešania pridajte hydroxid sodný a zmes miešajte, až kým nezhustne. Potom mydlo rozlejte do formičiek, naukladaných na drevenej platni. Prikryjeme ich filtračným papierom.
Najskôr po 8 hodinách môžete mydlo skúsiť opatrne vyklepnúť z formičiek. Pod tečúcou vodou môžete skúsiť, či mydlo správne pení. Mydlo by malo zrieť 1-2 týždne, pričom sa znižuje jeho pH.
Upozornenie: Ak máte citlivú pleť, v žiadnom prípade takéto doma vyrobené mydlo nepoužívajte. Môžete ho použiť napríklad ako vôňu do skrine.
Dúfam, že podľa nich niečo vymajstruješ a potom to sem prilepíš
Hádam sa mi niečo podarí aj vytvoriť, no mám nejako málo času, ale aspoň pofotím, čo sa sem ešte hodí a čo už máme doma vytvorené. Niečo bude z našej dielne, niečo nie...
Môj syn /8ročný/ dostal krásny darček - tak sa s Vami oň podelím - možno niekoho inšpirujem. Povedali by ste kniha - no ani môj syn nie je akosi na čítanie kníh tak ešte playko a PC. A moja sestra dostala super nápad ako ho donútiť čítať knihu. Objednať sa dá v edícii Modrý slon.
Knižka je písaná v hlavnej osobe vašej ratolesti /jeho meno i kde tu aj priezvisko/, samozrejme je v knižke spomenutý kamarát vašej ratolesti aj odkiaľ pochádza - z akého mesta ,
a druh ktorý ho zaujme to už záleží Vašom výbere - my máme doma dinosaurov.
Kamaráti mu knižku závidia, že je písaná o ňom a už ju čítalo asi 5 spolužiakov.
Kontakt je :Vydavateľstvo Modrý slon
a dá sa objednat aj cez net.
Môj syn /8ročný/ dostal krásny darček - tak sa s Vami oň podelím - možno niekoho inšpirujem. Povedali by ste kniha - no ani môj syn nie je akosi na čítanie kníh tak ešte playko a PC. A moja sestra dostala super nápad ako ho donútiť čítať knihu. Objednať sa dá v edícii Modrý slon.
Knižka je písaná v hlavnej osobe vašej ratolesti /jeho meno i kde tu aj priezvisko/, samozrejme je v knižke spomenutý kamarát vašej ratolesti aj odkiaľ pochádza - z akého mesta ,
a druh ktorý ho zaujme to už záleží Vašom výbere - my máme doma dinosaurov.
Kamaráti mu knižku závidia, že je písaná o ňom a už ju čítalo asi 5 spolužiakov.
Kontakt je :Vydavateľstvo Modrý slon
a dá sa objednat aj cez net.
Háčkované vecičky sú veľmi pekné. Mám rada háčkované dečky, robila ich moja babka, no veľa sa mi z nich nezachovalo a je s tým robota, keď sa operú, tak sa musia pekne povyťahovať. Od kamarátky som dostala takú okrasu na okno a veľmi som sa jej potešila.
existuje veľa krásnych ceduliek s označením na dvere
ja som to riešila takto.......
Maminta a to si nakreslila rovno na dvere? Ja som tiež dlho rozmýšľala akú tabuľku dať na dvere, už som mala aj nakreslené náčrtky a nakoniec som raz kúpila na nejakom jarmoku hotové a celkom sú vydarené.
Maminta a to si nakreslila rovno na dvere? Ja som tiež dlho rozmýšľala akú tabuľku dať na dvere, už som mala aj nakreslené náčrtky a nakoniec som raz kúpila na nejakom jarmoku hotové a celkom sú vydarené.