Zavrieť

Porady

Usporiadat
ludmila12 ludmila12

ludmila12 je offline (nepripojený) ludmila12

???
ďakujem dievčatá, dávam 140 až 150 g cukru na 1 bielko, trochu citrónovej šťavy, ale úspech vymiešania je aj od dľžky miešania. Keď som robila prvú polevu, tak som vymiešala cukor s bielkom až bol dostatočne tuhý a poleva nebola pekná, na niektorých to je vidieť, pozor cukor treba miešať 2o minút a vtedy je poleva prekrásna samozrejme cukor treba viac krát preosiať. A ešte miešam metličkami na cesto. Niektoré medovníčky sú zdobené marcipánom. Tešila som sa pri tom ako malé dieťa a teraz sa teším druhý, tretí a ....... krát pretože robím balíčky a rozdávam ľuďom ktorých mám rada a budem rozdávať až do vianoc. Ani nechcite vedieť koľko kúskov som už spravila. Prajem vám krásnu predvianočnú atmosféru aj vďaka prevoňanej domácnosti medovníčkami.
8 0
rozum rozum

rozum je offline (nepripojený) rozum

Prosím o recept na vianočné perníčky ktoré sú mäkké a dajú sa zdobiť.Ďakujem pekne.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

lavanda Pozri príspevok
Našla som z predvlaňajška fotku prvej várky vianočného pečiva, sú na nej: Trojaké medovníčky, citrónové kolieska, orechové koláčiky, vanilkové rožky, čokoládové rožky, lepené orechové kvetinky, husárske očká, mandľové koláčiky. V druhej a tretej várke som potom robila hrozienkové koláčiky, orieškové placky, žĺtkové rezy, karamelové oblátky, vínové kolieska, škoricové hviezdičky, bielkový chlebík, nafúknuté medvedie labky a nepečenú kokosovú roládu a orechové guľky. Viem to presne, lebo už roky pečiem na želanie mojej rodiny len tie veci, ktoré im najviac chutia. Všetko robím z dvojitej dávky, len čokoládové rožky a orechové koláčiky z trojitej, tie idú najrýchlejšie.

tie nahrubo vyznacene by ma potesili.nenapises receptiky?dakujeme.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

bnorika Pozri príspevok
Osky! Máš vyskúšané nejakú vianočnú štolu??? Napíšeš nám recept? Ďakujeme
stolu este ziadnu vyskusanu nemam ale chcela by som vyskusat jednu z tej knizky co som si nedavno kupila.potom cez vikend napisem dalsie recepty,lebo teraz tu nemam svoje knizky.
zatial som upiekla vanilkove rozky/5 a pol davky-cca 200kusov,poratam a napisem/,citronove rozky z 2 davok/podla receptu na citronove esicka,prilepila som v inej teme,je ich cca 150ks/ a z 1 davky Milka cokoladove rozky,velmi dobre,tie este upeciem z 2 davok-zatial mam cca 60 ks.
tento rok som sa zamerala na rozteky,ale aj tak su kazde uplne ine.
vanilkove su v cukre a citronove budu mat konceky v bielej citrovej poleve.no a cokoladove su tmave a konceky budu mat v cokolade omocene.
5 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

no pomaly začnem mať mindráky.....neupratané, nenapečené, nenakúpené, ani času nebude...ale úsmev zostane
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Jožka a to je to najkrajšie, čo budeš mať. Neboj, všetko stihneš
0 0
magno magno

magno je offline (nepripojený) magno

jozka.....ak ta to utesi,nie si jedina.............neboj nic-urcite to postihame aj my a s usmevom
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

výborná štola
http://www.labuznik.com/recept/tvaro...akys-smetanou/
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

dostala som sa nahodne k jednemu casopisu,tak prikladam stolu,ktora tu je .vyskusajte a napiste,aka bola.

Drazdanska stola
2 salky hladkej muky
1 kocka masla
1 salka hrozienok
2/3 salky kandizovanej pomarancovej a citronovej kory
1/2salky cukru
1/3 salky vlazneho mlieka
1 zltok
2/3 kocky drozdia
1 PL rumu
1 KL struhanej citronovej kory
stipka soli
stipocka muskatoveho oriesku

-v salke s vlaznym mliekom rozmiesat drozdielyzicu muky a lyzicu cukru,nechat vykysnut
-jednu salku muky preosejeme do misky,pridat cukor,sol,musk.oriesok,hrozienka,koru.
-maslo rozdelime na 5 rovnakych dielov.jeden si odlozime bokom,a ostatne 4 vymiesame s rumom a zltkom-potom to pridame k mucnej zmesi v miske
-vsetko to v miske napokon zalejeme kvaskom v mlieku.
-cesto vypracujeme vareskou,kym sa nezacne lepit,potom pridame ostatnu muku a rukami vymiesime krasne polotuhe cesto.
-prikryt utierkou a na teplejsom mieste nechat nakysnut asi hodinu.
-vykysnute cesto vyvalkame na velkost cca 30x40cm
-kratsie okraje zohneme smerom k stredu,dlhsie okraje prehneme do dvoch tretin z kazdej strany tak,ze sa okraje na strede asi jednou tretinou prekryvaju.
-stolu dame na plech vylozeny papierom,stred stlacime po dlzke hranou dlane a nechame ju este asi 20 minut na teplom mieste kysnut.
-ruru predhriat na 165 stupnov a stolu pecieme cca 50 minut.
-hrozienka ktore sa pripecu oskrabeme,lebo byvaju horke
-potom stolu potrieme viackrat stopenym maslom/to je ten ostatny kusok masla/ a posypeme cukrom.
2 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

este prilepim zopar z noveho cisla Novy cas pre zeny,prave mi doniesla mamina.
tvarohova stola s kandizovanym ovocim

400g polohr.muky
1 prasok do peciva
180g prask.cukru
1 vanilkovy cukor
250g tvarohu
200g masla/margarinu/
2 vajcia
stava a kora z pol citrona
50g hrozienok
150g miesaneho kandizovaneho ovocia
40g sekanych vlasskych orechov
40g lupanych mandli
50g masla na potretie

do misky preosiat muku,prasok do peciva,cukor a vanilku
-pridat tvaroh,maslo,vajcia,citron
-vymiesit vlacne cesto
-don zapracovat horzienka,orechy a ovocie
-na doske vypracujeme z cesta podlahovastu sisku,stred po dlzke stlacime
-piect v rure vyhriatej na 180 stupnov asi 1 hodinu
-este horucu stolu popotierame maslom a posypeme cukrom
Naposledy upravil osky : 06.12.10 at 19:49
2 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

orechovo medova stola-racio
150g lupanych mandli
100g lieskovcov
1 kocka drozdia
200ml vlazneho mlieka
250g tmavej psenicnej muky/T1050/
350g celozrnnej spaldovej muky
stipka soli
100g hnedeho cukru
2 KL skorice
pol KL mletych klincekov
pol KL mleteho kardamomu
pol KL noveho mleteho korenia
pol KL struhanej pomarancovej kory
po KL struhanej citronovej kory
100g mäkkeho masla
50g medu
2 vajcia
1 zltok

-mandle a lieskovce nasekat na drobno
-drozdie rozmrvit a rozmiesat v 50 ml mlieka
-muky zmiesat s orechmi,cukrom,koreninami a solou,pridat obe kory.
vsetko dame zmiesane do misky ,do stredu vyhlbit jamku a do nej vliat pripraveny kvasok
-zasypat mukou a nechat prikryte asi 15 minut vykysnut
-na okraje muky pokkladieme kusky masla,pridame med,vajcia ,zltok,zvysne mlieko
-vypracujeme hladke cesto,vytvarujeme z neho gulu,dame do misky a prikryte nechame kysnut dalsiu hodinu
-objem sa ma zdvojnasobit
-cesto znova premiesit,vyformovat valcek a stred stlacit do tvaru stolu
-plech vylozime papierom a nan ulozime stolu
-zakrytu nechame este kysnut 15 minut
-potom ju pecieme cca hodinu v rure vyhriatej na 180 stupnov
-hotovu nechat vychladnut a posypat praskovym cukrom
2 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Dnes som objavil vínové koláčiky. Jednoduché. Také niečo robila moja mama, tak to skúsim, možno to bude dobré.
1 Palmarín, 7 PL bieleho vína, 300g hladkej múky, 300g práškového cukru, Vypracovať cesto, rozvaľkať na 1cm, vykrajovať hviezdičky či čokoľvek iné, dať na suchý plech, upiecť pri 180 st. cca 20 min. Hneď po upečení obaliť v práškovom cukre.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

este by som chcela pripomenut,v suvislosti so stolami,ze v teme biskupsky chlebicek som pridala nedavno tiez rozne recepty a sa mi zda ze tie kysnute su vlastne stoly,nie chlebicky.mozete si to pozriet,mozno vas to oslovi.
0 0
tina1 tina1

tina1 je offline (nepripojený) tina1

Gapo Pozri príspevok
Dnes som objavil vínové koláčiky. Jednoduché. Také niečo robila moja mama, tak to skúsim, možno to bude dobré.
1 Palmarín, 7 PL bieleho vína, 300g hladkej múky, 300g práškového cukru, Vypracovať cesto, rozvaľkať na 1cm, vykrajovať hviezdičky či čokoľvek iné, dať na suchý plech, upiecť pri 180 st. cca 20 min. Hneď po upečení obaliť v práškovom cukre.
tiež ich robím ale takto:
Potrebujeme: 250 g palmarín, 300 g hladká múka špeciál, 7 PL bieleho vína
práškový a vanilkový cukor na obaľovanie
-prísady vypracujeme na hladké a pevné cesto.
-rozvaláme na hrúbku cca 3 - 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary
-upečené obaľujeme zo všetkých strán v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom...sú krehučké a krásne voňavučko jemnučké.
Pre obmenu robím ich aj naslano:
-potieram vajíčkom a položím napr. píniový oriešok alebo kešu oriešok, popraším soľou, syr, mak, sezam........fantazii sa medze nekladú
Naposledy upravil tina1 : 08.12.10 at 15:09
3 0
Vlastas Vlastas

Vlastas je offline (nepripojený) Vlastas

žena
pre chlapov takýto vianočný betlehem
betlehem.jpg  
0 0
lavanda lavanda

lavanda je offline (nepripojený) lavanda

osky Pozri príspevok
tie nahrubo vyznacene by ma potesili.nenapises receptiky?dakujeme.
Takto vyzeral dnes môj kuchynský stôl, ukladala som a lepila a ešte poobede som piekla tie citrónové kolieska, tie idem teraz zlepovať a zajtra pridám recepty na ostatné pečivo, zatiaľ nech sa páči aspoň tie, čo mám už spracované - najradšej máme tie orechové koláčiky, sú zvonka krehko chrumkavé a zvnútra mäkučké.
Vianoce 2010.jpg  
22 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Ty si sikulka, tolko mas toho napeceneho, ze by si kludne mohla otvorit cukraren.
1 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
lavanda Pozri príspevok
Takto vyzeral dnes môj kuchynský stôl, ukladala som a lepila a ešte poobede som piekla tie citrónové kolieska, tie idem teraz zlepovať a zajtra pridám recepty na ostatné pečivo, zatiaľ nech sa páči aspoň tie, čo mám už spracované - najradšej máme tie orechové koláčiky, sú zvonka krehko chrumkavé a zvnútra mäkučké.
Lavanda, teda úprimne ti poviem, že keď pozerám na to množstvo, ktoré už máš napečené, tak som dostala depku z toho, že ja ešte ani len nepremýšľam nad pečením.
Tak to akože už mám začať aspoň uvažovať?
1 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Ja zvyknem piect posledny predvianocny tyzden a zatial som vzdy vsetko stihla. Ale je pravda, ze take kvanta ani tolko druhov ako ma uz napecene Lavanda, som nikdy nerobila. Drzim sa toho, co moja mama aj stara mama robievali - pre stastie staci 7 druhov.
0 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

terezamaria Pozri príspevok
Verkaz - ja zasa poprosím recept na parížske rožky. Mám 3 recepty a ani jeden sa mi nepáči. Hlavne na ten spodný rožok alebo tyčinku potrebujem iný recept. Krém a čokoládová poleva už problém nie je. Ďakujem.
Až teraz som si otvorila tému, tak ak si si nevybrala tu je môj recept na parížske rožky :
cesto : 5 bielkov, 40 dkg práškový cukor, 25 dkg vlašské orechy
Bielka vyšlaháme nad parou na tuhý sneh. Za stáleho šlahania po lyžičke pridávame cukor. Po odstavení vmiešame orechy. Špricou vytláčame na oblátku tvary rožtekov, ktoré sušíme v mierne teplej rúre 15 alebo 20 minút. Po vychladnutí vyrezávame.
plnka : 5 žĺtkov a jedno celé vajce a 20 dkg kryštálového cukru šlaháme nad parou asi 15 minút. Maslo vymiešame s kakaom a pridáme vychladnutý krém. Plnku vytlačíme na rožteky, necháme zachladnúť a polievame čokoládovou polevou.
Ešte mám aj tento recept ale moji majú radšej tie na oblátke.
30 dkg kryštálový cukor, 15 dkg orechy, 4 bielka a 10 dkg polohrubá múka. Všetko spolu varíme nad vodným kúpeľom. Po vychladnutí z hmoty vytláčame rožky a pečieme v mierne teplej rúre. Ďalej je postup ako v prvom recepte.
Dúfam, že sa ti podaria a hlavne budú chutiť.
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať