Zavrieť

Porady

Usporiadat
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

Betina2 Pozri príspevok
Do receptu ide len 1 PL + cukor a neviem ešte čo....ked sa podarí, pricapím.
Ide len o skúšku...možno to skončí u susedovho psa alebo u môjho manžela . ten Nutrilon po malom bez problémov dopije ...ja nie
Nutrilon tam síce trochu bolo cítiť, to by mi až tak nevadilo...nepodarila sa konzistencia...takže o ničom.
0 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Kto mi povie, čo je kardamon a kde sa dá kúpit'.Viem že je to korenina, a či to nemá aj iný názov. Hladala som v kauflande, Tescu, a nikto mi zatial' nevedel poradit'. Už dávnejšie som chcela piect' koláčiky s týmto korením.
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
http://www.zdravyvidiek.sk/zdravy-vi...-kardamon-305/ asi v predajniach zdravej výživy. Pozor, používať ho veľmi malé množstvo!
0 0
Valcake Valcake

Valcake je offline (nepripojený) Valcake

terezamaria, neviem ti takto dať bodík
2 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Veru, aj ja by som bodik pridala
0 0
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

Valčake Pozri príspevok
terezamaria, neviem ti takto dať bodík
Tak ja som aj za dievčatá pridala ale vinom príspevku. Dúfam, že nevadí. Inak to nešlo.
http://www.porada.sk/1587150-post3.html

Inak kardamon je korenina, také zelené oválne asi 1 cm dlhé, na vrchu to má takú šupku. Ja som to kupovala sušené vcelku, aj to bolo také zelené (asi 50g balíček to bol) v špecializovanom obchode s kávou a sypaným čajom v BA v Avione. (tuším Oxalis) Bolo to docela drahé, ale vydrží to velmi dlho, lebo spotreba je fakt minimálna. Je to dosť úzkoprofilový tovar. V bežných hypermarketom ani nehladaj, tam to ani nepoznajú, a ak tak jedine už pomleté ako mletú škoricu. Najlepšie je mlieť doma na kávovom mlynčeku vždy len niekoľko zrniek. Kardamón má údajne povzbudzujúce a afrodiziakálne účinky....som mini štipku pomletého pridávala do hrnčeka s kávou, dostala takú zvláštnu arómu aj chuť. Ale mne chutila a aj mužovi som potajme pridávala.... Treba vyskúšať. Zvyknú ho pridávať v arabských krajinách do kávy, aj preto chutí tak silno.
Naposledy upravil Betina2 : 11.12.10 at 09:15
2 0
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

Jééj, až teraz som ten link od Terezymarie otvorila a tam je to, čo som aj ja už napísala....
1 0
olybaba olybaba

olybaba je offline (nepripojený) olybaba

KARDAMÓN (Elettaria cardamomum), anglicky CARDAMOM

Kardamón patrí do vareného vína a do perníka.
Tvorí dôležitú súčasť kari zmesi a výborne sa hodí do koláčov, pečiva, rybích jedál, nakladanej zeleniny, sleďov, do špekáčikov, paštét, likérov či whisky.
V Oriente ním býva aromatizovaný aj čaj alebo káva.
kardamon_mielony_kotanyi[1].jpg  
3 0
janka51 janka51

janka51 je offline (nepripojený) janka51

Som
verkaz, neviem či už si piekla tie parížske rožky, ale tu máš dobrý a jednoduchší recept:
250 g orechy, 200 g práškový cukor, 60 g hladká múka, 1 celé vajíčko a 1 žltok.
Všetko spolu zhniesť, vyváľkať a vykrajovať rožky. Piecť na plechu vyloženým papierom na pečenie pri teplote 130°.
Na plnku ja uvarím 1 salko, maslo vymiešam s vanil. cukrom. a 2 PL prášk. cukrom postupne primiešavam po lyžiciach salko.
4 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Ja len tak na okraj: mne je jedno, čo mi moja napečie, hlavne, nech je toho dosť a dobré . O likvidáciu sa postarám ja + moje 3 "kobylky".
0 0
tina1 tina1

tina1 je offline (nepripojený) tina1

tina1 Pozri príspevok
tiež ich robím ale takto:
Potrebujeme: 250 g palmarín, 300 g hladká múka špeciál, 7 PL bieleho vína
práškový a vanilkový cukor na obaľovanie
-prísady vypracujeme na hladké a pevné cesto.
-rozvaláme na hrúbku cca 3 - 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary
-upečené obaľujeme zo všetkých strán v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom...sú krehučké a krásne voňavučko jemnučké.
Pre obmenu robím ich aj naslano:
-potieram vajíčkom a položím napr. píniový oriešok alebo kešu oriešok, popraším soľou, syr, mak, sezam........fantazii sa medze nekladú
pripajam dalsi typ na vinne kolaciky inak: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33991&order=1
3 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

olybaba Pozri príspevok
KARDAMÓN (Elettaria cardamomum), anglicky CARDAMOM

Kardamón patrí do vareného vína a do perníka.
Tvorí dôležitú súčasť kari zmesi a výborne sa hodí do koláčov, pečiva, rybích jedál, nakladanej zeleniny, sleďov, do špekáčikov, paštét, likérov či whisky.
V Oriente ním býva aromatizovaný aj čaj alebo káva.
Olybaba, d'akujem. Vel'mi si mi pomohla, ja ho zháňam už asi 2 roky, pozerám aj medzi koreninami a stále nič. už spoň viem, kto ho vyrába. av tescu, fauflande a ani v terne som ho nikdy neobjavila. Budem hladat' d'alej. D'akujem.
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

skús vo väčšej predajni Jednoty, tam majú koreniny od Kotányi
0 0
Lubaba Lubaba

Lubaba je offline (nepripojený) Lubaba

janka51 Pozri príspevok
verkaz, neviem či už si piekla tie parížske rožky, ale tu máš dobrý a jednoduchší recept:
250 g orechy, 200 g práškový cukor, 60 g hladká múka, 1 celé vajíčko a 1 žltok.
Všetko spolu zhniesť, vyváľkať a vykrajovať rožky. Piecť na plechu vyloženým papierom na pečenie pri teplote 130°.
Na plnku ja uvarím 1 salko, maslo vymiešam s vanil. cukrom. a 2 PL prášk. cukrom postupne primiešavam po lyžiciach salko.
vyzerá to celkom jednoduchý recept, musím vyskúšať.
2 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Janka parížske rožteky na oblátke už mám upečené. Plniť ich budem len na druhý týždeň. Ale skúsim aj tvoj recept, je to naozaj jednoduchšie.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

osky Pozri príspevok
stolu este ziadnu vyskusanu nemam ale chcela by som vyskusat jednu z tej knizky co som si nedavno kupila.potom cez vikend napisem dalsie recepty,lebo teraz tu nemam svoje knizky.
zatial som upiekla vanilkove rozky/5 a pol davky-cca 200kusov,poratam a napisem/,citronove rozky z 2 davok/podla receptu na citronove esicka,prilepila som v inej teme,je ich cca 150ks/ a z 1 davky Milka cokoladove rozky,velmi dobre,tie este upeciem z 2 davok-zatial mam cca 60 ks.
tento rok som sa zamerala na rozteky,ale aj tak su kazde uplne ine.
vanilkove su v cukre a citronove budu mat konceky v bielej citrovej poleve.no a cokoladove su tmave a konceky budu mat v cokolade omocene.
tak aby som to upresnila,vanilkovych rozkov je 329-a okrem toho sme uz aj dake popapali,moj muz mi ich potajme kradne.ale dnes som mu to uz zatrhla,vsak uz sa mi o nich aj sniva
cokoladoych roztekov je presne 200,nakoniec som ich namocila do cokolady cel a su skvele.okrem toho sme ich uz tiez aj kostovali a tych citronovych zostalo tiez asi tolko.
zostali mi bielka,tak som upiekla este taky mandlovy kolacik -ale polovicu sme uz zjedli,trochu som darovala a par kuskov je tu este v doze,takze na vianoce nic.....vsetko som zuzitkovala,nic nevyhodim.
ale uz ani nejdem piect,hoci vase recepty su lakave.ale zase cosi nove o rok.vsak budeme jak dvere po vianociach.....
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Moje kvesty pecu tesne pred vianocami ... prave aby som im nevyjedal kolaciky. Pocas sviatkov tak nechuti, vsetkeho je dost, potom ich sibnu do mraznicky. :-)
0 0
ludmila12 ludmila12

ludmila12 je offline (nepripojený) ludmila12

???
ja som zdobila medovníky aj niektoré linecké týmto marcipánom, veľmi dobre sa s ním pracuje.
Tento návod som našla v tortách.

Marschmellows fondant na poťahovanie aj ozdoby a kvietky.
Ingrediencie

* 2 lyžice vody
* 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej
* za vlašský orech bieleho tuku (cera)
* 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g)
* okolo 500-600g práškového cukru

Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody/ može byt aj aroma/



2 0
ludmila12 ludmila12

ludmila12 je offline (nepripojený) ludmila12

???
Ešte musím dodať, že tento falošný marcipán je nenáročný ja som s ním robila rvý raz v živote a bez problémov. Čo nespotrebujem dám do ladničky a keď potrebujem zdobiť tak si z neho odrežem a dám na 3-4 sekundy do mikrovlnky, treba opatrne stačí krátko aby sa neroztiekol len toľko aby bol vláčny ako plastelína. V téme torty som sa toho naučila straaaaaaaaašne veľa ďakujem a predávam ďalej. Pekné sviatky všetkým. A ešte som sa naučila, že gelovými farbami sa dá zdobiť priamo na hotové výrobky. A marcipán som nalepovala na medovníčky jedlým lepidlom, ktoré som si objednala z cukrárenských pomôcok.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ludmila12 Pozri príspevok
Ešte musím dodať, že tento falošný marcipán je nenáročný ja som s ním robila rvý raz v živote a bez problémov. Čo nespotrebujem dám do ladničky a keď potrebujem zdobiť tak si z neho odrežem a dám na 3-4 sekundy do mikrovlnky, treba opatrne stačí krátko aby sa neroztiekol len toľko aby bol vláčny ako plastelína. V téme torty som sa toho naučila straaaaaaaaašne veľa ďakujem a predávam ďalej. Pekné sviatky všetkým. A ešte som sa naučila, že gelovými farbami sa dá zdobiť priamo na hotové výrobky. A marcipán som nalepovala na medovníčky jedlým lepidlom, ktoré som si objednala z cukrárenských pomôcok.
poradim ti este maly trik-tento potah staci trosku normalnym stetcom navlhcit-na jednom, dvoch miestach a nepotrebujes ziadne jedle lepidlo.minimalne na torte to tak robim a drzi.verim ze na medovnikoch to tiez funguje.
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať