alenad Pekný večer prajem. Poprosím o radu. Kde a v akej teplote uschovávate napečené vianočné pečivo?
suche pecivo -rozne kekse,vanilkove rozky,medovnicky.... je najlepsie mat v plastovych dozach,nestvrdnu.
aj plnene linecke pecivo si tak mozes uskladnit,alebo aj kolace typu zerbo,pusinky,suhajdy......mozes si to napr.dat aj do papierovych krabic,ale tie vloz este do igelitky alebo dakeho sacku,lebo kolaciky sa ti mozu vysusit a stvrdnu.
musis to mat ale v chladnej a suchej miestnosti.ja to mam v komorke,kde sa nekuri,je tam cisto a sucho,ale chladno.
doma na slovensku som mala poschovavane skatule so zakuskami v garazi na polici,aby boli v chlade
.
k pecivu,ktore je este tvrde si pridaj do dozy rozkrojene jablko,nasaju z neho vlhkost a zmäknu.ked jablko zacne brat skazu,nezabudni ho vyhodit a daj ine,ak bude este treba.
takto uskladnene ti vydrzia hrooozne dlho,aj do februara,ak to nepojete.
aj kremove kolace si davam do tej komorky,ale nie na dlhsie ako na tyzden,potom uz radsej zamrazit alebo aspon do chladnicky!!!!