Zavrieť

Porady

Usporiadat
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

alenad Pozri príspevok
Pekný večer prajem. Poprosím o radu. Kde a v akej teplote uschovávate napečené vianočné pečivo?
suche pecivo -rozne kekse,vanilkove rozky,medovnicky.... je najlepsie mat v plastovych dozach,nestvrdnu.
aj plnene linecke pecivo si tak mozes uskladnit,alebo aj kolace typu zerbo,pusinky,suhajdy......mozes si to napr.dat aj do papierovych krabic,ale tie vloz este do igelitky alebo dakeho sacku,lebo kolaciky sa ti mozu vysusit a stvrdnu.
musis to mat ale v chladnej a suchej miestnosti.ja to mam v komorke,kde sa nekuri,je tam cisto a sucho,ale chladno.
doma na slovensku som mala poschovavane skatule so zakuskami v garazi na polici,aby boli v chlade.
k pecivu,ktore je este tvrde si pridaj do dozy rozkrojene jablko,nasaju z neho vlhkost a zmäknu.ked jablko zacne brat skazu,nezabudni ho vyhodit a daj ine,ak bude este treba.
takto uskladnene ti vydrzia hrooozne dlho,aj do februara,ak to nepojete.
aj kremove kolace si davam do tej komorky,ale nie na dlhsie ako na tyzden,potom uz radsej zamrazit alebo aspon do chladnicky!!!!
4 0
luluba luluba

luluba je offline (nepripojený) luluba

U nás budú orechové labky (tie má rad muž), punčák (pre malého) a pre seba si spravím nejaký krémeš. A samozrejme už upečené skoro zjedené medovníky :-)
0 0
lenkam68 lenkam68

lenkam68 je offline (nepripojený) lenkam68

Chcem Vám ponúknuť recept na vanilkové rožky, ktoré každý, kto doteraz ochutnal, zostal úplne prekvapený, aké sú fantastické, napriek tomu, že im véééľmi chutili tie, ktoré piekli podľa svojho receptu. Samozrejme, že nechcem, aby to vyznelo ako chválenie sa. Je to recept z jednej kuchárskej knižky, ktorú má moja svokra a je veľmi stará. Takže tu je sľúbený recept:

15 dkg hl. múky
2 dkg ml. cukru
5 dkg vlašských orechov
11 dkg masla
1 vanilka
1 žĺtok
citrónová kôra (ja dávam šťavu 1 lyžicu)

Všetko zhnetieme a dáme do chladničky odležať. Rohlíčky môžte robiť tak, ako ste zvyknuté. Ja postupne odkrajujem z cesta, urobím šúľček, ktorý krájam na malé šúľčeky, zatočím do tvaru rožka a dám na plech vystlaný buď papierom na pečenie, alebo teraz na pečiacu fóliu. Po upečení ešte horúce, obaľujem v práškovom cukre, do ktorého som zamiešala vanilkový.

Upozornenie:
Nedávajte na miesto masla margarín, nie sú potom také dobré. Aj orechy dajte vlašské, už som skúšala s mandľami aj s lieskovými orieškami, ale najlepšie sú vlašské. Rožky sú úúúúplne najlepšie odležané. Z jednej dávky zvyknem urobiť cca 22 rožkov.
10 0
blazonko blazonko

blazonko je offline (nepripojený) blazonko

durisovad Pozri príspevok
Rezne sa pecu na novy rok, pripadne aj na Silvestra. Na Stedry vecer rybicky, na bozie narodenie a Stefana morka, hus alebo kacica.
Radšej rezne na 1. sviatok a2. sviatok. V žiadnom prípade nič okrídlené, lebo by ti šťastie uletelo!!!!!!!!!!!
0 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Starym receptom verim, mam recepty este od mojej prastarej mamy, je to odskusane generaciami a velmi dobre.
0 0
blazonko blazonko

blazonko je offline (nepripojený) blazonko

Zdenka 0705 Pozri príspevok
...a máš nejaký špeciálny a hlavne už odskúšaný receptík na tú čokoládu?
Tak prilož. Ďakujem.
Či špeciálny, neviem. Ale presný recept ti nepoviem, lebo u nás sa nič nerobí podľa receptu. Potrebuješ na ňu:
- ceru (ja robím z dvoch, ale to závisí od toho koľko jej chceš narobiť),
- práškový cukor
- kakao (najlepšie holandské - je tmavšie ako iné),
- káva (mletá zrnková - tak 2- 3 kávové lyžičky ale to tiež závisí od chuti).

Nad parou necháš rozpustiť ceru, pridá do nej práškový cukor. Po vmiešaní cukru by zmes mala mať konzistenciu asi ako teplý puding - ani hustú, ani riedku. Pridáš kakao a kávu. Kým popridávaš ingrediencie, mal by sa ti už cukor úplne rozpustiť a konzistencia by mala byť asi ako klasická rozpustená polevová čokoláda. Pridáš trošku majzény pre lesk. Stačí kávová lyžička. Naleješ do formičiek. Dáš vonku stuhnúť (pri týchto mrazoch ani nie 5 min) a vyklopíš.
Naposledy upravil blazonko : 20.12.10 at 09:38
2 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Moja čokoláda:
1 ceru nechám rozpustiť a keď je vlažná pridám práškový cukor podľa chuti, kakao a na špic noža maizeny alebo pudingu. Vymiešam (keď toho mám veľa - tak šľahačom) a zohrejem do zhustnutia.
5 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
blazonko Pozri príspevok
Radšej rezne na 1. sviatok a2. sviatok. V žiadnom prípade nič okrídlené, lebo by ti šťastie uletelo!!!!!!!!!!!
U nas plati, ze okridlene ani plavajuce sa nema jest na novy rok, tiez kvoli tomu uleteniu alebo odplavaniu.
1 0
ela77 ela77

ela77 je offline (nepripojený) ela77

Ešte pridám jeden kvet, ktorý budem musieť na Vianoce piecť. Keďže máme radi tvarohové a vždy mi závin praskne po bokoch a dnu mám pocit, že to nie je dopečené, tak som využila tento recept a tam sa mi vždy prepečie aj tvarohová plnka a nemusím sa báť praskliny.
Cesto:500 gr.hl. múka, kocka kvasnice, 350 ml. vlažné mlieko, 1 čaj. lyž.cukor(kvôli kvásku)1, čaj. lyž.soľ, 2 lyžice polievkové olej.
Plnka: 500 gr. tvaroh jemný mäkký, 2 lyž. pol. olej a pol sáčku vanilkový puding a vanilkový cukor.Všetko vymiešame.
Zo surovín vymiesime cesto a dáme ho kysnúť na 1 hodinu. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na pomúčenej doske( ako pri kysnutých závinoch) Plnku natrieme na rozvaľkané cesto a urobíme z neho dlhší závin, ktorý ešte pri prekladaní na plech trocha natiahneme, aby sme z neho mohli urobiť kruh. Tento závin ostrým nožom ponakrajujeme od krajov ku stredu. Nie však celkom prerezať.Jednotlivé narezané časti povytáčame aby ležali na reznej strane. S tvarohovou plnkou je to trocha komplikovanejšie, lebo je mäkká. (môžete na tento koláč použiť akúkoľvek inú plnku-kakaovú, makovú, orechovú apod. s tými sa to ľahšie obracia). Takto pripravený koláč necháme ešte podkysnúť asi 20 minút. Pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a riadne aj medzi zárezmi. Dáme ho piecť na asi 25 minút pri teplote 200 st. Celzia v elektrickej rúre. Skúsim priložiť postup aj hotový koláč. Urobila som však teraz dosť veľký stred. Ak chcem menší, tak pre istotu pred pečením vložím do neho okrúhlu vykrajovačku, aby sa mi to nespojilo a aby bol stred krajší okrúhly.
Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  DSC00052.jpg
Zobrazení: 75
Veľkosť:  42.7 KBKlikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  DSC00053.jpg
Zobrazení: 90
Veľkosť:  47.3 KBKlikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  DSC00054.jpg
Zobrazení: 98
Veľkosť:  51.7 KBKlikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  DSC00058.jpg
Zobrazení: 125
Veľkosť:  74.5 KB
34 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Zaujimave, taketo by ma nenapadlo.
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Poklona dievcence. :-)
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Ela77, super!!!
0 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

ela77 si riadna šikovnica
0 0
ela77 ela77

ela77 je offline (nepripojený) ela77

babulky vďaka za pochvaly, trocha som sa odviazala, len škoda, že tej pohody a chuti som v tomto roku mala strašne málo. Želám vám všetkým poraďáčkam a poraďákom pokojné a pekné Vianoce, aby ste si oddýchli a nabrali síl do nového roku 2011
3 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

To je krásne, skúsim to urobiť aj makové a orechové
0 0
25252 25252

25252 je offline (nepripojený) 25252

Neviem, či sú tu už tieto recepty, ale našla som super stránku...:-)


http://cukrovi.kvalitne.cz/hlavnicukr.htm


Vľavo dole je ukázka mých výrobku. /no samozrejme, že nie mojich :-)/
4 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Po tej Elinej krásnej slnečnici som zaváhala, či sa pridať. Chváliť sa ešte veľmi nie je čím, ale snaha bola. Prvýkrát v živote som ozdobovala medovníčky, bolo ich 56, ani dva nie sú rovnaké. Snáď na budúci rok to bude o niečo lepšie.
IMG_4405.jpg  
IMG_4416.jpg  
IMG_4417.jpg  
IMG_4418.jpg  
IMG_4419.jpg  

IMG_4423.jpg  
1/1
22 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Marína sú krásne, ale ja ich pre istotu piecť nebudem a ozdobovať, tak to naozaj nie
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Ďakujem Jožka, je to od teba milé. Betka(betka631) mi kúpila zdobičku, tak som to chcela skúsiť.
0 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

teeeda Evi, ty si šikovná
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať