BXLmiami Nebol by receptík na špecialitku?
Takýto zaváram ja a robím z toho aj šalát. Je to veľmi chutná zaváranina a šalát z nej tiež.
Kapusta s cviklou
5 kg bielej kapusty, 3 kg cvikly, 0,5 kg cibule, 3-4 PL soli, 8 dcl octu, 40 dkg kryšt. cukru
Kapustu nakrájame na rezance, osolíme a necháme odstáť 2 hod. Cviklu uvaríme, postrúhame na strúhadle na malých (môžeme časť na veľkých) okách. Ocot zvaríme s cukrom. Cibuľu nakrájame na drobno. Po 2 hodinách všetko zmiešame a necháme odstáť 24 hodín. Naložíme do fliaš a sterilizujeme cca 10 minút.
Šalát z kapusty s cviklou
1 pohár(7 dcl) kapusty s cviklou, 4 uvarené vajcia, 10 dkg mäkšej salámy(šunky, .......), 1 tatárska omáčka alebo jogurt. Možno pridať aj uvarenú fazuľu.