Zavrieť

Porady

Jedlá v hlinenom hrnci.

Mama troch dospelých detí
Pred časom som si kúpila od remeselníka na jarmoku hlinený hrniec ku ktorému bol priložený aj jeden recept. Rada by som si k tomutu receptu pripojila aj iné osvedčené recepty. Tak prosím všetkých ,čo majú s takýmto hrncom skúsenosti, aby sem nejaký ten dobrý recept priložili.

Prekladané bravčové mäso s kyslou kapustou.

Na dno hrnca dáme kyslú kapustu a podlejeme asi 3 dcl vody. Bravčové mäso narežeme na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou alebo kečupom a uložíme na kapustu a prikryjeme zvyšnou kapustou. Olúpané zemiaky pokrájame, premiešame s pokrájanou cibuľou a koreninami a poukladáme na kapustu. Na vrch uložíme na plátky porezanú údenú slaninku a dáme piecť do rúry. Po hodine pečenia odkryjeme , polejeme jeho vlastnou šťavou a podľa potreby zapečieme.
Usporiadat
danielka78 danielka78

danielka78 je offline (nepripojený) danielka78

Nerada kopírujem, radšej vložím link, tu som našla recepty pre rímsky hrniec. Dúfam, že ešte pribudnú, vyzerajú dosť dobre. Lasagne mám už vyskúšané!
0 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Mozem odporucit knihu Mediterranean Clay Pot Cooking od Pauly Wolfert (mozno aj ine knihy, ona je taky fanatik do keramiky). Plno vynikajucich a originalnych receptov.
0 0
kozlíček kozlíček

kozlíček je offline (nepripojený) kozlíček

Marta V Pozri príspevok
Ja mám Rímsky hrniec glazovaný z vnútornej strany a z vonkajšej je neglazovaný. Pred použitím ho namočím asi na 15 minút celý do studenej vody, aj s prikrývkou, potom vložím suroviny, ktoré idem piecť, zakryjem a dám do studenej rúry. Rúru pomaly zohrievam a pokrm vôbec nemiešam, neobraciam ani nepodlievam vodou. Pečiem v ňom kura, krkovičku, morčacinu, nedávam vôbec vodu a mäso je šťavnaté a chrumkavé, upečené zo všetkých strán rovnako. Prikladám jeden výborný recept. Mäsko má chuť ako divina.
Mám obavu z toho octu.Či netreba sa báť?
Ďakujem!
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Marta V Pozri príspevok
Ja mám Rímsky hrniec glazovaný z vnútornej strany a z vonkajšej je neglazovaný. Pred použitím ho namočím asi na 15 minút celý do studenej vody, aj s prikrývkou, potom vložím suroviny, ktoré idem piecť, zakryjem a dám do studenej rúry. Rúru pomaly zohrievam a pokrm vôbec nemiešam, neobraciam ani nepodlievam vodou. Pečiem v ňom kura, krkovičku, morčacinu, nedávam vôbec vodu a mäso je šťavnaté a chrumkavé, upečené zo všetkých strán rovnako. Prikladám jeden výborný recept. Mäsko má chuť ako divina.
...čo ja viem , tak nie tých 15 minút , ale na celú noc sa má dať do vody ...

Jedná sa o to , že tá voda ako keby sa nasiakla do tej hliny a potom pri tom pečení sa pomaly uvoľňovala a tým pádom nie je potrebné ani to podlievanie jedla ...
1 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

Máš pravdu búchač, čím dlhšie je hrniec namočený vo vode tým lepšie. Aj ja ho namáčam na noc, tých 15 min. je minimálny čas počas ktorého sa hrniec musí namočiť, aby pri pečení nepraskol.
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

V žiadnom prípade sa neumýva saponátom, iba slanou, alebo octovou vodou. Dodávam ešte, že hrniec sa vkladá do studenej rúry a postupne sa spolu s rúrou zohrieva aj hrniec. Najlepšie je piecť s teplovzdušnou funkciou. Do studeného hrnca patria studené ingrediencie aj voda a do teplého naopak. Takže ak treba počas pečenia doliať vodu, tak iba horúcu.
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Zemiakový chlieb v rímskom hrnci

http://varecha.pravda.sk/recepty/zem...ept.htmlimskom
1 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Tak som dnes recept z predosleho prispevku vyskusala.
Z polovice cesta som urobila 4 dalamanky, z druhej polovice chlebik.

Chlebik bol naozaj fantasticky, dalamanky tiez! Odporucam

V recepte bolo pisane, ze chlebik sa pecie 3/4 hod. Neviem ci je tam chyba,alebo aky hrniec, ci ruru pouzivala ta pani, ja mam teplovzdusnu ruru a mohutny rimsky glazovany hrniec, chlebik sa piekol 2,5hod.
Dalamanky som piekla na plechu asi 25 min.
chlebik v rimskom hrnci.jpg  
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
A keby sa táto téma neobjavila, tak by som si už ani nepamätala, že som ju kedysi založila....
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Ani ja som o nej nevedela. Hladala som cez net nejake receptiky pre rimsky hrniec a skoncila som na Porade
Ale som rada, ze taka tema je tu
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Tweety Pozri príspevok
Ja by som chcela tiež taký, ale aj s gladiátorom, čo by navaril.
....ŽI ........

...posledný obrázok bola len koštovka ...
IMAG1002.jpg  
IMAG1003.jpg  
IMAG1004.jpg  
IMAG1005.jpg  
IMAG1006.jpg  

IMAG1007.jpg  
1/1
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

buchač Pozri príspevok
....ŽI ........
Zrušila som príspevok, ale vďaka, ale kde je gladiátor?
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Tweety Pozri príspevok
Zrušila som príspevok, ale vďaka, ale kde je gladiátor?
....varí guláš ......
Guláš 3.jpg  
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

buchač Pozri príspevok
....varí guláš ......
Veď práve tam je pes zakopaný, že nevarí, aspoň ten polovičný u mňa doma. A to bolo dakedy sľubov.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Tweety Pozri príspevok
Veď práve tam je pes zakopaný, že nevarí, aspoň ten polovičný u mňa doma. A to bolo dakedy sľubov.
...pomienených ...

...čo nebolo , môže byť ....
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

buchač Pozri príspevok
...pomienených ...

...čo nebolo , môže byť ....
To dúfam, ešte mu dávam čas, lebo sa budem musieť popozerať po tom gladiátorovi, a bude to teda len jeho chyba.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Ja ho používam najmä na oslavy keď mám na obed viac stravníkov. Naplním najchudší bôčik tak ako sme niekedy pri zabíjačkách robili sviečkovicu, pridám kus krkovičky a pod. a nemusím stáť pri peci. Nachystám si dopredu a zavčasu dám pomaly piecť aj variť hrniec kyslej kapusty. Potom už len urobím zemiakovú kašu, niekedy ešte podvečer trochu ryže.
1 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Parkrat sme piekli chlebik v rimskom hrnci. Je velmi dobry,len ho mame problem z misy vybrat

Neviete niekto prosim poradit ako na to,aby sa jednoducho vyklopil?
0 0
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
arizona
Parkrat sme piekli chlebik v rimskom hrnci. Je velmi dobry,len ho mame problem z misy vybrat

Neviete niekto prosim poradit ako na to,aby sa jednoducho vyklopil?
Vlož tam papier na pečenie,ale overený-kvalitný (aby sa neprilepil).Funguje to bez problémov.Papier používam aj na naparovaciu podložku (buchty,knedle,brokolica atď)
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať