Ja mám doma tiež plynovú, nerezovú. Nad inou ako plynovou som v tom čase nerozmýšľala, pretože som iné ani nepoznala. Otázne bolo to prevedenie. Veľmi som chcela nerezovú. Ak ju pravidelne čistíš, je všetko v poriadku. Samozrejme nejaké škrabance sa skôr prejavia na nerezovej ako bielej. Ak máš nerezový dres, môžeš tam vidieť niečo podobné. Ale v súčasnosti začínajú znovu byť trendom biele spotrebiče. Dokonca som počula od jednej slečny, že chce kuchyňu radšej čiernu ako nerezovú, pretože je viac "teplá". Je to vec vkusu.
Ale ideme stavať dom, a do novej kuchyne veľmi vážne uvažujem o indukčnej doske. (Klasickú sklokeramickú určite nie.) Priame skúsenosti nemám, ale hovoria o viacerých výhodách. Kratší čas ohrevu, ohrev priamo pod hrncom (podľa veľkosti hrnca), nič sa nemôže chytiť (napr. utierka a pod.), do minúty chladná doska a pod. Dve snáď prekonateľné nevýhody vidím a to vysokú cenu a použitie iba špeciálnych hrncov.
Držím palce k správnemu rozhodnutiu a potom daj vedieť.