Prvy chod: Tonnarelli cacio e pepe. Domace hrube rezance z hladkej muky a vajec, nastruhany pecorino toscano (pecorino romano by spravne mal byt, ale ten som nemal) v stedrom mnozstve a stedro cerstvo pomlete cierne korenie. Miska sa trochu nahreje, prida sa syr a peper a potom trochu vody, v ktorej sa varili rezance, a miesa sa to, kym sa syr neroztopi. Pridaju sa rezance, premiesa sa a serviruje s osobitnou miskou syra a mlyncekom na korenie - kto by chcel viac syra ci korenia.
Druhy chod: Abbacchio alla romana. Pliecko z velmi mladeho jahnata (asi 700g) sa aj s kostami naseka na vacsie kusky, roztopi sa bravcova mast, maso sa poriadne osmazi prida sa trochu nasekaneho cesnaku (lis na cesnak neodporucam), vetvicka rozmarinu, par listkov salvie, sol a cierne korenie. Chvilu sa to porestuje s masom za staleho miesania, potom sa prida asi 50ml kvalitneho cerveneho vinneho octu (ja mam znacku Edmont Fallot - ten, co robi aj dijonsku horcicu), ten sa rychlo speni, prida sa trocha vody a necha sa prikryte dusit. Ked je hotove, trocha stavy sa odoberie do sklenenej misky, pridaju sa dve nadrobno nasekane filety z nasolenej sardely, nad parou sa v tom lyzicou rozpucia, az sa uplne rozpustia. Toto sa prida k masu, premiesa sa a podava.