Máme veľmi radi polievku z varenia údenín, robím ju smotanovú s krupicovými haluškami Vajíčka som dostala, ešte čakám na čerstvý chren, nevidím to ružovo, lebo prší. Mlieko z mliekomatu už kysne U nás sa jedia údeniny s bielym pečivom, to je práca pre pekáreň, ale to všetko až zajtra, dnes dám akurát hrozienka do rumu.
Údená smotanová polievka s haluškami
Z horúcej polievky zvrchu odoberiem masť a zalejem ňou špaldovú krupicu na halušky / hrubú, detskú / po vychladnutí zamiešam vajíčka a strúhaný muškát, nesolím. Do polievky dávam veľa nového korenia a bobkového listu, celé korenie 4 farieb, muškát, trochu rasce a cesnaku, zátrepku robím z múky a dobrej kyslej smotany, nie pochúťkovej. Dá sa aj zo sladkej, potom dám viac octu. Zavarím halušky a nakoniec dochutím klasika pomocou soli, octu, cukru. Krásne vyzerá, keď v nej plávajú vločky červenej sladkej papriky, teraz mám len štipľavú, tak tú dávam len priamo do taniera. Nemusí byť. Množstvo korenín a chuť polievky veľmi závisí od kvality a množstva údenín. Ak je vývar silný a slaný, riedim vodou. Dobrú chuť
Nevyhadzujte peniaze za chémiu. Urobte si chren sami. Ak u vás nerastie, tak si kúpte v obchode ten veľký aspoň 2 kusy. Ak ho raz vyskúšate, iný už nebude robiť, nekazí sa. Čítajte aj komentáre pod receptom.
výborný recept na chren