Ja by som sa vrátil ešte k tej sile hotového alkoholu.Sila okolo 50 má svoje opodstatnenie.Ak by ste to robili pod 50, je tu riziko, že sa Vám to zakalí. Samozrejme mám na mysli ovocné destiláty. Tie aj tu spomíňané 30 % gebuziny, nie je ovocný destilát, ale sintetika.
Tí, čo to ale robia príliš silné a potom to doriedia, zase prichádzajú o mnohé aromatické a chuťové zložky a výsledný alkohol je mdlej chuti, pretože páleničiar to skoro odstaví. Ten Vás na to skoré odstavenie nahovorí preto, že on je platený od množstva vypáleného čistého alkoholu. A keďže ten koniec tečie už strašne slabý, aby dosiahol dobrý výsledok, musí znížiť výkon kotla a tým predĺži dobu pálenia. Míňa pritom palivo, čas a vlastne je pri tom zadarmo. Radšej Vás teda nahovorí aby ste si to nariedili vodou. Vy platíte len za 100 %-ný alkohol, teda ak je to 50-ka, tak vlastne ste zaplatili a páleničiar dostal zaplatené len za pol litra, druhý polliter je voda. Tá voda je pre Vás aj pre neho zadarmo. Dnes sú aparáty, kde Vám naraz bez prepaľovania dokážu vypáliť aj 90 %ný alkohol, Ani po jeho nariedení na 50 nepoznáte z čoho to je. Je to len lieh. Tí čo to varia doma na kšeft ho dochucujú príchuťami a riedia. A práve pre nich je potrebné, celý tento biznis prísne kontrolovať vrátane domáceho pálenia. Som za legalizáciu, len ak by k nej aj došlo, jediné, čo by štát zaujímalo, by bola vybraná daň. Vôbec nie kvalita, tak ako je to teraz.