Dnes, ..... hm, vlastne už včera
-
- pizza Hawai(čerstvá paradajk. omáčka, šunka, ananás, mozzarella)
- jelení vývar(jelení krk s kosťou, koreňová zelenina, domáce rezance)
- jelenie mäso, kôprová omáčka, čerstvá parená knedľa
- chlieb(raž, pšenica, špalda, ovsené vločky s klíčkami, zrná - ľan, slnečnica, sezam)
- ražný kvások, konečne som sa k nemu dopracovala. Má ešte len tri dni a kvasinky a baktérie sú riadne naštartované
, veď im aj dožičím, riadne ich prikrmujem. Len tak ďalej, dúfam, že im to vydrží, chcem ho viesť zo 10 dní, nech vyzrie, polovica z neho "spí" v chladničke. To som teda zvedavá, ako ten kváskový chlieb dopadne, už sa na to teším.
Chlieb som sa snažila ozdobiť klasmi. Bol to prvý pokus, takže sa z neho musím poučiť.
Steblá musia byť tenšie, na klasy cesto hustejšie, aby sa mi zrná nezlievali(strihala som nožnicami). Tiež mi praskol z dôvodu, že som ozdoby chcela "prilepiť" a tak som kúsok bielka zmiešala s vodou a zdola ozdoby potrela. Nie je to najlepší nápad, drží to síce perfektne ale ako bielok pri pečení vysychá cesto sťahuje, to chce rásť a tak chlieb praskne. Skúsim len s vodou.