Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Aj Vám sa urodilo tak veľa rajčín ?
Ja ich spracovávam úplne jednoducho: Umyté rajčiny prekrojím napoly a postrúham na strúhadle (tom väčšom ako na jablká do koláča). Potom zmes trošku prisolím a dám do pohárov. Sterilizujem aby chytili víčka.
Zmes môžete ochutiť ľubovoľne, môžete pridať na kocočky nakrájanú papriku, trošku strúhanej cukíny - podľa chuti.
Veľmi dobré je pridať aj 400g rajčinoý pretlak. V zime mám potom výbrný základ k príprave cestovín, pod mäso, do rajč.polievky .....
Práve robím kečup, aj keď nebol v pláne, ale aspoň túto tému oživím. Vlani som mala odložené v chladničke v pohároch pomleté paradajky s cesnakom a soľou, taká hustá kaša, bolo to nevarené, používala som to do avokádovej nátierky aj do iných jedál. Teraz neviem nájsť recept, asi urobím od oka.
Nedá mi nezareagovať na zelené rajčiny. Sú skutočne chutné,ale majú jedno ale. Nekonzumujem ich odkedy som sa o nich dočítala, citujem z knihy 1000 dobrých rád záhradkárom od Radoslava Šrota: Malé zelené plody sa pre obsah zdraviu škodlivých alkaloidov (tomatín) na priamy konzum neodporúčajú. Škoda.
Ja som sa zas dočítala, že tepelnou úpravou - čo je v tomto prípade sterilizácia - sa zdraviu škodlivé látky strácajú. Zelené rajčiny spracúvam dlhé roky a chutia celej rodine.
Potrebujem šikovný recept na ljutenicu, už neviem, čo s paradajkami. Kúpila som jeden baklažán a kilo kápie, mám domáci cesnak, aj mrkvu. Viem, že paprika sa musí opiecť, aby mala dobrú arómu.