Zavrieť

Porady

Ako spracovať rajčiny

Aj Vám sa urodilo tak veľa rajčín ?
Ja ich spracovávam úplne jednoducho: Umyté rajčiny prekrojím napoly a postrúham na strúhadle (tom väčšom ako na jablká do koláča). Potom zmes trošku prisolím a dám do pohárov. Sterilizujem aby chytili víčka.
Zmes môžete ochutiť ľubovoľne, môžete pridať na kocočky nakrájanú papriku, trošku strúhanej cukíny - podľa chuti.
Veľmi dobré je pridať aj 400g rajčinoý pretlak. V zime mám potom výbrný základ k príprave cestovín, pod mäso, do rajč.polievky .....
Usporiadat
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Práve robím kečup, aj keď nebol v pláne, ale aspoň túto tému oživím. Vlani som mala odložené v chladničke v pohároch pomleté paradajky s cesnakom a soľou, taká hustá kaša, bolo to nevarené, používala som to do avokádovej nátierky aj do iných jedál. Teraz neviem nájsť recept, asi urobím od oka.
2 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

1 kg pomletých paradajok, 300g prelisovaného cesnaku a 60g soli, našla som to. Je to mňam a nevarí sa.
4 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Ljutenica, taká paradajkovo papriková olejová pasta, vyzerá zaujímavo, len zd=lhavé

http://varecha.pravda.sk/recepty/pra...19-recept.html
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

dlžka varenia podlla druhu rajčíc...dala by som ich bez jadier....
0 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

klaura
Timka1 Pozri príspevok
Nedá mi nezareagovať na zelené rajčiny. Sú skutočne chutné,ale majú jedno ale. Nekonzumujem ich odkedy som sa o nich dočítala, citujem z knihy 1000 dobrých rád záhradkárom od Radoslava Šrota: Malé zelené plody sa pre obsah zdraviu škodlivých alkaloidov (tomatín) na priamy konzum neodporúčajú. Škoda.

Ja som sa zas dočítala, že tepelnou úpravou - čo je v tomto prípade sterilizácia - sa zdraviu škodlivé látky strácajú. Zelené rajčiny spracúvam dlhé roky a chutia celej rodine.
Solanín sa ani tepelnou úpravou nestráca
0 1
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Potrebujem šikovný recept na ljutenicu, už neviem, čo s paradajkami. Kúpila som jeden baklažán a kilo kápie, mám domáci cesnak, aj mrkvu. Viem, že paprika sa musí opiecť, aby mala dobrú arómu.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať