Zavrieť

Porady

Ako spracovať rajčiny

Aj Vám sa urodilo tak veľa rajčín ?
Ja ich spracovávam úplne jednoducho: Umyté rajčiny prekrojím napoly a postrúham na strúhadle (tom väčšom ako na jablká do koláča). Potom zmes trošku prisolím a dám do pohárov. Sterilizujem aby chytili víčka.
Zmes môžete ochutiť ľubovoľne, môžete pridať na kocočky nakrájanú papriku, trošku strúhanej cukíny - podľa chuti.
Veľmi dobré je pridať aj 400g rajčinoý pretlak. V zime mám potom výbrný základ k príprave cestovín, pod mäso, do rajč.polievky .....
Usporiadat
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

lujza.j
https://www.mimibazar.sk/recept/5005...vlastnej-stave
Robieva niekto takto?dve fľašky som skúsila-ci prežijú....milujem omaču na špagety z čerstvých rajčín...
ja som robila podobne, navrch som dala aj trochu oleja. v zime bola fajná paradajková polievka.. skúšala som pár aj s bazalkou čerstvou, ale tú si viem dať aj do hotového.
1 0
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

lujza.j
https://www.mimibazar.sk/recept/5005...vlastnej-stave
Robieva niekto takto?dve fľašky som skúsila-ci prežijú....milujem omaču na špagety z čerstvých rajčín...
Lui ja už roky... a nedávam navrch ani soľ. Len 100% rajčiny vo vlastnej šťave (tej je akurát toľko, že sú zakryté po vrch pohára). Nikdy sa mi ani jeden nepokazil. Sterilizujem v hrnci na sporáku.A tento rok som ani neobárala šupku, šla dolu aj sama, urodili sa mi totiž mega rajčiny - 2ks 1352g.
Tiež to robím kvôli špagetám, ale nerobím samostatnú omáčku - fuknem ich nakoniec na mäso v panvici, chvíľku povarím a čo sa rozvarí, rozvarí a zvyšné kúsky sú spomienka na leto...
Naposledy upravil Oliwa : 22.09.23 at 11:14
IMG_9317.jpg  
IMG_9318.jpg  
IMG_9320.jpg  
1/1
3 0
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Lui, ja tiež ako Oliwa bez soli a len rajčiny. Všetko bez problémov.
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Žabinka
lujza.j
https://www.mimibazar.sk/recept/5005...vlastnej-stave
Robieva niekto takto?dve fľašky som skúsila-ci prežijú....milujem omaču na špagety z čerstvých rajčín...
ja som robila podobne, navrch som dala aj trochu oleja. v zime bola fajná paradajková polievka.. skúšala som pár aj s bazalkou čerstvou, ale tú si viem dať aj do hotového.
olej nikdy do ničoho, po otvorení pred konzumáciou sa môže dodať. Skús si odliať trocha oleja do nejakej fľaštičky na nechaj stáť v špajze pol roka a ochutnaj. brr
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Dievčatá ďakujem...dala som na vrch trochu soli......
Oliw....keď budem veľká aj ja budem mať také veľké rajča-paradne.... budúci rok sa zameriam na tieto veľké mäsové .....a hlavne začnem s plantami v správnom čase....nie skoro ako tento rok.......
Pali... mamička moje chlapa tá cviklu s olejom....konec japonec
0 1

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať