Zavrieť

Porady

Kávičkári na slovíčko

Nechcem tu vyprovokovat reklamu , ani antireklamu. Rad by som vypatral nejaku dobru kavu. Ked sa este kedysi – za socika , pomlela zrnkova Special , balirny Praha a zalial sa „turek” , bolo vone cely dom , ci cela kancelaria. Teraz , ci kupim Jakobsa , či “čibo” o hnusobe Mainl ani nehovorim , je to iba malo aromaticka hneda vodicka , pachnuca po spalenine, ba az nieco nakyselene. Zozeniem este niekde kvalitnu , najlepsie nemletu zrnkovu ?
Usporiadat
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Ajuška Pozri príspevok
...no predsa rozhryznutím...
Dúfam, že tie dobré kávičky, to nie je toto:
0 0
JaDo JaDo

JaDo je offline (nepripojený) JaDo

Natrafila som na túto vašu diskúsiu (prečítala som všeto) a opäť sa nemôžem dostať včas do postele (už bude 1.00). Ale som sa nasmiala!
Na starú voňavú Štandardku si pamätám, teraz kupujem Popradskú... a môj syn vychvaluje "...Gold".

Zaujímalo by ma, prečo si niekto popáli prsty o horúci pohár bez uška ale nepopáli si pery, keď z neho pekne za horúca upíja.
Já mam tiež rada horúcu a pravdepodobne mám azbestové nie len pery ale aj ruky.
0 0
Ibaka Ibaka

Ibaka je offline (nepripojený) Ibaka

pán v najlepších rokoch
JaDo Pozri príspevok
Zaujímalo by ma, prečo si niekto popáli prsty o horúci pohár bez uška ale nepopáli si pery, keď z neho pekne za horúca upíja.
Já mam tiež rada horúcu a pravdepodobne mám azbestové nie len pery ale aj ruky.
Tak toto viem celkom presne. Vriaca voda naliata do pohára zohreje stenu- sklený povrch tak, že dotyková teplota je vyššia ako 60 stupňov, čo už nie je znesiteľné. (viť normy o kotolniach a rozvodoch horúcej vody, aj z toho dôvodu musia byť zaizolované). Uško na šálke sa na takú teplotu nezohreje - porcelán -izolant.
Pri srkaní horúcej kávy nenamočíš hornú peru do kávy, iba vťahuješ vzduch, ktorý strháva kávu, pričom sa káva ochladuje.
Poznánka: JaDo, vidím že si nový člen, uvádzaš že si technik, ber toto iba ako odľahčenie témy aj keď je to od zadavateľa, ale je to moja profesionálna deformácia, či čo.
0 0
JaDo JaDo

JaDo je offline (nepripojený) JaDo

IBAKA, súhlasím s tebou.
Ale tak, ako si pomáhame pri odpíjaní - neponárame pery do kávy, tak si pomáhame i pri držaní šálky - nedotýkame sa pohára v miestach, kde priamo susedí káva ale až na samom hornom okraji pohára.

A ktorá káva je ta najlepšia? Tá, ktorú nám spraví človek, ktorému na nás záleží, resp. nás má rád.
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
DanielaSĽ Pozri príspevok
Ja som v mojom pressovare vyskúšala tiež všelijaké značky. Ale nedávno som poslala svoj stroj do Senca na prečistenie. Pán zo servisu mi späť s kávovarom poslal v zásobníku aj niekoľko zrniek kávy. Keď som si ju len robila , už vtedy som podľa farby videla, že to bude konečne to pravé "orechové" ..a aj bolo. Hneď som volala do Senca, čo to bola za káva.
A bola to táto značka.....
http://www.kavicka.sk/obchod/kava-italcaffe/

Objednala som si štyri druhy, práve dopíjam prvý...
Je ich tam viacej druhov, nemôžeš prezradiť riadok/cenu/gramáž?
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Môžem.. mám pressovar , ktorý melie, takže mám zrnkové.


a a a

Momentálne dopíjam tú poslednú.... a som zvedavá na tie ostatné.
0 0
Evanka Evanka

Evanka je offline (nepripojený) Evanka

DanielaSĽ Pozri príspevok
Ja som v mojom pressovare vyskúšala tiež všelijaké značky. Ale nedávno som poslala svoj stroj do Senca na prečistenie. Pán zo servisu mi späť s kávovarom poslal v zásobníku aj niekoľko zrniek kávy. Keď som si ju len robila , už vtedy som podľa farby videla, že to bude konečne to pravé "orechové" ..a aj bolo. Hneď som volala do Senca, čo to bola za káva.
A bola to táto značka.....
http://www.kavicka.sk/obchod/kava-italcaffe/

Objednala som si štyri druhy, práve dopíjam prvý...
Káva možno dobrá, ale tie namiešané zmesy ma zarazili. Nechápem, ako môže niekto dať na profesionálne urobenú web stránku text s hrubými gramatickými chybami.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Asi nepoznajú dobre gramatiku... inak ja som si to absolútne nevšimla...
0 0
Evanka Evanka

Evanka je offline (nepripojený) Evanka

Ja to žiaľ hneď zaevidujem . Je smutné, že sa gramatické chyby objavujú často aj v časopisoch a v dennej tlači .
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ja neviem napisat,ktora znacka mi chuti najviac,ale riadim sa zasadou ,ze ma byt 100 percentna arabica.

musim vsak uznat ze niekedy lacnejsia arabica/cafet Grand/chuti lepsie ako drahsia znackova Julius meinl-jubileum.
ale inak mi chutia vsetky arabichi.a velmi dobra je jacobs krönung-hoci neviem ci je to arabica...
robim vzdy prekvapkavanu,nemam kavovar/vlastne ano,ale nepouzivam.../ len taky lievik na prekvapkavanie zomletej kavy ale som s tym max.spokojna.

len vo velmi stresovych situaciach siaham po granulovanej kave.
0 0
diabol4 diabol4

diabol4 je offline (nepripojený) diabol4

Som veľká kávičkárka. Denne vypijem minimálne štyri. Aspoň dvakrát za deň musím mať klasického turka. Zvyšok kombinujem s neskou.Vyskúšala som veľmi veľa druhov kávy, ale u mňa jednoznačne vítazí Popradská káva. Mám veľmi nízky tlak, takže bez kávy nemôžem vyžiť. A priznám sa že som na nej poriadne závislá. Aj keď ideme na dovolenku, v mojej taške nesmie chýbať popradská káva. Ak nemám možnosť dostať sa ku káve, okolo tretej hodiny sa dostavia bolesti hlavy a malátnosť. Čerstvo pomletá a zaliata káva má pre mňa magický účinok, zdvihne mi náladu a hneď je deň krajší.
0 0
mimi3 mimi3

mimi3 je offline (nepripojený) mimi3

Ja kávu milujem a neviem si bez nej život predstaviť. Dnes som prvý krát vyskúšala Nes......Alta Rica a môžej ju odporučiť. Je naozaj dobrá.
0 0
astra astra

astra je offline (nepripojený) astra

náhodou som natrafila na túto voňanú diskusiu a nedá mi nepridať sa. Som kávičkárka aj keď denne si dám max dve šáločky, takže nejdem na kvantitu, ale pijem len picollo, bez mlieka a bez cukru. Aj v robote aj doma máme našťastie pressovar. Keď si spomeniem na časy na vysokej škole, kde keď káva nébola aspoň pollitrová a s tromi lyžičkami cukru ani sa nerátala...

inak tú cibetkovú kávu sme kúpili kamarátovi na okrúhle narodky (100g za 900Sk), takže som mala možnosť ochutnať. Bola výborná!! Veľmi jemná, bez akojkoľvek kyslosti a pachute. Ale keďže treba vyskakovať len do výšky vlastného príjmu, tak si ju veru kupovať nebudem, jedine, že by sa kamaráti utrhli a darovali mi ju na MOJE okrúhle narodky.Dokávičkovania!!
0 0
astra astra

astra je offline (nepripojený) astra

ešte by som chcela povedať, že neviem prečo, ale vždy mi to picollko najviac chutí v Chorvátsku v konobe na pláži... čím to asi bude???
0 0
Bionda Bionda

Bionda je offline (nepripojený) Bionda

som taká aká som
osky já ti neviem, neochutnala som všetky arabiky- ale niektoré sú až odporne kyslé. Minule som bola nútená - pokazil sa mi mlynček kúpiť si už zomletú 100% arabica Lavazza- no hrôza- ani z najväčším sebazapretím som nezvládla tú octovú chuť vypiť Mám preto aj skúsenosti , že niekedy je lepšia dobrá miscella di cafe ( robusta ,arabica), ako také čosik.
A tiež aj v Taliansku je najlepšia káva tam, kde už z vonka cítite jej vôňu. keď prejdeme hranice na Campiolo už aj si ju dáme
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
No ....po ochutnaní všetkých mojich káv, ktoré som tu niekde vyššie prilepila musím skonštatovať, že do pressovaru sú určite lepšie pre chuť zmes arabicy a robusty ako čistá 100% arabica. Súhlasím s tebou Andy, že niektorá 100% arabica je tak kyslá, až je nechutná. Práve to správne namiešanie spôsobuje tie rôzne príjemné vône a chute.
0 0
Denda Denda

Denda je offline (nepripojený) Denda

Hm, vonia veru v tejto téme. Po skúsenostiach s rôznymi značkami káv, rozhodol aj pomer ceny a kvality - stredná cesta zlatá cesta. Zatiaľ sme zostali na značke segafredo, ale jednoznačne na pomere 80% arabica a 20% robusta. Veľa záleží aj na dobrom kávovare, lacné niekedy nie je o kvalite.
0 0
Iši Iši

Iši je offline (nepripojený) Iši

aj dôchodca
Lepšiu kávu, ako Popradská káva Extra špeciál som v posledných rokoch nepila. Mne vyhovuje, ale chuť kávy tiež ovplyvňuje aj voda. Dcéra si zasa pochvaľuje JACOBS Kronung, ktorý je medzi Jakobs najlepšia.Ja si myslím, že nestačí ochutnať jednotlivé druhy, ale je potrebné určitú značku piť niekoľko dní (najlepšie vypiť celé balenie, keď potom prejdeš na ďalšiu značku, tak zistíš, či je lepšia, alebo či bola tá predchádzajúca lepšia. Tak sa dá vylučovacou metodou prísť ku káve, ktorá najviac vyhovuje. Prajem dobrú chuť.
0 0
bobaes bobaes

bobaes je offline (nepripojený) bobaes

Ahojte, dostali sme kavovar Gaggia espresso. Viete mi poradit, ako pripravit dobru kavu? Zatial sa nam podarila iba kavicka bez peny, taka nic moc....Nemate tip na nejaku dobru stranku- moze byt aj anglicka, kde by bol popisany postup pripravy kavy aj pre zaciatocnikov? Zhanam informacie o mnozstve kavy, ako ju spravne utlacit, ako dosiahnut kremovu penu atd.... Dakujem za kazdu informaciu.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

neviem či som dobre hľadala, ale našla som toto
http://www.gaggiashop.com/gaggrangages1.html
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať