Neboj, minimálne stihneš guľky a srnčí chrbát. Tie máš raz dva. Zo všetkých trinástich druhov, manželovi najviac chutí ten srnčí chrbát.
Guľky z tatraniek
5 tatraniek alebo horaliek(lieskovoorieškové alebo arašídové), 160 g masla, 3 PL rumu, 100 g práškového cukru, kokos na obalenie, paierové košíčky
Tatranky nastrúhame na strúhadle s malými okami(na čom zvykneme strähať mrkvu na tenké rezančeky) a vymiešame s maslom, cukrom a rumom. Naberáme kávovou lyžičkou, druhou zosunieme do mištičky s kokosom, obalíme a vložíme do košíčka. Uložíme v chlade.
Srnčí chrbát
V mise nad parou rozpustíme 1 ceru(250 g), 200 g prášk. cukru, 3 PL kakaa, 3 vajcia. Metlou šľaháme, až sa tvoria bublinky. Necháme chvíľu vychladnúť a primiešame cca 100 g sekaných orechov, 100 g sekanej čokolády na varenie, 5 bal. Kavenky(sú balené po 2 ks), ktoré tiež posekáme na kúsky. Môžeme pridať aj hrozienka, kandizované ovocie, želé cukríky. Ja nedávam, naši to nemajú radi. Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom. Ak je tenký, radšej 2 vrstvy. Z vrchu tiež prikryjeme a dáme stuhnúť.
Klikni na
Kavenky Vanilkové nebo