Aj ja mám ten problém, že chcem robiť zopár druhov a nakoniec ich je zo 10.
No ale tento rok tradične isto iste medovníčky, možno aj dvakrát, lebo u nás miznú už pred Vianocami, potom tradičné zázvorníky (ďumbierniky) z kila múky podla starodávneho svokrinho receptu. Oboje sa dá hodne dopredu upiecť a počas celých sviatkov pekne mäkkučné papkať. Najmä tie zázvorníky sú super, lebo vnútri sú mäkkučné a na vrchu chrumkavé, ako keby mali tenučkú škrupinku na sebe. Tieto dvoje musím najneskúr cez tento víkend postíhať. A deti budú ozdobovať medovníčky. To je ich.
No a ešte zvykneme klasické linecké lepené kolieska (alebo kvietky).
Z nepečených sa mi osvedčili piškótové gulky s rôznymi náplňami - s marhulovým džemom, nutelou, mletými orechmi, kokosom, kompótovými višňami - tie pre dospelákov aj do rumu alebo vodky vopred namáčam, alebo ozdobíme kandizovaným ovocím, orieškom, dajú sa na tisíc spôsobov pripraviť. Pripravím viacnásoe duplovanú dávku základnéj hmoty a potom len rozdelím a prísady rôzne doplním. Ugúlam, obalím, ozdobím, dám do papierového košíčka a odložím schladiť. Toto stačí ale až 1-3 dni pred dňom podávania. Za ten čas sa pekne chute spoja
A určite aj nejaký smotanový alebo pudingový zákusok alebo tortu spravíme). estra dúfam spraví šuhajdy, tak niečo vymeníme.
No a nesmú chýbať slané tyčinky z lístkového cesta alebo pagáčiky.
Aby som nezabudla, vlani sme robili namiesto vanilkových rožkov kávové a boli fantastické. Jeden špic sme vždy do bielej čokolády namáčali.
No nejako sa mi to množstvo zase zväčšuje