hnedoočka evuš, prosím ťa, hoď tu recept na tie králičie rezne - dokonca z naloženého králika....doma ich máme dosť, tak by som rada obmenila "jedalníček"...vopred dík!
Hnedoočka, prikladám receptík, avšak nezľakni sa množstva ingrediencií /najmä toho citróna/ :
Králika vykostíme, nakrájame na menšie rezne, jemne naklepeme a vložíme do sklenenej nádoby. Nalejeme naň šťavu z 5-6 citrónov,dolejeme podľa potreby studenú vodu, aby bolo mäso zaliate, bohato zasypeme na kocky nakrájanou cibuľou 5-6 ks, pridáme celé nové korenie 4-5 ks a bobkový list 3-4 ks. Prikryjeme a milého králička si 3-4 dni v chladničke nevšímame. Potom vyberieme králika z kúpela, zotrieme prebytočnú marinádu, jemne osolíme a klasicky obalíme v trojobale - múka, vajíčka, strúhanka /najlepšie domáca, čerstvo pomletá/, vysmažíme. Kto nemá rád králika, tak vôbec nezistí, že papká práve to štvornohé čudo...
Mäso je veľmi jemné a chutné. Príloha - podľa chuti hladošov....