Zavrieť

Porady

Scitanie ludu

uctovnicka na dochodku
Co ma clovek vpisat do kolonky NABOZENSKE VYZNANIE, ak nie je ateista, ale nehlasi sa k ziadnmu nabozenstvu?
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Klimentová Viera Klimentová Viera

Klimentová Viera je offline (nepripojený) Klimentová Viera

Aj mňa to zaujíma. Kto sa vie k tomu vyjadriť a poradiť nám?
0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

No veď žiadne - veď buď nalepíš identifikátor na hárok, alebo ho zadáš do PC. A ešte aj tak ste identifikovateľné ak uvediete dátum narodenia, lebo byt predsa pozná váš ščítací k .......r
0 0
oneeu oneeu

oneeu je offline (nepripojený) oneeu

odkedy som vyscital celu rodinu online tak mi zacal blbnut pocitac ... sa mi zda ze som tam chytil nejaky vyrus
0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Kristepane ...... ešte toto nám chýbalo. Neprebiehalo sčítanie aj Nemcov, tiež tam umierajú na nejaký vírus, akurát že s mäkkým "i" !!!!
Tá inkubačná doba by tomu približne zodpovedala .....
0 0
gilda gilda

gilda je offline (nepripojený) gilda

Nachtigal Pozri príspevok
Vylepšené praktiky ŠtB - sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2011
Dnes mi na adresu môjho tvalého bydliska priniesol sčítací komisár sadu "fízlovských" tlačív.
Prečo fízlovských? Dobre si pozrite všetky dokumenty a tlačivá, ktoré dostanete:
A: ÚDAJE O OBYVATEĽOVI
B: ÚDAJE O BYTE (ak vlastníte byt)
C: ÚDAJE O DOME (ak vlastníte dom)
A ku každému tlačivu "bonusová" OBÁLKA a práve táto JE KĽÚČOVÁ. OBÁLKA JE NA MENO k tlačivu A a na nehnuteľnosť B, C S ÚPLNE PRESNOU IDENTIFIKÁCIOU a k tomu:

ČIAROVÝ KÓD = JEDINEČNÝ IDENTIFIKÁTOR

LOGIN A HESLO AK SA ROZHODNETE SČÍTAŤ ELEKTRONICKY
V čom je problém?
Štát si praktikami hodnými organizovaného zločinu, dovolil brutálne prekočiť veľmi krehkú hranicu a bez zábran vtrhol občanovi do súkromia.
Čo to znamená?
Štatistický úrad oficiálne tvrdí že:
Štatistické údaje získané zo sčítania obyvateľov, domov a bytov sú užitočné pre štátnu správu, samosprávu, ako aj pre súkromnú sféru. Na základe týchto údajov sa bude lepšie a ľahšie kompetentným rozhodovať, kde postavia napríklad byty, kde je potrebná škola, nemocnica či cesta. Štatistické údaje zo sčítania dajú odpoveď aj na otázky súvisiace s podnikaním; kde a v akej oblasti sa oplatí podnikať, do ktorého regiónu je vhodné investície nasmerovať a vytvoriť tam nové pracovné miesta, prípadne udržať pracovnú silu.
...aj pre súkromnú sféru??? Prečo má občan poskytovať akékoľvek údaje pre potreby nejakých súkromných subjektov???
Sčítanie je čistá štatistika a štatistika ako veda je presné počítanie s nepresnými číslami.
Prečo ale štatistický úrad vyžaduje priamu identifikáciu sčítaného subjektu???
Nerozumiete?
Občan dostane obálku na meno, v nej je na samolepke jedinečný identifikátor (číslo, ktoré bolo subjektu - občanovi pridelené z databázy centrálneho registra obyvateľov), tento čiarový kód sa má nalepiť na sčítací formulár. Keď sa subjekt sčíta online, je to ešte jednoduchšie, lebo identifikátor = login!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
No a?
Problém je, že ak má občan postupovať podľa zákona, ktorý hovorí že: "Každý, kto je povinný poskytnúť údaje podľa odsekov 1 až 7, ich poskytne úplne, správne, pravdivo a včas", tak na seba dobrovoľne nahlási údaje ako:

postavenie v zamestnaní
sídlo zamestnávateľa
odvetvie ekonomickej činnosti
spôsob dopravy do zamestnania
počet živonarodených detí
náboženské vyznanie
počítačové znalosti
atď atď atď
Pri nehnuteľnosti je toho ešte podstatne viac, na čo keby sa občana s úctou k vlastnému súkromiu ktokoľvek opýtal, odpoveď by asi bola v štýle: "čo je ťa do toho!!!".
Komu tieto údaje v skutočnosti slúžia a prečo nie sú anonymné??? Zákon č. 428/2002 Z.z. v §8 odst.1) priamo zakazuje spracúvať "osobitné kategórie" osobných údajov, "...ktoré odhaľujú rasový alebo etnický pôvod, politické názory, náboženskú vieru alebo svetonázor, členstvo v politických stranách alebo politických hnutiach, členstvo v odborových organizáciách a údaje týkajúce sa zdravia alebo pohlavného života...".
Sčítanie obyvateľov je teda v jeho súčasnej podobe (neanonymná forma) v priamom rozpore so Zákonom na ochranu osobných údajov!
Pre štatistické účely totiž nie je identifikácia subjektu vôbec potrebná!!!
Spárovať konkrétneho občana s konkrétnym sčítacím hárkom, nie je problém a presne to sa aj bude diať! (kvôli tej nenápadnej nálepke s čiarovým kódom...)
Komu ide o tieto údaje? Daňovej správe? Spravodajskej službe? Polícií? Nadnárodným korporáciám?
Ako z toho von a neporušiť zákon?
Jednoducho - NELEPIŤ NA SČÍTACIE TLAĆIVO ŹIADEN SČÍTACÍ KÓD a hlavne NEPREPADNÚŤ POHODLNOSTI A NESČÍTAŤ SA ONLINE!!!

Zákon č. 263/2008 Z.z. nehovorí absolútne nič o tom, že sčítacie tlačivo musí byť opatrené jedinečným identifikátorom kvôli identifikácií sčítaného subjektu.
Podľa môjho názoru sa štát snaží iba využiť "stádovitosť" a apatiu ľudí, napísali návod na použitie z ktorého vôbec nie je jednoznačne jasné, či sa musí nejaká nálepka niekam lepiť alebo nie, skratka len holou vetou oznamili: "Po vyplnení formuláru nalepíte identifikátor do pravého horného rohu tlačiva".
Sčítacie tlačivo bez čiarového kódu je platné - tak hovorí zákon, resp. nehovorí nič o tom, že by bez čiarového kódu bolo tlačivo neplatné!!!
Pri týchto praktikách by boľševická ŠtB úplne bledla závisťou a v porovnaní s dnešnou úrovňou fízlovania, boli ich metódy len trápne amatérske pokusy...
Téma štátneho fízlovania bola živá aj pred 10 rokmi - Siouxovia proti Leviathanovi a v susednej Českej republike dokonca Český štatistický úrad uznal Rytierov rádu Jedi za oficiálne náboženstvo, tiež ako dôsledok nesúhlasu so štátnym fízlovaním - štatisticky významná skupina českých občanov to celé poňala ako recesiu.
Vyhadzovanie desiatok miliónov EUR týmto spôsobom do žumpy, aby si štatistici mohli hrať svoje matematické olympiády, mi nepripadá ako rozumné nakladanie s peniazmi daňových poplatníkov a z tohto uhlu pohľadu mi to nepripadá ani vtipné.
Ľubomír Kopáček
bezpečnostný konzultant
PRE TÝCH, KTORÍ SI MYSLIA, ŽE SČÍTANÍM SA ONLINE VYBABRALI S KOMISÁRMI AJ ŠTATISTICKÝM ÚRADOM. Akurát môžete mať 100% istotu, že údaje ste si odoslali nezvratne so svojim menom a priezviskom. Buďte spokojní, LOGIN vám určite nikto nezmanipuluje.
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Klimentová Viera Pozri príspevok
Stále hľadán riešenie, ako nevyplniť v sčítacích hárkoch nezmyselné otázky. Máte skúsenosti, či to je možné riešiť elektronicky. Vezme mi taký neúplne vyplnený hárok. Do pozornosti pre tých, ktorí si myslia, že za nevyplnenie nie je žiadny postih. Prečo sa štatistika nevyjadrí na konkrétnu otázku. Aký je postih za nevyplnenie, chybné vyplnenie sčítacieho hárku... Potom na nás vybehne so zákonom č. 540/2001 Z.z. o štátnej štatistike § 32
Nehovorilo sa niečo o tom, že sčítanie obyvateľov je anonymné? Keď má byť anonymné, ako by dokázali identifikovať toho, kto hárok zle/neúplne vyplnil?

Nachtigal Pozri príspevok
...Občan dostane obálku na meno, v nej je na samolepke jedinečný identifikátor (číslo, ktoré bolo subjektu - občanovi pridelené z databázy centrálneho registra obyvateľov), tento čiarový kód sa má nalepiť na sčítací formulár. Keď sa subjekt sčíta online, je to ešte jednoduchšie, lebo identifikátor = login!!!...
Keď tie identifikátory povimieňame so susedmi/známimi/rodinou, prídu na to? Stane sa niečo?
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

m.hladka Pozri príspevok
Už to tiež mám vyplnené, označené, čaká na odovzdanie. Ani nebolelo.
Som prekvapená, že okrem dátumu narodenia, tam nie sú žiadne také údaje, ktoré by ma mali zneužiť. Všetky údaje už dávno kade tade - všade sú, dokonca aj na tejto stránke som pod svojím pravým menom. Nemám čo skrývať, alebo predsa?
Akého si vierovyznania? Národnosti? Máš byt? Dom? - si nám neprezradila a skrývať nemusíš.
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Nachtigal Pozri príspevok
...a v susednej Českej republike dokonca Český štatistický úrad uznal Rytierov rádu Jedi za oficiálne náboženstvo, tiež ako dôsledok nesúhlasu so štátnym fízlovaním - štatisticky významná skupina českých občanov to celé poňala ako recesiu....
A čo sme my horší ako Česi? Vari na to nemáme? Kto z nesčítaných sa ešte pridá k Rytierom rádu Jedi?
0 0
gilda gilda

gilda je offline (nepripojený) gilda

Llívia Pozri príspevok


Keď tie identifikátory povimieňame so susedmi/známimi/rodinou, prídu na to? Stane sa niečo?
Fantázii sa medze nekladú. Rozhodne širšie pole pôsobnosti ako pri online.
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

gilda Pozri príspevok
Fantázii sa medze nekladú. Rozhodne širšie pole pôsobnosti ako pri online.
Veď štatistika dostane správne údaje. Vymeniť identifikátory sa dá aj pri online sčítanie, či nie? (Tie hárky som ešte nevidela, ale vraj ich niekde doma máme.)
0 0
gilda gilda

gilda je offline (nepripojený) gilda

Zita5 Pozri príspevok
Sčítací komisár vám identifikátory doručí bez toho, aby ste museli o ne vopred požiadať. Pri prevzatí identifikátorov oznámite sčítaciemu komisárovi, či sa chcete sčítať elektronicky. Ak sa právoplatne sčítate elektronicky (dostanete o tom potvrdenie), sčítací komisár vás už nenavštívi, pretože z monitorovacieho systému po skončení elektronického sčítania dostane zoznam identifikátorov sčítaných elektronicky.
A keď tam nenájde váš identifikátor, hybaj späť. Pozrie druhý zoznam a vie kam ísť, identifikátor ho naviguje na vaše meno, priezvisko aj adresu. Podarená anonymita.
1 0
Klimentová Viera Klimentová Viera

Klimentová Viera je offline (nepripojený) Klimentová Viera

"Nehovorilo sa niečo o tom, že sčítanie obyvateľov je anonymné? Keď má byť anonymné, ako by dokázali identifikovať toho, kto hárok zle/neúplne vyplnil?

Máš pravdu 100 %. Ako na to prídu, že práve ja som sa nesčítala a dajú práve mne pokutu?!
Budem odovzdávať 5 sčítacích hárkov - povymieňam identifikátory. Komisár si sadne pred dvere na lavičku a začne špekulovať ktorý ku ktorému hárku patrí. No už sa teším na jeho návštevu. Keď som mu povedala, že mám čas do 6. júna - ohradil sa, že on má s tým ešte veľa roboty a kedy to má stíhať. Nuž je to pekný cirkus. Vôbec nemám problém uviesť pravdu, ale poburuje ma forma, akou ju odo mňa pýtajú.
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Klimentová Viera Pozri príspevok
"Nehovorilo sa niečo o tom, že sčítanie obyvateľov je anonymné? Keď má byť anonymné, ako by dokázali identifikovať toho, kto hárok zle/neúplne vyplnil?

Máš pravdu 100 %. Ako na to prídu, že práve ja som sa nesčítala a dajú práve mne pokutu?!
Budem odovzdávať 5 sčítacích hárkov - povymieňam identifikátory. Komisár si sadne pred dvere na lavičku a začne špekulovať ktorý ku ktorému hárku patrí. No už sa teším na jeho návštevu. Keď som mu povedala, že mám čas do 6. júna - ohradil sa, že on má s tým ešte veľa roboty a kedy to má stíhať. Nuž je to pekný cirkus. Vôbec nemám problém uviesť pravdu, ale poburuje ma forma, akou ju odo mňa pýtajú.
Tu sú dobré nápady, ako sa sčítať/nesčítať:
http://internationalworkersassociati...-da-robit.html
Je tam aj ten o vymenených identifikátoroch.
Z toho článku ma trochu zarazilo, že sčítací komisár môže skontrolovať, či sú vyplnené všetky kolonky. Veď to rovno uvidí, čo tam kto vyplnil, tak kde je nejaká anonymita?
0 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

Llívia Pozri príspevok
Tu sú dobré nápady, ako sa sčítať/nesčítať:
http://internationalworkersassociati...-da-robit.html
Je tam aj ten o vymenených identifikátoroch.
Z toho článku ma trochu zarazilo, že sčítací komisár môže skontrolovať, či sú vyplnené všetky kolonky. Veď to rovno uvidí, čo tam kto vyplnil, tak kde je nejaká anonymita?
...na záchode, aj to iba vo svojom vlastnom...
0 0
gilda gilda

gilda je offline (nepripojený) gilda

[QUOTE=Klimentová Viera;1752016]"Nehovorilo sa niečo o tom, že sčítanie obyvateľov je anonymné? Keď má byť anonymné, ako by dokázali identifikovať toho, kto hárok zle/neúplne vyplnil?

V prvom rade potrebujú zidentifikovať nás cez identifikátor alebo login.
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

evuš Pozri príspevok
...na záchode, aj to iba vo svojom vlastnom...
Ale len ak sa na ňom zamkneš, lebo inak ti tam niekto vrazí a je po anonymite
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

Keď vidím tú našu ščítačku tak nemám ani odvahu neúplne, či nedajbože nesprávne vyplniť hárky. Však tá osôbka poznala moju mamu keď ešte dievkou bola a tato so mnou ešte ploty očúraval a má v merku nielen počet mojich detí, majetkové pomery, tá dokonca má prehľad aj o tom, koľko áut materiálu cez rok do firmy dovezieme. A či to dám na papier alebo to luftom pošlem, oni /ščítačky menované a dekrét vlastniace/ to budú na "obecném domňe kontrolovat a dokopy dávat". Viem si predstaviť keď tam bude toľko klebetníc pokope sedieť, tie veru nejaký vymenený indentifikačný kód nedokáže zmiasť Darmo budem tvrdiť, že nemáme latrínu, keď vedia nielen to, že ju máme ale aj to, kde ju máme
0 0
Lubaba Lubaba

Lubaba je offline (nepripojený) Lubaba

Kazu Pozri príspevok
Darmo budem tvrdiť, že nemáme latrínu, keď vedia nielen to, že ju máme ale aj to, kde ju máme
"uprav si svet po svojom" a sčítačky budú zmätené
0 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

Kazu Pozri príspevok
Keď vidím tú našu ščítačku tak nemám ani odvahu neúplne, či nedajbože nesprávne vyplniť hárky. Však tá osôbka poznala moju mamu keď ešte dievkou bola a tato so mnou ešte ploty očúraval a má v merku nielen počet mojich detí, majetkové pomery, tá dokonca má prehľad aj o tom, koľko áut materiálu cez rok do firmy dovezieme. A či to dám na papier alebo to luftom pošlem, oni /ščítačky menované a dekrét vlastniace/ to budú na "obecném domňe kontrolovat a dokopy dávat". Viem si predstaviť keď tam bude toľko klebetníc pokope sedieť, tie veru nejaký vymenený indentifikačný kód nedokáže zmiasť Darmo budem tvrdiť, že nemáme latrínu, keď vedia nielen to, že ju máme ale aj to, kde ju máme


... Zuzi, dokonca vedia i čo v nej máte, aj koľko...
Je to obyčajná tlupa uklebetených tetušiek
0 0
Nachtigal Nachtigal

Nachtigal je offline (nepripojený) Nachtigal

osôbka so zmyslom pre humor
tak a čo teraz, kto sa pokúsi o to - nenalepiť? ja určite, zajtra príde komisárka pre tlačivá, spýtam sa jej, či vie presne, ktoré údaje obsahuje môj čiarový kód....
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať