[/QUOTE]
keby sa bili o rundu, bolo by mi to jedno....
lenže oni sa bijú o rundu, ktorú platím JÁ ( ty , on, ona, oni ...) aj ked, nechcem
a čo je ovela horšie, ruvú sa o rundu, čo budú platiť naše deti...
a smrad-sro to cez PPP projekty zdokonalil - platiť to budú aj naše vnúčatá ...[/QUOTE]
Máš na to iný pohľad, ako ja.
Neber to ako nejaké opravovanie tvojho pohľadu, či dokonca slovičkarenie.
Chápem, že máš pocit, že tu rundu platíš ty, ale nieje to tak naozaj. Platí to štátna pokladnica, do ktorej ty platíš dane a to je veľký rozdiel. Ty platíš tak či tak a naozaj nieje tvoja vec, ako s nimi vláda naloží. Tie peniaze ti už nepatria a rozhodovanie tiež.
------------------------
Problém je úplne iný. Nijako sa tomu nedá zabrániť. Ktokoľvek môže čokoľvek vymýšľať a zlodeji si vymyslia znova niečo nové. Nech robíš čo robíš, vždy sa nájde niekto kto to zneužije.
Treba si priznať, že základné ľudské vlastnosti sa zmeniť nedajú. Pomôžem si príkladom z dôb totality. Určite vieš, čo boli šmelinári, či vexláci. Koľko sa tomu komunisti snažili zabrániť a nijako sa im nedarilo. Mali aj devízový zákon, aj políciu a súdy. Musíš uznať, že v tých časoch si policajti mohli dovoliť aj nelegálne a trestné veci. Nikomu sa nemuseli spovedať, či konali zákonne. Súdy deto. Nikdy sa im nepodarilo zabrániť šmeline.
Vieš prečo už nemáme vexlákov? Prečo už nikto nekupuje cudziu menu na ulici?
-------------------------------
Ak nebudú v štáte zbytočné rozpočty a hlavne presne neurčené peniaze, nebudú ani úplatky. Štát predsa nemusí robiť všetko. Stačí, ak bude robiť to, na čo je predurčený.
Hlavný problém je v tom, že ľudia chcú aby im štát zabezpečil dôchodky, zdravotníctvo, školstvo, železnicu, energie, cesty, dotácie a dokonca aj ten obchvat. Pritom to aj tak sám nedokáže a bez súkromného sektoru by na to ani nemal.[/QUOTE]
1. odsek - a ako inak ho mám brať, ak nie ako slovičkarenie ??
2.ods.-nemôžem súhlasiť...prečo je bývalý chorvátsky premiér v base ?
vraví ti niečo Laura Kovesi ? ak nie, prečítaj si tento blog..
http://alojzbaranik.blog.sme.sk/c/37...acom-pase.html
stalo by sa to , ak by mala tvoj názor ? postoj ?
3. odsek - plný súhlas, a to je jedna z vecí, ktorú najviac vyčítam socanom...sústavné posilňovanie úlohy štátu., vytváranie más nesvojprávnych voličov...
najviac im ale vyčítam udržiavanie justičnej mafie....s politikmi prepletenej prokuratúry a polície....