[quote=Cecilia;434825]
Cecilia
Chcem založiť sro-očku, podala som všetky listiny na súd a aj napriek tomu mi odmietlli vykonať zápis údajov do obch. registr z dôvodu, že prílohy k návrhu nespĺňajú tieto podmienky vykonania zápisu:
navrhovateľ nepredložil doklad v zmysle § 2 ods. 3 Obch. zák. (§6 ods. 1 písm. c, z.č. 530/2003 Z.z.
Zistila som, že sro nezapísali, lebo neboli doložené na súd doklady: Zmluva o nájme a Výpis listu vlastníctva. Tieto doklady som dávala k vydaniu živnostenského listu a musím ich doložiť aj na súd.
No toto su pre mna novinky. Za prve, ak pridem na Zivn.urad, tak potrebujes aj LV a najomnu zmluvu, kde bude sidlit ta SRO. Takze to ma na starosti ten urad, inak by Ti nemal vydat ZL. A kedze uz ti ho vydali, tak je jasne, ze OR by to mal brat, ako za skontrolovane.
Troska som zaskoceny, kam sa nam ta byrokracia ubera. A to nam hovorili po kazdych volbach, ze byrokracie bude menej a vybavit si ZL alebo Zapis do OR uz bude jednoducha zalezitost. A vidime, ze je to stale dost na "...". A stale sa niekomu nieco nepaci a stale robia problemy!!!
P.S: U nas, na Ziv,urade povedali, ze ked mam presne v najomnej zmluve stanovene, o aku nehnutelnost sa jedna, tak to staci aj im aj OR.
Napr: Nehnutelnost nachadazujucu sa v katastri mesta XY, na parcele c.XY oznacenu ako budovu Obchodna prevadzka, c.supisne XY, c. popisne XY.
Vlastne ide o presny opis, podla ZL. Je mozne, ze si toto neurobila a presne nemas specifikovamu tu nehnutelnost, presne podla LV. Ja som to tak urobil a nerobil problem ani ZU, a ani OR.