buchač
VladoJ
ale aby som platil cez FOU centralny kotol, ked si platim vlastny (na ten mi nik neprispeje ani cent) a teraz uz mam platit aj za teplo susedom vyuzivajucim centralny kotol, to som si povedal, stacilo!
Podľa takého názoru by mali opravu strechy hradiť len vlastníci bytov, ktorí bývajú na najvyššom poschodí. Podobný názor som už čítal v súvislosti s výťahom a majiteľmi bytov na najnižšom podlaží...veď oni výťah nepoužívajú, tak by nemali ani platiť.
P.S.:
Onehdá sa jeden v takej debate (kde sme boli viacerí) rozčuľoval nad tým výťahom. Nuž som mu povedal, že nech sa povozí zopár krát hore dole a bude v pohode...okamžitá reakcia ostatných vo forme
ho dal do obrazu, že čo za hlúposť tresol.
a nemal si to takto? ..., že čo som to za hlúposť tresol.
Výťah, výťahy sú v bytovom dome spoločným zariadením domu, majetkový podiel jednotlivých bytov je určený plochou bytu, bytov. Zabezpečenie ich prevádzky, bezpečnosti sa financuje z FPÚaO.
Výťah ako služba sú náklady na elektrinu, ktorou je zabezpečení pohyb výťahu smerom hore - dole. Boli časy keď boli výťahy do tretieho podlažia zablokované a bytom na tých podlažiach sa bytom náklady na elektrinu nerozpočítavali. No stále mali právo požiadať o odblokovanie a mohli výťah používať, zároveň im vznikla povinnosť sa podieľať na úhrade, rozpočítaní nákladov za elektrinu, ktorú výťah spotrebuje podľa elektromeru za rok.
" Nuž som mu povedal, že nech sa povozí zopár krát hore dole a bude v pohode..."
V dnešnej dobe nesmú byť dvere výťahu blokované na žiadnom podlaží, vraj z bezpečnostných dôvodov. Prvé podlažie, vlastník bytu nebude čakať kým mu príde výťah z 12 podlažia, zatiaľ tých 16 schodov vybehne hore - dole aj dva krát. nevozí sa ním.
Ta rada preňho je z Košíc a je cez Košice. Prve podlažie, otvori si výťah, odvezie sa na 12 podlažie a zvezie na prízemie a výťah opustí. A opačne tiež, rovnako platia - rovnako sa vozia?
"Pri rozúčtovaní úhrad za plnenia sa zohľadňuje miera využívania spoločných častí domu a spoločných zariadení domu vlastníkmi bytov alebo nebytových priestorov v dome.