Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
mizu24 mizu24

mizu24 je offline (nepripojený) mizu24

kura na kyslo s kolienkami, mňam...
4 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

cestoviny so syrovou omáčkou
4 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Paradajková so syrom, cestovinový šalát, koláč lenivej gazdinky.
2 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Polievka na kyslo, zemiakove placky, bylinkovy caj, med, citron.
3 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

ja dnes plánujem, len opečené zemiačky na koliečka na panvici, asi tak 5kg, a k tomu kúsky nivy, slaninky a možno nejaká zeleninka.
3 0
luja5 luja5

luja5 je offline (nepripojený) luja5

tak toto, msa, milujem a keďže som dnes doma sama, inšpirovalo ma to a budeme mať rovnaký obed, až na tých 5 kg zemiačkov, to by som asi nezvládla
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

..a ja mam uz navarenu kyslu sosovicovu polievku a budu aj langose s cesnakom, kecupom.. uz kysnu..
1 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

máte prosím Vás niekto osvedčený recept na lasagne?
0 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

tweedle Pozri príspevok
máte prosím Vás niekto osvedčený recept na lasagne?
mlete maso podusim na cibulke, ked sa "zatiahne" pridam sol, korenie, bazalku, paradajkove pyre a dobre povarim

besamel - klasika omacka: muka, olej alebo maslo, mlieko, trosku struhaneho muskatoveho orieska, nakoniec primiesat struhany syr

do pekaca kladiem vrstvy:
1. masova zmes
2. surove - nevarene lasane (uvaria sa pocas pecenia-nasiaknu stavu zo zmesi)
3. masova zmes
4. besamel
opakujem vrstvy
vrch je besamel a na ten este nastruham parmezan

peciem cca 40 minut na 180st.
5 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

a nedala pridať aj presná gramáž všetkého, ja ešte nie som taká skúsená aby som varila od oka
0 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

utajené rybie filé, dusená ryža
2 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

tweedle Pozri príspevok
a nedala pridať aj presná gramáž všetkého, ja ešte nie som taká skúsená aby som varila od oka
kolko porcii chces robit? aky mas velky pekac? - inac ked urobis z 1 kg mleteho masa + 2 krabice paradajkove pyre a bolo by vela, tak zvysok zmesi kludne mozes dat do mrazaku a potom pouzit na spagety
0 0
ZlaticaB ZlaticaB

ZlaticaB je offline (nepripojený) ZlaticaB

My v našej školskej jedálni vieme aký je deň podľa toho čo je na jednálnom lístku. Dnes je streda takže - parížsky rezeň a varené zemiaky. A aby som im príliž neublížila polievka sa obmieňa.
1 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

1Dara Pozri príspevok
kolko porcii chces robit? aky mas velky pekac? - inac ked urobis z 1 kg mleteho masa + 2 krabice paradajkove pyre a bolo by vela, tak zvysok zmesi kludne mozes dat do mrazaku a potom pouzit na spagety
hlavne mi ide o ten bešamel, to mäso si viem prispôsobiť,,,
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

calawen Pozri príspevok
utajené rybie filé, dusená ryža
to znie tajomne ...
0 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

tweedle Pozri príspevok
hlavne mi ide o ten bešamel, to mäso si viem prispôsobiť,,,
na velky pekac robim z 1 l mlieka a cca 4 lyzice hladkej muky. muku opeciem na sucho - pozor aby neprihorela - a prilievam olej aby som dostala kasovitu konzistenciu, mlieko priliejem naraz najprv cca 800 ml (z krcahu alebo misky - lebo z krabice tecie pomaly a mozu vzniknut hrudky) a rychlo miesam. nakoniec ked je husty tak dolejem zvysok mlieka. zaklad je aby si si vacsie mnozstvo nechala na vrchnu zalievku - takze do jednotlivych vrstiev len tak postrasit

na 1l mlieka pridavam 100-200g syra - kolko chladnicka da

jaaaj a este som zabudla napisat sol - "přiměřeně"
2 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

janaGT Pozri príspevok
to znie tajomne ...
tu je recept... http://www.porada.sk/t122859-p2-ako-...ml#post1710648 vynikajúce papaníčko, syn zjedol svoju porciu a teraz z mojej ujedá statočne...
3 0
dogicka dogicka

dogicka je offline (nepripojený) dogicka

1Dara Pozri príspevok
kolko porcii chces robit? aky mas velky pekac? - inac ked urobis z 1 kg mleteho masa + 2 krabice paradajkove pyre a bolo by vela, tak zvysok zmesi kludne mozes dat do mrazaku a potom pouzit na spagety
2 krabice paradajkové pyré - prosím, aká veľká krabica 250 alebo 500 ml?
0 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

No dnes som robila hrstkovú polievku a jablkovú žemľovku. Neviem, prečo moji nejedia viac jablká, potom musím rozmýšľať čo s nimi.
5 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
..ja som dnes bola na obede u Terezky...fajnová fazuľovica so slížami...mňammm...(ja si dávam tie slíže hrubé do polievky-joj, to je dobrééé)
5 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať