Zavrieť

Porady

panicka porucha

Dlhe roky mám zdr.problém....vraj je to Panická porucha. no napriek liečbe mi nič nepomaha.Viem, že táto stránka je predovšetkým o účtovníctve, ale keď je tu toľko ľudí, chcela by som sa spýtať, či niekto ju má tiež a aké sú jeho skúsenosi a rady.
Za všetko vopred ĎAKUJEM!!!
Usporiadat
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

BXLmiami
korela
BXLmiami
Všetci vieme čo je v neporiadku korela.Psychiater má na pacienta platených 10 minut.Co by si za ten čas stihla ty?
Čo by som robila ja? Ak by som si vybrala tento odbor ako celoživotné povolanie, a zistila by som, že iba na základe liekov všetky dg neviem riešiť, ale sú možnosti sa dovzdelať inou cestou, tak ako to robia niektorí ľudia aj mimo vlastnenia oficiálneho diplomu z medicíny, a cítia sa na to, spravila by som to tak. Myslím tým napr. Ing. Martina Mareka a mnoho iných. Koľko ľudí "vychoval" Dr. Rosinský? A nielen on. A tí ľudia sú úspešnejší ako psychiatri v liečbe.
Ako mohol byť ministrom zdravotníctva Dr. Rakús, psychiater, ktorý dokáže "vyliečiť "homosexualitu? Vziať diplom a aj miniterskú funkciu po tomto výroku na verejnesti. Nuž, ale KDH.
Koho uznávam zo slovenských psychiatrov je Dr. Rosinský a Dr. Breier. Prvý však má už svoj vek, a druhý sa realizuje v Británii. Ich som považovala za špičku v slovenskej psychiatrii.
Na niečo bolo bývalé plánované hospodárstvo dobré.Od revolúcie zosmiešňujeme päťročnice, ale bez plánovania to jednoducho nejde ani dnes. Aj v domácnostiach predsa plánujeme, nieto ešte v štáte. Akoby sa na západe aj vtedy neplánovalo.
V súčasnosti by sa mal štát zamerať vhodnou formou získať rovnováhu v jednotlivých oblastiach ako v zdravotníctve, tak aj v školstve, znížila by sa nezamestnanosť, zvýšil by sa vďaka vývinu niektorých dg potrebný počet lekárov danej odbornosti. Údajne aj zubári vymeriajú.
Aj tak všetko so všetkým súvisí.
V parlamente ročne padne toľko neefektívnych rečí, preberajú sa nepodstatné veci. Toto všetko je dôsledok pre dnešné dni.


P.S. http://zdravi.e15.cz/clanek/priloha-...egory=z-domova
Ja ťa obdivujem korela ako ty to všetko dokonale vieš.....
Mimochodom Dr.Rosinský vychoval aj mňa.
A čo sa týka toho vybratia si povolania,tak pripusťme že môžem robiť charitu,nechať si zaplatiť za 10 minut a venovať sa pacientovi hodinu,ale ked moja sestrička ani za svet a nájom tiež neberú Hipikrata,a dokoca ani orange,sociálka,danováci a všetci ostatní si nejako nedajú povedať.O Soze ani nehovorím tá tiež na Hipokrata nepočúva.
BXLmiami, neviem ako si ma pochopila s tou výchovou, a sama neviem z tvojej odpovede vydedukovať, či si ho zažila iba na prednáškach na medicíne, neviem v akých rokoch, a či si v tej dobe mohol dovoliť prednášať a šíriť svoje vedomosti aj z "alternatívy".
Ja som totiž mala na mysli skupinu cca 20 možno i viac ľudí, ktorých viedol osobitne mimo verejnej medicíny po 89.
Boli to všetko väčšinou psychotronici, liečitelia a pod., veď kto mal tú česť sa tam ocitnúť v jeho prítomnosti, ten sa tam nájde, nemusím vysvetľovať.
Podobná skupina lekárov aj alternatívcov a liečiteľov sa vytvorila pri jednej BA nemocnici.
V CZ sa týmto spôsobom lieči i dnes, pokiaľ viem.
0 0
BIZAL BIZAL

BIZAL je offline (nepripojený) BIZAL

korela
BIZAL? Aj ty týmto trpíš? Cítim s tebou. Zaujalo ma teraz najmä "necielené chudnutie". Prosím ťa, mohla by si to ešte bližšie popísať? Dostala si ten záchvat po akej dobe zníženia prísunu potravy?
Áno, korela, aj ja. Záchvat som dostala po vyše mesiaci pracovania v novom zamestnaní, presne tak, ako v r. 2006 keď to začalo. Zaujímavé je, že som prísun potravy ani nijak neznížila, ani nezmenila. Akokeby mi tú stravu začalo rýchlo spaľovať a začalo chudnutie. Možno je to ten skrytý stres, ktorý tú stravu požiera, aspoň ja to tak vnímam. Nemám nič proti schudnutiu, ale pokiaľ ide o zdravú cestu, nie takto samé od seba, to aby sa človek potom obával, že nejak ochorie...neberiem žiadne lieky, vyskúšala som veľa rôznych prírodných ciest, ako napríklad čaje, no mne nič nepomohlo len sa s tým naučiť žiť a vedieť to kontrolovať. Tam mi nepomôže ani psychológ, ani psychiater, ani nič...len ja sama sebe. Je to smutné, ale je to môj názor. Neprehlbovať to v sebe, nerozprávať o tom, nerozmýšľať nad tým - tak som fungovala tých pár rokov. Teraz sa mi to vrátilo, stále na to myslím, rozprávam o tom známym, že sa mi to vrátilo, píšem to tu...a dnes som mala problém ísť aj do Tesca. Vyženiem to zase preč!!!
3 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

korela
nina1671
možno by naozaj nebolo od veci založiť novú diskusiu na tému panická porucha, lebo tu sa už človek stráca a častp sa odchádza od témy
Prosím vás, netrhajte a nezakladajte novú tému, táto je príliš vzácna svojím obsahom. Nedeľte ju.
Je tu asi najväčšia koncentrácia informácií o PP zo všetkých fór, aj českých.
Že príde občas k nejakej výmene názorov medzi "odbornou" verejnosťou a trpiacimi bádajúcimi laikmi je iba na prospech celej diskusie.
Verím, že to pochopíte, i keď neskôr.
Ďakujem všetkým, čo ma iba trochu pochopili. Veď na koľko objavov aj v medicíne sa prišlo iba náhodou. Fleming...

Veľa šťastia pri hĺbaní a práce na sebe samom, vieru v seba a svoje sebapoznanie a vnímanie súvislostí. Verím, že drvivá väčšina z vás má po krk všetkých medikamentov, ktoré vás i tak z PP nevyliečia a zasahujú do CNS.
V liečbu psychiatrov a radám psychológov treba uveriť, až budú mať vedecký dôkaz o príčine vzniku PP. Zatiaľ ho nemajú, tak je snáď prípustné, aby každý schopný jedinec trpiaci touto veľmi nepríjemnou dg sám pátral po jej príčine. Ide o to, že každý normálny človek chce žiť zdravo a nespútaný liekmi.
Ako vidím lastovičiek začína pribúdať. Teší ma to.
Korela, akceptujem, ze si pohltena alternativou, ktoru ja volam sarlatanstvo, pripadne odbornost typu - vestica v TV. Chcem ta poprosit, aby si mi napisala do tejto temy nazov a autora publikacii, ktori maju vedecke dokazy vzniku PP a su praktizujuci metody, ktore ty uznavas. rada sa poucim.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Odpoviem v inej téme. Dôvod - aby sa neuzavrela téma.
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

korela
Odpoviem v inej téme. Dôvod - aby sa neuzavrela téma.
Preco v inej teme? tyka sa to predsa PP. Ak ich tu agitujes, ved napis autorov a ich diela, ktori maju ten vedecky dokaz. myslim, zeby to zaujalo viacerych, lebo ja ziadneho alternativca, co ma na toto vedecky dokaz nepoznam. Snad mi obzor rozsiris.
0 0
BIZAL BIZAL

BIZAL je offline (nepripojený) BIZAL

Chytanie sa za slovíčka nikomu nepomôže, aj keby bol neviem aký vedecký dôkaz od neviem koho, nikomu by nepomohol už len preto, že každý z nás je iný a ku každému ochoreniu by sa preto malo aj takto (individuálne) pristupovať. Je vedecky dokázané, že ľudia veria v to, čo je vedecky dokázané?
3 0
mirec zbirec mirec zbirec

mirec zbirec je offline (nepripojený) mirec zbirec

Chcel som reagovat najprv na Buchacove mudre slova ale potom som si povedal ze kaslem na neho (hlavne ked nema ani PP). Absolutne nechapem co tu vlastne robi...

Aj nadalej tu budem raz zacas uverejnovat svoj osobny prieskum nasej PP. Budem nadalej protipol klasickej medicine postavenej na medikamentoch ktore su na predpis (ktorej som odporcom).

Este raz zopakujem - NEPROPAGUJEM ziadnu znacku, a nie som obchodnik s ludskym ochorenim. Trpim tak isto panickou poruchou a verim ze raz ju nejaky majstro rozluskne.


Vsetkym neprajnikom este raz zopakujem - Ak sa chcete stretnut, som ochotny a vysvetlit im celu svoju genezu PP.

PS - moja panicka porucha ma urcity vyvoj a tym padom ked si niekto precita moje povodne clanky, tak sa nemusia zhodovat s tym co teraz pisem. Je to vyvoj...Na zaciatku som bol sokovany co to vlastne je ale teraz uz na PP inak pozeram a postupne som vyselektoval z vela suplementov len tie ktore zaberaju.

Ten kto chce pomoct v tejto oblasti nech sa na mna obrati a s radostou mu poradim ak budem vediet...(zadarmo O)

Majte sa.
2 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
mirec zbirec
Chcel som reagovat najprv na Buchacove mudre slova ale potom som si povedal ze kaslem na neho (hlavne ked nema ani PP). Absolutne nechapem co tu vlastne robi...

Majte sa.
Kľudne môžeš , mne je v podstate jedno .
Kašľať môžeš zvysoka , dupľom mi je jedno ....
Nie nemám PP , to jest pravda ... mne moje problémy bohate stačili a aj stačia ( ak si čítal poniektoré náznaky v príspevkoch , mal by si pochopiť ) ...
Lež ak sa zahlbiš do svojich príspevkov a mojich odpovedí , tak snáď aj nájdeš nejakú väzbu ...
Ale kľudne konaj ako myslíš ...ja len dúfať môžem , že sa nenájde dosť jednotlivcov , ktorí budú nasledovať Tvoje kroky .
P.S.:
Irónu a sarkazmus používam aj ja , nuž beriem obe ....ale nevyjadrujem sa k vyššie uvedeným invektívam ...( teda zatiaľ nie )....
0 1
skocko skocko

skocko je offline (nepripojený) skocko

Zhrnutiie informácií a nejaké to info o panike a kognitívno-behaviorálnej psychoterapii nájdete aj na http://cs.wikipedia.org/wiki/Panick%C3%A1_porucha.

V USA je metódou prvej voľby pre liečbu panickej poruchy kognitívno behaviorálna psychoterapia. Pre svojpomoc sú fakt dobré knihy od MUDr. Jána Praška, prípadne skúste pohľadať na www.kbt.sk.
2 0
BIZAL BIZAL

BIZAL je offline (nepripojený) BIZAL

PP - obyčajná emócia, žiadna choroba..................? ))

http://www.svetkolemnas.info/novinky...-nasich-detech
2 0
BIZAL BIZAL

BIZAL je offline (nepripojený) BIZAL

Takže...opäť sa ozývam s novinami. Nečítala som všetky príspevky, neviem, či to niekde bolo spomenuté, ale...

Zistila som niečo zvláštne a po mojom zistení hľadala info na nete a spájala so svoj životný puzzle a vyšlo mi toto:
Keďže všetko v živote je prepojené, zjrejme nie náhodou som prešla z vegetariánskej stravy na vegánsku. Keďže vyvážená vegánska strava zahŕňa omega3, aminokyseliny, a B12 na dennej báze, tak som aj ja, hoci nerada, začala brať (vraj prírodnú) B12. Po 3 týždňoch som už mala všetky nežiadúce účinky (prvé 2 týždne som ich úspešne ignorovala), ktoré boli na škatuľke/internete uvádzané. Neprajem nikomu zažiť to.

Od roku 2001 mám alergiu na dotyk s kovom, dnes zrejme na kov všeobecne. B12 = kobalt, ktorý ma skoro zabil. Bez B12 sa žiť nedá, tak netuším, ako to budem riešiť, pretože lekár mi asi ťažko pomôže, tak, ako do dnešného dňa - ani jeden sa nepokúšal dostať ma z panických záchvatov a nájsť príčinu, aj keď som ich presviedčala, že psychického charakteru to nie je, pretože nežijem v strese, pod tlakom, netrápim sa, som 100% zdravý a cítim sa šťastná....bla, bla, bla, asi každý z Vás vie o čom píšem.

Na internete sa dozviete o alergiách, nie len na kov, o nedostatku B12 ako nesmierne sú prepojené s panickými záchvatmi, ktoré sa nedajú vysvetliť.

Záver: píšem to tu preto, či náhodou niekto z Vás na sebe nespozoroval niečo podobné, aby sme o tom mohli diskutovať, poprípade opäť, po tisíci krát "experimentovať". Žiaden lekár mi nerobil test na B12 ani neriešil žiadne alergie so spojitosťou s mojim problémom. PS: záchvat som nemala vyše mesiaca
2 0
mirec zbirec mirec zbirec

mirec zbirec je offline (nepripojený) mirec zbirec

BIZAL musim reagovat (v dobrom). Ja budem experimentovat vzdy. Som odporcom oblbovakov a budem si stat za nazorom ze vacsina nasich poruch/chorob je deficitom nejakeho suplementu/vitaminu alebo ineho prvku. Minule som cital znameho doktora ktory napisal toto - For every drug that benefits a patient, there is a natural substance that can achieve the same effect." — Pfeiffer's Law

Sice nie som vegan ako ty ale jem na dennej baze esencialne aminokyseliny+Omega3+bekomplex+probioticke bakterie.
Toto je pre mna zaklad.

O dalsich doplnkoch ako L-theanine a 5-htp sa uz nebudem rozpisovat. Tusim ma tu uz zvozili kedysi za moje experimentovanie. O

Drzte sa vsetci a drzim palce. Raz na to dojdu nejaki doktori...
1 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

mirec zbirec
BIZAL musim reagovat (v dobrom). Ja budem experimentovat vzdy. Som odporcom oblbovakov a budem si stat za nazorom ze vacsina nasich poruch/chorob je deficitom nejakeho suplementu/vitaminu alebo ineho prvku. Minule som cital znameho doktora ktory napisal toto - For every drug that benefits a patient, there is a natural substance that can achieve the same effect." — Pfeiffer's Law

Sice nie som vegan ako ty ale jem na dennej baze esencialne aminokyseliny+Omega3+bekomplex+probioticke bakterie.
Toto je pre mna zaklad.

O dalsich doplnkoch ako L-theanine a 5-htp sa uz nebudem rozpisovat. Tusim ma tu uz zvozili kedysi za moje experimentovanie. O

Drzte sa vsetci a drzim palce. Raz na to dojdu nejaki doktori...
Pocuj, radsej si daj poriadny segedinsky gulas s 33% smotanou a 5 knedlikmi, hned by si menej lamentoval .
1 3
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
mirec zbirec

O dalsich doplnkoch ako L-theanine a 5-htp sa uz nebudem rozpisovat. Tusim ma tu uz zvozili kedysi za moje experimentovanie. O

Drzte sa vsetci a drzim palce. Raz na to dojdu nejaki doktori...
...a maturita minulý rok ako dopadla ???

Urobil si ju vlastne, alebo to bolo len experimentovanie na SOŠ ???
0 1
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

buchač
mirec zbirec

O dalsich doplnkoch ako L-theanine a 5-htp sa uz nebudem rozpisovat. Tusim ma tu uz zvozili kedysi za moje experimentovanie. O

Drzte sa vsetci a drzim palce. Raz na to dojdu nejaki doktori...
...a maturita minulý rok ako dopadla ???

Urobil si ju vlastne, alebo to bolo len experimentovanie na SOŠ ???
Nie je to mimo témy?
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Ako môže niekto niekomu jatriť rany.
0 2
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
korela
buchač
mirec zbirec

O dalsich doplnkoch ako L-theanine a 5-htp sa uz nebudem rozpisovat. Tusim ma tu uz zvozili kedysi za moje experimentovanie. O

Drzte sa vsetci a drzim palce. Raz na to dojdu nejaki doktori...
...a maturita minulý rok ako dopadla ???

Urobil si ju vlastne, alebo to bolo len experimentovanie na SOŠ ???
Nie je to mimo témy?
NIE, NIE JE !!!

Nehnevaj sa korela, ale nejaký skoročerstvý maturant s jeho "múdrami" kecami JE ON sám MIMO TÉMY .
Nevraviac už o chlaste, fajčení, možno aj nejaký joint (experimentovanie) k tomu...jedinec s PP má snáď iné problémy a priority, ako len "ŽIŤ"...

Ak by som nemal dôkazy, tak by som sa neozýval...v čase jeho registrácie (Členom od 27.01.10) bol ešte na strednej škole....

Do ďalších podrobností nejdem...to nemá význam.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
korela
Ako môže niekto niekomu jatriť rany.
Veď dohovor mladému, nech to nerobí...
Ja v podstate chránim tých ostatných, čo majú fakt problém.
2 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Clovek s PP, ktory naozaj trpi touto poruchou urcite nepise taketo blbiny, ako tento nick. Mozno by tu PP aj chcel mat, dovody si moze kazdy vyvodit sam a Korela, naozaj sa niekedy zamysli, co kde napises, tento clovek okolo PP ani neisiel.
1 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

je to tak odborny problem,na ktorého podstatu neprišli ani vedci,ten pokrok čo sa dosiahol je stale nedostatocny v zmysle rozsahu invidualnych prejavov a moznosti terapie v invidualnom nastaveni-nie je vylucene ani v jednej z pricinej suvislosti nedostatok niektorej z latok a to dlhodobo v organizme-tak ako v depresii sa zistila ako jedna z pričin nedostatok serotoninu-je to podnet na rozsiahle vedecke studie,invidualne moze clovek experimentovat sam na sebe,moze sa podelit z poznatkami,ale nebude to vseobecne platnou pravdou,iba kamienok do mozaiky
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať