katka 23 plnené zemiaky som ešte nevarila , nejedla , môžem poprosiť v krátkosti recept?
Väčšie zemiaky povarím v šupke v osolenej vode + kvapnem trošku oleja /nie úplne do mäkka/. Tieto som plnila zmesou "čo dala chladnička" : kým sa chladili zemiaky /nie úplne do studena/ som si do misky nastrúhala kúsok Nivy, kúsok Plesnivca, trochu Eidamu, člupla trochu smotany, + nadrobno pokrájanú 1 cibuľu a pár plátkov šunky /pokrájaných tiež nadrobno/, niekoľko pretlačených stúčikov cesnaku, jemne okorenila a osolila /syry sú slané dosť/, pridala pažítku a vnútro z vydlabaných zemiakov /tie iba prekrojím a vydlabem, zostávajú aj so šupkou/. Zmesou naplním zemiaky, poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie, posypem rascou. Pečiem asi 10 minút, potom na každý zemiak ešte položím plátok eidamu a zapečiem do ružova. Zemiaky plním rôznymi plnkami - či mletým mäsom na spôsob bolognese, alebo bryndzou a slaninou, špenátom a mascarpone, proste, čo je poruke.... Papier používam preto, aby som nemusela hodinu poskakovať nad "zaflajzaným" plechom